Reklam

NE VAAD ETTİYSEK HEPSİ YAPILACAK

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Salih Erkek sordu; Burak Oğuz cevapladı….

NE VAAD ETTİYSEK HEPSİ YAPILACAK

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Salih Erkek sordu; Burak Oğuz cevapladı….

NE VAAD ETTİYSEK HEPSİ YAPILACAK
20 Mayıs 2019 - 10:57

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a hayırlı ziyaretinde bulundular. Karşılıklı hoş sohbet çerçevesinde gerçekleşen ziyarette, Başkan Oğuz gündeme dair ve yeni görevinde yapacaklarına dair gazetemize samimi açıklamalarda bulundu.
Urlalı vatandaşların belediyeden 7/24 hizmet alması için ellerinden gelen çalışmaları başlattıklarının altını çizen Başkan Oğuz, düşünce, din, ırk ayırt etmeksizin Urla için çalışacaklarını ifade etti. Oğuz yaptığı açıklamasında, kıyı kenar düzenlemelerinden, yollara, otoparklardan, Urla’yı geleceğe taşıyacak projelere, eğitimden, gençlerle ilgili projelerine kadar her alanda birçok planları olduğunu ve bunların hepsini hayata geçireceklerini söyledi.

Salih ERKEK: Sevgili Başkanım öncelikle sizlere hayırlı olsun demek istiyorum. Yıllardan beri tanırım. Mütevazılığınız, halka olan düşkünlüğünüz, her konuda ve her anlamda saygınlığınız, çalışkanlığınız da CHP içinde göz önündeydi. Güzel sahil beldesi olan Urla’da yaşadığınız adaylık sürecinde neler yaptınız ve bugün başarılı oldunuz? Bu kadar oya nasıl sahip oldunuz?
Burak OĞUZ: Sizin de ifade ettiğiniz gibi hep halkın içinde olduk. Benim kendi hayata bakışım; ‘Ne yaparsanız yapın tabanda halkta karşılık bulmadıkça başarı olamazsınız’ düşüncesidir. Hele ki siyasi hedef ve düşünceleriniz varsa, tırnak içinde söylemek istiyorum ki ben siyaset yapmadım. Tamamı ikili ilişkiler üzerinden halkla iç içeydim, bunu da pekiştirerek devam ettik. Yapım gereği; halkın içinde olmayı, sofralarına oturmayı, onlarla çay içmeyi, köylere gitmeyi, esnafla oturmayı çok seviyorum. Bu hayat tarzım Urla Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde de baya bir karşılık buldu. Bu da beni oldukça mutlu etti. Fakat hiçbir zaman amacım bu değildi. Şuanda bu şanlı ve şerefli koltuğu CHP’nin bir belediye başkanı olarak dolduracak olmam benim için çok önemli. Fakat seçilmeseydik de hiç bir şey değişmeyecekti ve biz aynı şekilde sabahları erken kalkıp esnaftan kim açıksa, camiye gidenler ve camiden çıkanlar, fırıncısı, balıkçısı çayımızı içip peynirimizi yiyecektik. Seçildikten sonra da bu aynı şekilde devam ediyor. Seçim süreci oldukça keyifli geçti. Çünkü zaten yaşam tarzım bu olduğu için adaylık sürecinde de aynı şekilde devam ettik ve farklı olarak ekstradan bir şey yapmadım.

“YAŞANTIMI HİÇ DEĞİŞTİRMEDİM”
Yaşantımı hiç değiştirmedim, yapmacık hiçbir şey yapmadım ve normal yaşantımı daha disiplinli olarak devam ettirdim. O yüzden ilçe başkanımız ve örgütümüz ile birlikte son derece keyifli bir süreç yaşadık. Tek amacımız halkımıza hizmet etmek, onlara daha çok dokunup, dinleyebilmek, eksiklerimizi tespit edebilmekti. Zaten eksikleri yıllardır biliyoruz. Bu dediklerimi güzel bir şekilde yaptığımıza inanıyorum. Bununla birlikte bu süreçler o kadar keyifliydi ki, diğer siyasi partilerin adayları ve ilçe başkanlarıyla da diyaloglarımız son derece iyiydi. Birçoğu zaten arkadaşımız ve dostumuz. Hepsini zaten tanıyoruz. İzmir’in zaten farklı bir demokrasi kültürü var ve Urla bu kültürde önemli bir yere sahip. Sonuçta bu da bir demokrasi yarışıydı ve sandıktan da biz çıktık. Çıktıktan sonra da herkesin belediye başkanı olarak belediyemizin tüm kadrosuyla Urlalılara ve Urla’ya, köylüsü kentlisi, çocuğu yaşlısı, kılık kıyafeti, düşüncesi ne olursa olsun hizmet etmek için çalışacağız. Başka da bir gayemiz olmayacak.

ERKEK: URLA İÇİN İLK PROJENİZ NE OLACAK?”
Salih ERKEK: Başkanım sosyal medyayı çok güzel kullanıyorsunuz. Geçtiğimiz gün dikkatimi çeken birkaç paylaşımınız oldu. Eşiniz ile birlikte deniz kenarında oturduğunuz da, sabahın 5’inde halka kahvaltı yaptınız bunu paylaştınız. Tüm İzmirlileri düzenlediğiniz Enginar Festivali’ne davet ettiniz. Bu anlamda her yaptığınızı paylaşıyorsunuz fakat Urla için yapacağınız ilk proje ne olacak?
Burak OĞUZ: Bizim her zaman söylemimiz şuydu; En büyük projemiz sevgi demiştik. Ben bu dönem gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum. Az önce ifade ettiğim gibi, tamamen ne hissediyorsam ne yapmak istiyorsam onu söyledim. Bununla birlikte gördüm ki Tunç Soyer Başkanımız da Genel Başkanımız da aynı şeyleri söylüyor. Bununla birlikte İstanbul da Ekrem İmamoğlu’na baktığımızda da aynı söylemleri söylüyor. Bu sanki bir ilahi tesadüf mü derler bilemiyorum ama öyle bir denk gelmiş ki, en aşağıdan en yukarı ya kadar tüm söylem dili aynı. Her seçimde partilerin seçim propagandaları ve seçim bildirgeleri olur. Yukarıdan aşağıya kadar herkes buna uymak durumunda olur. Bu dönem baktığımız zaman, birlikte yaşayalım, birlikte kazanalım, demokrasi, birbirimize saygı gösterelim, çevreyi ve insanları koruyalım, sadece insanları değil canlıları koruyalım gibi söylemler oldu. Bu zaman benim hayat felsefem. Ben bunu söylerken partim farklı bir şey söyleseydi ben zorlanırdım. Yine ona uymak durumunda kalırdım ama istemeyerek söylerdim bunları. Fakat benim bu zamana kadar yaşam felsefem, hayata bakışım bu dönem sözleşilmiş gibi bunun üzerineydi. İlk projemiz hep sevgi dedik. Zaten bunu dediğimiz içinde biz baktığımız da Urla genelinde yerel yönetimlerin aldığı en yüksek oyu aldık. Meclis üyeliklerinde en çok meclis üyeliğini aldık. Sandığa katılım oranında Türkiye rekoru bizde. Bunlar halkın bu söylemi ne kadar tuttuğunu gösteriyor.

“BELEDİYE 7/24 AÇIK OLACAK”
Tabi ki ciddi projelerimiz de var. Kıyı kenar düzenlemelerinden, yollarımızdan, otoparklarımızdan, Urla’yı geleceğe taşıyacak projelerimizden, eğitimden, gençlerimizle ilgili projelerimizden, gençlik merkezlerine kadar birçok planımız var ve bunların hepsini hayata geçireceğiz. Bununla birlikte en önemli projelerimizden biri de belediyelerimiz hizmet etme yeri olduğu için vatandaşımızın belediyede sürekli bir muhatap bulması olacak. 7/24 açık olacak olan bir belediye söylemini biz ilk hayata geçiren biziz. Türkiye genelinde tüm adayların aday adaylığından itibaren söylemlerine baktığınızda böyle bir şey yok. Biz 7/24 belediyecilik dedik. Burada sorumlu müdürüyle, altında çalışan personeliydi bir vatandaşımız gecenin 3’ünde 4’ünde bir derdi olduğunda belediyede bir muhatap bulsun istemiştik. Bunu da dile getirdik. Daha seçimlere 1 hafta kala Sayın Cumhurbaşkanımız bir Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelerimizin 7/24 çalışması gerektiğini söyledi. Bu son derece sevindirici bir şey. Aklın yolu bir. Bunun hayat bulması da son derece önemli. Zaten bizim de düşüncemiz. Enginar Festivalimiz bittiğinden sonra hemen hızlı bir şekilde bunu hayata geçirmek için çalışacağız.

Salih Erkek: Geçtiğimiz günlerde Urla’da bir Enginar Festivali düzenlediniz. Bu festivaliniz nasıl geçti? İstenilen düşünceler hayata geçirilebildi mi?
Başkan Oğuz: Enginar Festivalimiz yerel belediyecilik anlamında son derece başarılı bir festival. Bizlerin en büyük gayeleri bulunduğumuz yöredeki halkın mutlu olmasını ve kalkınmasını sağlamak, kalkınma demek ekonomi demek, cebine para girmesi demek. Bunları sağlıyorsanız ve halkımızın huzuru yerindeyse o yerel yönetici üzerine düşen birçok şeyi yapmış oluyor demektir. Enginar Festivali bizde 3 gün boyunca sürüyor ve özellikle yerelde kalkınma, çiftçilerimizin, köylülerimizin, üreticilerimizin kalkınmasına adına bütün 1 yıl boyunca hazırlık yapıp bu 3 günü bekliyorlar. Cuma günü baktığımızda son derece başarılıydı, geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımız zaman ilk günden en kalabalık festival olacağını söylediler. Cumartesi günü ve Pazar günü de oldukça başarılı ve çok kalabalık oldu. Aldığım bilgiye göre tüm enginarlar bitti ve halkımız son derece mutlu oldu. Esnafımızın yüzünün güldüğü şeklindeydi. O nedenle son derece başarılı geçti. Tabi ki bunu sadece merkez olarak bakmamak lazım. Bursa’dan, Mersin’den hatta Kıbrıs’tan bile sırf Enginar Festivali için ilçemize gelenler oldu. Bu bizi oldukça sevindirdi. Sadece enginar üreticilerimiz değil, esnafımız, çiftçimiz, el işi yapanlarımız, kadın üreticilerimiz ve kooperatiflerimiz, çiçekçilerimiz yani her alanda herkes satış yaptı. Bu ekonomi adına doğru bir uygulama. Biz bunların daha da gelişmesi ve kalitesinin daha da artması, daha da verimli olması adına her geçen gün daha çok şey yapmak istiyoruz.

ERKEK: “DENİZ KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”
Salih ERKEK: Sevgili Başkanım Urla bacasız bir sanayi. Bir deniz şeridiniz var. Bir de köylülerimiz var. Urlalılar çok şanslılar. Önümüz yaz, daha önce yaptığımız haberlerde denizlerin kirli olduğunu dile getirmiştik. Bu denizler ve sahillerle ilgili olarak bir çalışmanız olacak mı?
Burak OĞUZ: “Urla en uzun sahil şeridine sahip bir ilçemiz. 115 kilometrelik bir sahil şeridimiz var. Son derece kullanışlı ve son derece temiz denizlerimiz var. Mavi Bayraklı plajlarımız var. Herhalde en iyi denilebilecek sahillere sahibimiz. Bunların rehabilite edilmesi lazım. Kıyı kenar projelerimiz var, şuanda hali hazırda kullanılan da plajlarımız bulunuyor. Bunların yaz sezonunun başlamadan önce daha çok halkın kullanımına açılması için arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu yaz Urla'nın plajları cıvıl cıvıl olacak. Gerek Güney kesimi, gerekse Kuzey kesimi halkın kullanımında olacak.

SALİH ERKEK, “YOLUNUZ AÇIK OLSUN”
Salih ERKEK: Başkanım tekrardan söylemek istiyorum, hayırlı uğurlu olsun. Urla halkı değerli bir başkan kazandı. Temennim değerli başkan, ne oldum delisi olmamalı. Çünkü görüyoruz ve bazı kişilerde de bunu gördük. Şimdi o insanların isimleri dahi kullanılmıyor. Yeni gelen başkan yaptığı birçok şeyi kaldırıyor. Yani bunlar çok önemli. Fakat sizi yıllardan bu yana tanıdığım için söylüyorum ki, Burak Oğuz asla öyle biri olmayacaktır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum. Az önce söylediğiniz gibi halkı sevdiğiniz sürece halk da asla sizi bırakmaz
Burak OĞUZ: O zaman bu aşk kolay kolay bitmez diyorum. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz ve sizleri burada her zaman görmek isteriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum