Reklam

Salih Erkek Yazdı...

SİZ SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANLARI

Salih Erkek Yazdı...

SİZ SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANLARI

Salih Erkek Yazdı...
15 Nisan 2019 - 08:33

31 Mart seçimleri sonucu seçilen belediye başkanlarının birçoğu ile arkadaşız, dostuz.
Bu dostluğumuza, arkadaşlığımıza istinaden kendilerine tavsiyede bulunacağım.
Sizlere öncelikli tavsiyem sakın haa makam mevki sahibi oldum diye şımarmayın, ne oldum delisi olmayın.
Hepinizin malumu olan; Karşıyaka Jöleli saçlı belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ne oldum delisi olması sonucunda şimdi mal mülk varlığıyla geçiniyor?
İçinizden biri hariç hepiniz pırıl pırıl şahsiyetli insanlarsınız, İzmir’e layıkıyla hizmet edeceğinizi tahmin ediyorum.
Lütfen halkla bütünleşin. O fakir, bu varlıklı diye ayrımcılık yapmayın.
Herkesi eşit tutun; tüm canlılar Allah’ımızın katında birdir.
O alevi, bu Kürt, o göçmen bu roman diye insanları birbirinden ayırmayın, kutuplaştırmayın.
Neticede hepimiz Allah’ın kullarıyız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıyız.
Vefalı, saygılı, seven, hürmetkar olun, kapınızı halka açık tutun. Telefon numaralarınızı değiştirmeyin. Telefonlarınızı hep açık tutun ve sizi arayanlara cevap verin.
O an müsait değilseniz arayanlara geri dönüş yapın. Davet edilen yerlere, cenazelere düğünlere taziyelere gidin. Önümüz yaz, takım elbise değil normal bir tişört, spor ayakkabı kot pantolon giyin. Makam arabanızı kullanmadan korumanızı yanınıza almadan sekreterinizi yanınıza alarak ilçenizin sokaklarını dolaşın, halkın sorunlarını dinleyin sekreteriniz not alsın.
Makamınıza döndüğünüzde sekreterinizin almış olduğu sorunları hangi birim müdürü yetkiliyse o müdüre sorunun giderilmesi adına talimat verin. Sorunun giderilip giderilmediğini takip edin. Her sabah makamınıza geçmeden belediye müdürlüklerini dolaşın sorunlarını dinleyin kendileriyle abi kardeş olun. Ayrı partilerden olan belediye meclis üyeleriniz sizler gibi halk tarafından seçilmiş mazbatalarını almışlar. Gerçi bazı meclis üyelerinin arkasında beş oyu olmamasına rağmen vekil iş adamı üst bürokratlar tarafından çıkarları adına üst sıralara yazdırdılar ilçe ve Büyükşehir meclis üyesi yaptılar lakin gözüm hep bunların üstüne olacak. Siz belediye başkanları da gözünüz bunların üstünde olsun. Bunlar hizmet adına değil çıkar adına listeye yerleştirildiler!
Dürüst, halk adına, hizmet adına çalışan meclis üyelerinize gereken yakınlığı gösterin. Mahallelerinize hizmet istediklerinde katkı sağlayın.
Gelelim beşikten mezara kadar hizmet eden mahalle muhtarlarımıza…
Seçilmiş saygın muhtarlarımız mahallesinin belediye başkanıdır, Kaymakamıdır, emniyet amiridir, bekçisidir, temizlik işleri müdürdür, mahalle sakinlerinin dert ortağıdır.
Anlayacağınız muhtarlarımız mahalle sakinlerinin hizmetkarıdır.
Bu anlamda muhtarlarımıza kapınız telefonunuz açık olmalı.
Ayrıca mahalle muhtarı sizlerin mahalle şube müdürlerinizdir. Mahallesi adına istediklerini anında yerine getirin. Hatta belediye bünyesinde muhtarlar birimini kurun. Siz iyi niyetli halka hizmet hakka hizmet sevdalısı belediye başkanlarımız bu söylemlerimi kulak asıp uygularsanız şahsıma inanın sittin sene, yani yaşamınız boyunca hep belediye başkanı olarak kalırsınız veya siyasetin üst mertebesine çıkarsınız benden söylemesi…
Şimdi gelelim yazılı ve görsel medyaya…
Sizlere tavsiyem merdiven altı değil basın yayına tabi olan, vergisini ödeyenleri birbirinden ayırın. İlanlarınızı verdiğinizde hepsini eşit tutunuz. Ayırımcılık yapmayınız. Her belediyenin ilan tanıtım bütçesi mevcuttur. Bu bütçenizi başka yerlere kullanmayın. Bu bütçenizi yerel basınınıza kullanın. Yerel basın sizlerin halkla aranızdaki köprünüzdür. Çalışmalarınızı kamuoyuna yansıtır. Unutmayın ki, dürüst yazılı ve görsel basın reklam ve ilanlarla ayakta duruyor. Onlarca basın emekçilerine yaşamları adına katkı sağlıyor. Siz seçilmiş belediye başkanlarımıza belediye meclis üyelerimize ve beşikten mezara kadar hizmet eden can muhtarlarımıza sağlıklı hizmetler diliyorum.
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

NOT-1: Yukarıda yazdığım gibi biri hariç hepiniz pırıl pırıl belediye başkanlarısınız biriniz hariç…
O biri Aziz Kocaoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı onunla ilgili çok ısrarcı olmuştu. Kişi aday yapılmayınca karar arifesinde CHP Genel Merkeze giderek ben adayım dedi. Yeter ki Tunç Soyer aday olmasın diye her türlü girişimde bulundu. Bu çirkin girişimleri fayda etmedi dahasında Konak ilçesine adaylığı adına girişimde bulundu. Genel merkez yöneticileri de aman bundan kurtulalım diye kankası olan Narlıdere Belediye Başkanı olan Abdül Batur’u Konak ilçesine yamadılar. Yaptığım araştırmada Abdül Batır Narlıdere halkından kabul görmüyor. Aday olsaydı kesinlikle seçilmezdi Abdül Batur’u çok ama çok yakından tanıyan biriyim. Köprüyü geçinceye kadardır vefasız bir şahsiyettir. İş adamlarıyla sohbeti geniştir şimdilik bu kadar kendisiyle ilgili ayrı bir yazıyı kaleme alacağım.
NOT-2: Demir kapılarını kaldıran, halka kapılarını açan Bayraklı CHP Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ve Ağrı AK Parti Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı candan kutlar, görevlerinde üstün başarılar dilerim. Temennim yurdumdaki tüm belediye başkanlarına emsal teşkil eder.

YORUMLAR

  • 1 Yorum