Reklam

Patiyaka’da can dostlarla yaza merhaba

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam şartlarına dikkat çekmek üzere geleneksel olarak düzenlediği ‘Karşıyaka Patiyaka Şenliği’nde bu yıl da onlarca can dostu ve ailelerini bir araya getirecek

Patiyaka’da can dostlarla yaza merhaba

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam şartlarına dikkat çekmek üzere geleneksel olarak düzenlediği ‘Karşıyaka Patiyaka Şenliği’nde bu yıl da onlarca can dostu ve ailelerini bir araya getirecek

Patiyaka’da can dostlarla yaza merhaba
07 Haziran 2023 - 11:16

Karşıyaka’da her canlının yaşam hakkına saygı duyduklarını ve hizmet sunmak için çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yaşam hakkının kutsallığına inanıyor, can dostlarımızın hak ettiği onurlu yaşamı sağlamak için çalışıyoruz” dedi.
 
Türkiye’de sokak hayvanlarının yaşam şartları konusunda farkındalığı en yüksek ilçelerinden biri olan Karşıyaka, çok sayıda can dosta ev sahipliği yapıyor. Karşıyaka Belediyesi bu sorumluluğun bilinci ile sokak hayvanlarının varlığını ve yaşamını destekliyor. Bilinçlendirme çalışmaları yürüten Karşıyaka Belediyesi her yıl düzenlediği Patiyaka Şenliği ile can dostları, ailelerini ve hayvanseverleri bir araya getiriyor. 

ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR YAPILACAK
Bu yıl Cordelion Taypark’ta 10 Haziran 2023 Cumartesi günü 14.00-18.00 saatleri arasında Refleks Mama’nın katkılarıyla yapılacak Patiyaka Şenliği’nde hem eğlenceli etkinlikler hem de bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Şenlikte çocuklara ve yetişkinlere yönelik can dostların da katılacağı oyunlar, yarışmalar, canlı müzik dinletileri gerçekleştirilecek. Eğitimli köpekler de katılımcılara kendi gösterilerini sergileyecek.
 
VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLECEK
Kent yaşamının ayrılmaz parçası olan can dostlarımız hakkında bilgilendirme çalışmalarının da yapılacağı etkinlikte, Karşıyaka Belediye Meclisi Hayvan Hakları Komisyonu, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları da stant açacak. Karşıyaka genelinde gönüllülerin desteğiyle hazırlanan beslenme odaklarının temizliği, can dostların doğru yöntemlerle sağlıklı bir şekilde beslenmesi, gerekli durumlarda sağlık hizmetine nasıl erişim sağlanacağı gibi konular detaylarıyla anlatılacak. Yuva arayan can dostlar ile gönüllü aileler şenlik kapsamında buluşturularak yeni yol arkadaşlıkları da oluşturulacak.
 
CAN DOSTLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Karşıyaka'da yaşayan, her canlıya hizmet etmek için çalıştıklarını söyleyen Tugay, "Türkiye’de en fazla veteriner hekim istihdam eden ilçe belediyesi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yaşam hakkının kutsallığına inanıyor, can dostlarımızın hak ettiği onurlu yaşamı sağlamak için çalışıyoruz. Ben veteriner hekim arkadaşlarımı meslektaş olarak görüyorum çünkü hepimiz hayatların devamı için çalışıyoruz. Hayvanlara duyduğumuz sevgi hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. Arkadaşlarımız ile öncelikle sokak hayvanları olmak üzere tüm can dostlarımızın iyiliği için elimizden geleni yapacağız” dedi.