Reklam

Naci İnci'yi protesto eden öğrenciler tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto ettikleri sırada gözaltına alınan 10 öğrenciden 2'sinin tutuklanması üzerine, öğrenciler adliye önünde basın açıklaması yaptı. Hedef göstermelere isyan eden öğrenciler, "Terörist diyorlar, hedef gösteriyorlar, gözaltına alıyorlar. Çünkü itaat ettirmek istiyorlar. Biz itaat etmiyoruz" dedi.

Naci İnci'yi protesto eden öğrenciler tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto ettikleri sırada gözaltına alınan 10 öğrenciden 2'sinin tutuklanması üzerine, öğrenciler adliye önünde basın açıklaması yaptı. Hedef göstermelere isyan eden öğrenciler, "Terörist diyorlar, hedef gösteriyorlar, gözaltına alıyorlar. Çünkü itaat ettirmek istiyorlar. Biz itaat etmiyoruz" dedi.

Naci İnci'yi protesto eden öğrenciler tutuklandı
07 Ekim 2021 - 09:11

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci İnci’yi, rektörlük binası önünde protesto eden 60’a yakın öğrenciden 10’u dün gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerden 3’ü emniyetten serbest bırakılmış, 7’si ise bugün öğle saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan 7 öğrenciden 4’ü, adli kontrol şartıyla doğrudan serbest bırakılmış, 3’ü ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

2 ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 öğrenciden biri yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2’si ise tutuklandı.

REKTÖR ÖĞRENCİLERİ ŞİKAYET ETMİŞ

Gözaltına alınan öğrencilerin, rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin isim isim şikayet etmesi üzerine gözaltına alındıkları öğrenildi.

KAFTANCIOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından, “Yıllar önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde öğrenciler dekanı protesto etmiş yumurta yağmuruna tutmuş ve yanılmıyorsam arabasına da zarar vermişlerdi. Ertesi gün arkadaşlar, ‘Dekan bizi davet etti konuştuk, kibarlığı karşısında utandık hatta’ diyerek anlatmışlardı. Fark burada işte!” şekilde paylaşım yaparak, öğrencilerin tutuklanmalarına tepgi gösterdi.

Arkadaşlarını adliyeden almak için bekleyen öğrenciler, 2 arkadaşlarının tutuklandığını öğrenince basın açıklaması yaptı.

“TERÖRİST DİYORLAR, HEDEF GÖSTERİYORLAR”

Öğrenciler adına söz alan Hivda Selen, “Dün Boğaziçi Üniversitesi’nde arkadaşlarımız terörist denilerek hedef gösterilerek, gözaltına alındılar. Bugün iki arkadaşımız tutuklandı, biri de adli kontrolle aramızda şu anda. Boğaziçi Üniversitesi’nin direnişini, 7 aydır süren dinamiğini ezmek istiyorlar. Bu yüzden Boğaziçi’ni ezme hamlesi olarak iki arkadaşımızı daha tutukladılar. Ancak Boğaziçi’nde de, bütün üniversitelerde de, sokaklarda da gençliğin öfkesi, dinamizmini korumaya devam ediyor. Terörist diyorlar, gözaltına alıyorlar. Çünkü kendi kayyumlarına aylardır itaat edilmiyor. Terörist diyorlar, hedef gösteriyorlar, gözaltına alıyorlar. İktidarlarına itaat etmiyor, direniyorlar. Çünkü itaat ettirmek istiyorlar. Biz itaat etmiyoruz” dedi.

“DİRENMEYE DEVAM ETTİK VE DEVAM EDECEĞİZ”

Tuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 3 öğrenciden biri olan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Boğaziçi öğrencisi Elif Bayburt, “Bugün 4 arkadaşımız serbest bırakılırken Ben, Ersin ve de Perit, tutuklamaya sevk edildik. Onlar tutuklandılar, ben serbest bırakıldım. Böyle saldırılarla bizi yıldırabileceklerini zannediyorlar. Bize gözdağı verebileceklerini, direnişimizi bitirebileceklerini sanıyorlar çok yanılıyorlar. 9 aydır her türlü tutuklanma, gözaltı, şiddet her şeye rağmen direnmeye devam ettik ve devam edeceğiz. Bunlar bizi asla yıldıramaz. Arkadaşlarımızı mutlaka geri alacağız. Bir an olsun ödün vermeyeceğiz, mücadelemizden, direnişimizden. Gözaltılar Baskılar bizi yıldıramaz” ifadelerini kullandı.

“BİZ SİZİN İKTİDARINIZA İTAAT ETMEYEN GENÇLERİZ”

Arkadaşları adına söz alan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencisi Şeyma Çopur, “Gözaltına alınan arkadaşlarımızın ikisi bugün tutuklandı. Biz buradan Recep Tayyip Erdoğan’a ve kayyum rektör Naci İnci’ye sesleniyoruz. Korkuyorsunuz, korkunuzu bugün gerçekleştirdiğiniz eylemle bir kez daha gösterdiniz. Sizin istediğiniz tek şey daha fazla güç, daha fazla iktidar ve bu yüzden saldırıyorsunuz bize. Çünkü biz sizin iktidarınıza itaat etmeyen gençleriz. Çünkü biz sizin yarattığınız korku İmparatorluğuna teslim olmayan gençleriz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, öğrenciler, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Susmuyoruz, Korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ ve ‘Arkadaşlarımızı serbest bırakın’ şeklinde sloganlar attılar.