Reklam

Okullarda Corona Virüsü tatili uzayacak mı? Bakanlar Selçuk duyurdu

'Okulların tatil süresi uzatılacak mı' sorusu cevabını buldu. Bilim Kurulu eğitim gündemi ile bir araya gelmişti. Gözler toplantı sonrası çıkacak karara çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini açıkladı. Buna göre evde eğitimin süresi de 30 Nisan'a kadar uzamış oldu.

Okullarda Corona Virüsü tatili uzayacak mı? Bakanlar Selçuk duyurdu

'Okulların tatil süresi uzatılacak mı' sorusu cevabını buldu. Bilim Kurulu eğitim gündemi ile bir araya gelmişti. Gözler toplantı sonrası çıkacak karara çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 30 Nisan'a kadar tatil edildiğini açıkladı. Buna göre evde eğitimin süresi de 30 Nisan'a kadar uzamış oldu.

Okullarda Corona Virüsü tatili uzayacak mı? Bakanlar Selçuk duyurdu
25 Mart 2020 - 20:01

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımı ile bugün 13:30'da başlamıştı. Toplantı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların tatil süresine ilişkin yeni bir açıklama yapması bekleniyordu. İki bakan birlikte kameralar karşısına geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor

Aziz milletim şehir şehir sokak sokak ev ev Türkiye. Ülkemin bütün insanı. Bir virüs dünyayı tehdit ediyor. 85 ülkede 8 milyara yakın insan endişe içinde takip ediyor. Bilim buhün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. Yakalanmamak! Pek çok hastalık bizim kontrolümüz dışındaki faktörlerle gelişir.

''Virüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı hepimize bağlıdır''

Tokalaşıp tokalaşmamakta irade sahibiyiz. Misafirliğe gitmemekte irade sahibiyiz. Kalabalığın içine girip girmemekte irade sahibiyiz. Dışarı çıkıp çıkmamakta irade sahibiyiz. Virüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı hepimize bağlıdır. Mücadeleyi organize eden güçtür. Uygulama bize bağlıdır. Bunu evinize çekilerek önleyebilirsiniz. Bu mücadelede devletimiz güçlüdür. Başka birçok ülkeyle kıyaslanmayacak kadar güçlüdür.

''Virüs genç, yaşlı orta yaşlı ayırmıyor''

Büyükşehirlerimizde caddeler mekanlar, sosyal mesafenin korunamadığı ortamlardır. Gençler sizinle abi olarak konuşmak istiyorum. Öldürücü bir virüsün taşıyıcısı oluyorsunuz. Hastalığa hatta büyük acılara aracılık etmeyin. Biraz kendi dünyanıza çekilin. Dışarıda yapılamayacak aktiviteleri yapın. Bugünler kendinize yatırım olsun. Yaşı bana ve benden büyüklere de birkaç şey söyleyeceğim. Virüs genç, yaşlı orta yaşlı ayırmıyor. Dikkatli olmalısınız. Sosyal hayatınızı asgari düzeye indirmelisiniz.

''Artık oyunları evde oynuyoruz. Dışarı çıkmak yok''

Telefon sohbetlerinizi daha uzun tutabilirsiniz. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsanız bu özlem uzun sürmeyecek. Milletimizin evlatları. Bakın ben çocuk doktoruyum. Artık oyunları evde oynuyoruz. Dışarı çıkmak yok. Misafir gelirse sarılmak, el öpmek yok. Sevgimizi uzaktan gösteriyoruz. Değerli anne babalar, okullar corona yüzünden tatile girdi şeklinde bir kanı var. Bu yanlıştır.

''Verilen ara uzatılacak''

Eğitimin bir süre internet üzerinden veriliyor. Uygulamayı tatili olarak görmeyin. Çocuklarınızın da konuyu böyle anlamalarını sağlayın. Verilen ara uzatılacak.

''Sigara içiyorsak asla bilemeyiz''

Çocuklarınız sağlığı konusunda evde güvendeler. Tek tek herkesin dikkatine ihtiyacım var. Ölüm oranı düşük. Ama hastalığı ağır geçirmesekte herhangi birimiz ölüme yol açabiliriz. Sağlıklı görünen birisi başlarının ölümüne yol açabilir. Virüsün yol açacağı sonucu bilemeyiz. Sigara içiyorsak asla bilemeyiz. Hergün açıkladığımız vaka tablosu gözler önünde.

Grafik şeklinde de vaka sayısını görebileceksiniz

Özellikle çıkan vaka sonuçlarını her gün bildirmeye çalışıyoruz. Karşıda gördüğünüz ekranda test, hasta sayısı, kaybettiğimiz insanlarımızı, yatan hastalarımızı ve iyileşen hasta olmak üzere dijital ortamda kamuoyu ile paylaşacağız. Grafik şeklinde de vaka sayısını görebileceksiniz.

65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu

Özellikle erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları :

MEB olarak tartışma fırsatı bulduk. MEB olarak ne tür ihtiyaç içinde olduğumuzu paylaşma fırsatı oldu. Biz MEB olarak pedagojik olarak bakıyoruz. BiziM için öncelik çocuklarımız. Eğitimsel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları tespit etmeye çalışıyoruz. MEB uzaktan eğitime başladı ve bu hafta bizim test haftamızdı. Önümüzdeki haftalarda da dolu dolu eğitimlerimizi yapmaya devam edeceğiz.

Evde eğitim 30 Nisan'a kadar sürecek

Eğitimde elbette kayıplar olacaktır. Elbette eksikler olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryolara hazırız. Bu yolculuğu koşuyu yürüteceğiz inşallah. Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım.

Ayrıntılar geliyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bilgi almıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün, corona virüsle mücadele çalışmaları hakkında kabine üyelerinden telekonferans yöntemiyle bilgi almış, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığı telekonferansta ana gündem başlığı okulların ne zaman açılacağı konusu olmuştu.

Bakan Selçuk tatili uzatmak istediklerini söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı Bilim Kurulu'nun vermesi gerektiğini vurgulamıştı: “Ben Bilim Kurulunun tavsiyesini çok önemsiyorum...” demişti.