Reklam

Salih Erkek Yazdı...

CUMHURBAŞKANIMIZA BİR ÖNERİM DAHA!

Salih Erkek Yazdı...

CUMHURBAŞKANIMIZA BİR ÖNERİM DAHA!

Salih Erkek Yazdı...
30 Mart 2020 - 12:01

Sayın Cumhurbaşkanım geçen yazımda 15 gün sıkı yönetim ilan edin tavsiyesinde bulunmuştum. Yüzlerce vatandaş tavsiyeme eşlik etti. Sıkıyönetim ilan edip etmeyeceğiniz sizin bileceğiniz bir konudur.
Şimdi geleyim size önerilerime; tabii bu önerim insanlarımızın doğrultusundadır….
Sayın Cumhurbaşkanımız; şahsıma inanın küçük esnaf perişan durumda. Size çok basit bir örnek vereyim. Erkek berberi olan ismi bende saklı bir kardeşim, “Salih ağabey; evim kira, iki çocuk sahibiyim, bu çocuklarım okuyor, İş yerim de kira. Zar zor bir şekilde geçiniyoruz. Devlete vergimizi veriyorduk. Şimdi nasıl geçineceğiz ve de yaşayacağız? Geçen günkü yazını okudum çok güzel yazmışsın. Bu sorunlarımıza da Cumhurbaşkanımıza yazar mısın?” dedi.
Gelelim mobilya imalathanesine sahibi başka yine ismi bende kalsın kardeşime… Kendisi bana “Salih ağabey 4 ay önce mobilya atölyemi borç harç açtım. İşim iyi gidiyordu. Bu korona virüsü çıktı işim durdu. Ev ve iş yerim kira, elinden öper okula giden kızım var. Ne yapacağımı şaşırdım. Ya makinalarımın senetlerini ödeyemezsem? O zaman halim ne olacak?” diye bana dert yandı.
Anaokulu sahibesi de, çay ocağı, kıraathane, lokanta, restoran, pastane, kafe yani küçük işletme sahiplerinin tümü perişan….
Şimdi de gelelim haberlerinizi tüm Dünya’ya yayan İzmir yerel yazılı görsel ve internet haber portallarına….
Ulusal yani günlük yazılı basın, devletten ilanlarını alıyor. Kendilerinin ve çalışanlarının mağduriyetlerini az çok bu gelirle karşılıyor. Mağdur durumda olan ise haftalık veya aylık ve Basın İlan Kurumu’na tabii olan yerel basın ve bir çok küçük esnaf.
Sayın Cumhurbaşkanımız, siz devletimizin başısınız. Tüm sorumluluklar sizi bağlar. Tüm dünya gibi Türkiye’de olağan üstü günler yaşıyoruz. Resmen seferberlik yaşıyoruz. Her şey devletten beklenmemeli, dayanışmayı da ilan edin. Tıpkı size teklifim olan 15 gün sıkı yönetim gibi bu dayanışma sosyal yardımlaşmaya nereden başlanmalı.
Tabii ki sizden, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden, tüm belediye başkanlarımızdan, devletin en üst bürokratlarından, yurt içi - yurt dışında bankalarda milyarlarca parası olan iş adamlarımızdan, oda başkanlarımızdan, sanatçılarımızdan, hakim ve savcılarımızdan, halleri varlıkları yerlerinde olanlardan… 3 aylık gelirlerinden belirli bir meblağı bankada açılacak olan hesaba yatıracak ve toplanan bu paralarla yoksul halka ve dar boğazda olan küçük esnaflarımıza az olsa katkı sağlanmış olunur.
Devletimizde yoksul ve darda olan vatandaşlarımızdan 3 ay elektrik, su, doğalgaz faturalarını almayacak, aldırmayacak. Küçük esnaf için ekonomik her anlamda tedbirler alınmalı. Küçük esnaf bir ülkenin bel kemiğidir. Sayın Cumhurbaşkanım, daha evvelki yazımda belirttiğim gibi; 15 gün sıkı yönetim ilan edin. Gerçi yazıma yüzlerce destek verenler 21. Gün ilan edilsin öneride bulundular.
Evet Sayın Cumhurbaşkanım, istek ve önerileri şahsımın ve insanlarımızın doğrultusunda kaleme aldım, takdir sizindir.
Herşey yurdum ve yurdumun insanları için…