Reklam

Salih Erkek Yazdı...

TUNÇ SOYER VE BİSİKLET

Salih Erkek Yazdı...

TUNÇ SOYER VE BİSİKLET

Salih Erkek Yazdı...
20 Şubat 2020 - 12:12

Önderler, iyi liderler, yöneticiler her konuda halkına öncülük yaparak kendilerini emsal gösterirler.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bisiklet kullanarak ve bisiklet ile ilgili etkinlikler yaparak İzmir halkına öncülük yapıyor.
Peki bu öncülüğün sebebi ve amacı nedir?

Tabii ki İzmirlilere sağlıklı, kaliteli bir yaşam sunmaktır.
Bisiklet kullanan bir insan vücudunun her kesimi çalıştırabildiği için sağlığına da katkı koymuş, bir nevi spor yapmış oluyor.

Bir insan arabası yerine bisiklet kullandığında aracının egzozundan çıkan zehirli dumanlarla havayı kirletmemiş oluyor. Akaryakıt masrafından ciddi anlamda tasarruf yapıyor. Trafik yoğunluğuna engel oluyor ve bunun gibi bir çok yan faydaları da görebiliyor…

İşte Tunç Soyer Başkanın amaç ve hedefi bu söylemlerimden ibarettir. Bu benim şahsi görüşümdür. Lakin bu konuyla ilgili Tunç Başkana birkaç kelamım olacak. Yani bedava danışmanlık yapacağım;
“Sn. Tunç Soyer başkanım, yıllardan beri sizinle dost ve arkadaşız. İki kez kahvenizi içtim. Bunlardan ilki Seferhisar’da SKY TV’de yayınlanan Erkekçe programımızın röportajında, 2’ncisi ise Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiğiniz zaman sahibi olduğum Gazetem İzmir’e yaptığımız röportajımda. Sn. Başkanım, siz çok iyi niyetlisiniz ve bu iyi niyetiniz adına sizi seviyor ve yardımcı olmaya da gayret ediyorum. Diyeceklerimi uygularsanız İzmir halkına bisiklet binmeyi sevdirirsiniz. Sn. Başkanım birçok Avrupa ülkelerini dolaştım. Bu gittiğim ülkelerdeki insanlar çok azınlıkta arabalarını kullanıyorlar. Nasıl diyecek olursanız. Sizde Avrupa ülkelerine gittiğinizde vatandaşlarımız muhakkak bisiklet parklarını görmüşsünüzdür. Yurtdışı ülkelerindeki o kentin yöneticisi bisiklet parklarını kuruyor ve bu parklarda dizaynlı bir şekilde sıralanmış bisikletler var. Yurtdışındaki insanlar bir yere gideceği zaman bisiklete binip gidiyor ve işini görüp dönüyor. Bisikletini de düzenli bir şekilde bisiklet parklarına çekiyorlar. Örneğin Karşıyaka’da, Konak’ta, Göztepe’de veya Bostanlı’da bisiklet park alanlarını kurun. İnsanlar alışıncaya kadar veya devamlı olarak vardiyalı iki eleman çalıştıracaksınız. Vatandaş bisikleti aldığında görevli kişinin adını soyadını alacak bisikleti verecek. Gerçi uygulama Avrupa’da yok. Dediğim gibi vatandaşlarımızı bilgilendirmek adınadır. Tunç Başkanım bu söylemlerimi uygularsanız İzmir halkına bisikleti sevdirirsiniz. Ayrıca sokak köpekleri içinde bir projem var. İsterseniz hazırlayıp dosya şeklinde size takdim ederim”
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…