Reklam

Özfatura’dan önemli Hilton açıklaması

Hilton bulunduğu belediye arsasını 33 yıl önce otel için tahsis eden dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura önemli açıklamalarda bulundu.

Özfatura’dan önemli Hilton açıklaması

Hilton bulunduğu belediye arsasını 33 yıl önce otel için tahsis eden dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura önemli açıklamalarda bulundu.

Özfatura’dan önemli Hilton açıklaması
22 Eylül 2020 - 10:02

Hilton bulunduğu belediye arsasını 33 yıl önce otel için tahsis eden dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura önemli açıklamalarda bulundu. Özfatura o dönemde yaptıkları sözleşmenin ayrıntıları ile ilgili bilgiler vererek, “Kurulan şirketin yüzde 23.84 oranındaki hissesi belediye ait oldu. Yapılan sözleşme gereği şirket zarar da etse, kazanç da sağlasa bu oran değişmeyecekti. Şirketin zararının belediyeye bir külfet getirmediği bir sözleşme yapmıştık. Ayrıca otopark gelirlerinin de yüzde 50’si belediyeye verilecekti” dedi. Özfatura gelinen noktada Hilton Oteli’nin İzmir Ticaret Odasına verilmesi önerisinde de bulundu.

Hilton Oteli’nin kapatılması ile ilgili karardan sonra gözler buradaki belediye hisselerine ve büyük orandaki borçların durumuna çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin eski Başkanı Burhan Özfatura konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Özfatura, 33 yıl önce belediyenin arsası karşılığı yapılan sözleşmeye göre yüzde 23,84 oranında hisse aldığını belirterek, “Sözleşme maddelerine göre şirket kazanç da sağlasa zarar da etse bu değişmeyecek. Bu nedenle borçlar belediyeye bir külfet getirmez. Belediyenin hissesi değişmeyecek” dedi. Özfatura ayrıca yapılan sözleşme gereği otopark gelirlerinin de yüzde 50’sinin belediyenin olması gerektiğini ifade etti.

İzmir Ticaret Odasına kiralansın

Hilton Oteli’nin 30 yıl boyunca İzmir’e önemli katkıları olduğunu vurgulayan Özfatura şu bilgileri verdi: “Hilton Oteli’nin kentin turizmine, ekonomisine, istihdamına, prestijine katıları var. Ama bugün gelinen noktada tüm dünyada salgın nedeniyle büyük şirketlerin zor durumda olduğu ortamda istenmeyen durumlar oluşabilir. Turizm dünyada çöküntü yaşıyor. Ama Hilton yeniden otel olarak devam etmelidir. Birine kiralanabilir. Bana göre İzmir Ticaret Odası’na kiralanırsa çok iyi olur.Tüzel bir kişilik olduğu için itirazlar olmaz” dedi.

Biz Hilton’u düze çıkarmıştık

Hilton Oteli’nin açılışı sırasında kendisinin görevde olmadığını ve 1994’te yeniden göreve geldiğini hatırlatarak, “Yeniden göreve geldiğimizde Hilton’un ciddi anlamında borçlandığını ve neredeyse batacak noktaya geldiğini gördük. Gerekli düzenlemeleri yaparak şirketi düze çıkardık ve iyi bir durumda bıraktık. Hilton’u yöneten şirketin yönetim ve denetiminde belediyenin üyeleri var. Zarar ederken onlar neden müdahale etmemiş. Bizden sonra düzeltmek için neden çaba harcamadıklarını sorgulamak gerekir” dedi.