Reklam

Salih Erkek Yazdı...

TAKLACI VEFASIZ ABDUL BATUR

Salih Erkek Yazdı...

TAKLACI VEFASIZ ABDUL BATUR

Salih Erkek Yazdı...
16 Ocak 2020 - 17:45

Değerli okurlarım ve takipçilerim beni bilir; eğri oturur lakin doğruyu konuşur, yazarım.
Bu anlamda şunu baştan ifade etmek istiyorum, yazımın başlığı deyim yerindeyse “Cuk diye oturdu.”
Nasıl “Cuk oturdu” diyecek olursanız hemen izah edeyim...
Bizim taklacı, vefasız, Konak ilçesinin atama belediye başkanı olan Abdül Batur 10.01.2020 tarihinde şahsımında severek okuyup, takip ettiği www.egedesonsoz.com adlı haber portalı yazarlarıyla bir araya gelmiş röportaj vermiş.
Bu yazımı taklacı başkanın sorulan sorulara verdiği cevapları şahsımın yorumunu ekleyerek makale şekline getireceğim.
Taklacı başkan kendisine sorulan “Tunç Soyer ile uyumunuz nedir?” sorusuna ‘Kimse Tunç başkan ile aramızda kavga beklemesin, kendisi ile Sayın Kocaoğlu'ndan daha iyi anlaşıyorum’ şeklinde cevap vermiş.
Bu cevaba şahsımın yorumu; ‘Yahu vefasız insan, atama başkan Abdül Batur. Aziz Kocaoğlu hani senin ağabeyindi, düne kadar kendisine Aziz baba diyordun. İkinizin yediği içtiğiniz ayrı gitmiyordu. O günleri ne çabuk unuttun da Kocaoğlu'nu bir dakika içerisinde diskadifiye, halk diliyle söylemem gerekirse sattın!. Bu davranışınla sana her zaman dediğim ‘vefasız’ sözünü tasdiklemiş oldun...
Yazarlar başkana yönelttiği bir diğer soruda “CHP il kongresini” gündeme getiriyor. Bizim taklacı atama başkan bu soru üzerine “Deniz vazgeçer ben vazgeçmem” yanıtıyla açıkça Deniz Yücel'i desteklediğini ifade ediyor.
Ben de diyorum ki; “Yahu atama Batur; CeHaPe’liler Deniz Yücel ile ne kadar büzüktaş olduğunuzu biliyor, boş konuşma. Lakin çok değil yaklaşık 10 ay önce abim, babamız dediğin ve şimdi bir kenarı attığın Aziz Kocaoğlu sayesinde başkan adayı olduğun Konak ilçesinin sorunlarını bir kenarı bıraktın tıpkı Aziz Kocaoğlu gibi siyaset yapmaya başladın. Abdül efendi unutma ki senin asli görevin partinin il/ilçe başkanlığı seçimlerinde taraf olmak değil yerelde hizmet ettiğin Konak ilçesinin halkına katkı koymaktır bilmem anlatabildim mi?’
Gelelim yazarların başkana yönelttiği “5 yıl sonraki planınız nedir” sorusuna...
Tabii ki bu sorunun içerisinde gelecek seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olmayı düşünüyor musunuz iması da yer alıyor. Atama başkan bu soruya ‘bana bu soruyu sormayın, ben Konak'ta mutluyum, yüzüme kan geldi, fiziğim değişti, Konak beni değiştirdi’ gibi saçma sapan ve kaçamak bir cevap veriyor.
Bu cevapla ilgili atama başkana iki kelam etmek istiyorum; “Yahu Abdül efendi sen ki isimleri bende saklı olan sağcı ve solcu yandaşlarınla birlikte büyükşehir belediye başkanı adayı olmak adına her türlü taklaları atmadınız mı?
Senin hedefin büyükşehir belediye başkanlığıdır, aksini herkese yutturursun ama bana yutturamazsın.
Mazallah gün gelir İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başkan olursan İzmir halkının vay haline...
Abdül efendi 20 yıl boyunca Narlıdere'de başkanlık yaptın, o ilçede mutlu değil miydin?
Narlıdere halkı seni mal, mülk, para sahibi yaptı, ben Konak'ta daha mutluyum demekle Narlıdere halkına vefasızlık, nankörlük etmiş olmuyor musun?
Gerçi sen kendin iyi biliyorsun, Narlıdere ilçesinden aday gösterilseydin Narlıdere halkı seni seçmeyecekti.
Hal böyle iken yandaşlarınla yaptığın pazarlık sonucunda il başkanı Deniz Yücel ile o zamanlar abim dediğin Kocaoğlu sayesinde Konak ilçesine atandın. Eee davul bile dengi dengine çalar...
Yazarlar atama başkana bir diğer sorusunda “gökdelenler ile ilgili görüşlerini” soruyor, atama Abdül bu soruya “Gökdelenlere karşıyım. Ben ve Tunç başkan bu sorunu kucağımızda bulduk” şeklinde cevap veriyor.
Bende diyorum ki ‘Yahu Abdül efendi gökdelenler daha evvelden kucağındaydı lakin şimdi Tunç başkanın kucağında, sen Narlıdere'de 12 katlara ruhsat vermedin mi? Büyükşehir belediyesine gelen bu önergelere meclis oturumunda önergenin geçmesi adına el kaldırmadın mı? Peki madem karşıydın neden önergenin geçmesi adına el kaldırdın, neden muhalefet şerhini koymadın? Yoksa Aziz ağabeyin mi kızacaktı? Yahu Abdul efendi takla atmayı bırak, az da olsa dürüst ol, doğruları söyle’
Bir de kent estetiği kurulunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe'yi görmek istiyorum diyorsun. Yahu koskoca büyükşehir belediyesinde başka mimar, inşaat mühendisi, haritacı vs yok mu ki illaki Sayın Tunç Soyer başkanın tasarrufunda olan genel sekreteri istiyorsun, bu ısrarcılığına da anlam veremedim.
Diyeceğim odur ki Sayın Gökçe Tunç Başkanın tasarrufundadır verir veya vermez kendileri bilir, senin istemenle olmaz, sen atandığın Konak ilçesinin sorunlarıyla ilgilen burnunu büyükşehir belediyesine sokmaya çalışma, yüzüme kan geldi dediğin ilçenin sorunlarına yönel.
Ayrıca atama Abdül Batur efendi, geçtiğimiz 9 aylık süreçte Konak ilçe halkına nasıl hizmet ettiğini önümüzdeki günlerde bir bir kaleme alacağım taklacı vefasız atama Abdül Batur...
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...


Atama başkan Abdül Batur’un EGEDESONSÖZ’e verdiği röportajı okumak için tıklayınız…