Reklam

O ilçede 10 okula 50 milyonluk yatırım

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Buca' da gerçekleştirdiği ziyaretle ilçede yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulundu. Kaya; Buca' da şuan toplamda 97 okul ve bin 665 derslik sayısına ulaşıldığının altını çizdi.

O ilçede 10 okula 50 milyonluk yatırım

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Buca' da gerçekleştirdiği ziyaretle ilçede yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulundu. Kaya; Buca' da şuan toplamda 97 okul ve bin 665 derslik sayısına ulaşıldığının altını çizdi.

O ilçede 10 okula 50 milyonluk yatırım
04 Mayıs 2019 - 12:26

Buca Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can'ın katıldığı ziyarette Milletvekili Kaya, Buca' da 2019 - 2020 eğitim öğretim yılında 7 yeni okulun hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

"BUCA'DA 97 OKUL, BİN 665 DESLİĞE ULAŞTIK"

Buca' da şuan toplamda 97 okul ve bin 665 derslik sayısına ulaşıldığının altını çizen Kaya, "Bugün itibari ile Buca' mızda 10 okulun inşaatı devam ediyor. Bunlardan 7 tanesi önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacak. Bu sayede öğrencilerimiz yeni, depreme dayanıklı, modern, engelli erişimine uygun son teknolojik imkanlarla donatılmış okullar da eğitim ve öğretim görecek" dedi.

"BUCA'DA 4 BİN ÖĞRENCİMİZ YENİ DERSLİKLEİRNE KAVUŞUYOR"

Güven Mahallesi' nde ziyaret ettiği, 24 derslikli Buca Şehit Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu Ortaokulu ve 16 derslikli Buca Osman Bey İlkokulu'nun yapımında sona gelindiğini belirten Mahmut Atilla Kaya, "Güven Mahallemizde 2, Şirinkapı Mahallemizde 1, Göksu Mahallemizde 1, Belenbaşı Mahallemizde ise 2 okulumuzun yapımı tüm hızıyla devam ediyor. 2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılında ders başı yapacak. Bu okullarımızın tamamlanması ile birlikte Buca' da yeni eğitim öğretim yılında 138 derslik kazandırılmış olacak. Bu da yaklaşık 4 bin öğrencimizin bu okullarda eğitim ve öğretim alması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

10 OKULUN YATIRIM MALİYETİ 50 MİLYON LİRA

Son teknolojik imkanlar ile donatılmış olan bu okulun yatırım maliyetinin yaklaşık 50 Milyon TL olduğunu söyleyen Kaya, "Okul bahçelerinde yapılacak spor ve sosyal aktivite alanlarıyla eğitimin yanı sıra stresten uzak, zihinsel ve bedensel olarak da çocuklarımızın yetiştirilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda İzmir' imizin tüm ilçelerinde gerçekleştirdiğimiz projelerimiz ile eğitim alanında yatırımlara devam edeceğiz" dedi.

"BUCAMIZA YENİ OKULLAR YOLDA"

İlçenin çeşitli mahallelerinde yapılacak okullara dikkat çeken Kaya, "Buca' mızın çeşitli mahallelerinde 22 adet okul ve 464 derslik daha kısa süre içerisinde çocuklarımıza kazandırılacak. Bu okullarında yapım aşamasında ciddi mesafeler kat ettik. Yerleri tespit edilmiş olan okullarımızın bir kısmı proje, bir kısmı da ihale aşamasında. Bu okulların da hizmette girmesiyle ilçemizde ilkokul ve ortaokul düzeyinde yüzde 60 (sabahçı - öğlenci) olan ikili öğretim miktarı yüzde 30' lara inecek" diye konuştu.

Muhtarları tebrik etti, Susam'a taziye ziyaretinde bulundu

Buca ilçesinde temaslarına ilçenin yeni seçilen en genç muhtarı Menderes Mahallesi Muhtarı Çiğdem Çetinsoy ile ilçenin en tecrübeli muhtarı Vali Rahmi Bey Mahallesi Muhtarı Eşfak Yurdanur'u ziyaret ederek tebriklerini illeti. Kaya, ardından geçtiğimiz ay içerisinde anne ve babasını kaybeden 23. ve 24. dönemi CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam' a taziye ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum