Reklam

Salih Erkek Yazdı...

SİZ DUYARSIZLAR

Salih Erkek Yazdı...

SİZ DUYARSIZLAR

Salih Erkek Yazdı...
03 Haziran 2020 - 00:31

Başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere Sağlık Bakanımızı takiben İzmir ilimizin yöneticileri olan Valimiz Sayın Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Mehmet Burak Öztop, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Hüseyin Aşkın ve elleri öpülesi A’dan Z’ye sağlık çalışanlarımız bu virüsü belasından kurtulmamız adına canla başla gece gündüz demeden, hatta bedel ödeyerek yani görev şehidi olarak çalışıyorlar.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, heyeti toplayarak bazı kararlar aldılar. Bu kararlar doğrultusunda 1 Haziran’da bir çok iş alanına kontrollü serbestlik getirildi. İyi oldu, kötü oldu diyenler olacaktır, bu tartışılabilir bir konu. Fakat bence, insanlar işlerini kaybetmekle karşı karşıya kaldılar. Kirada olan işletmeciler kiralarını, kredilerini ve bir çok ödemelerini yapamaz hale geldiler. Tabi çok iyi oldu dememin de şartları var. Kesinlikle maskeler takılacak, sosyal mesafeler korunacak, üst baş ve en önemlisi eller çok güzel yıkanılacak. Parayla değil kredi kartıyla alış veriş yapılacak. Kredi kartı olmayanlar para alış verişi yapılınca peçete kullanıcak vs. Yani kısacası tertemiz olacağız.
Ama ne yazık ki; görüyor ve izliyorum ki bazı duyarsızlar sosyal mesafeye uymuyor hatta maske bile takmıyorlar. İşte bu duyarsızlar yüzünden bu virüs belasından kurtulmamız imkansız gibi görünüyor.
‘Peki Salih Erkek bunlardan nasıl kurtuluruz?’ veya ‘onları nasıl hizaya getiririz’ diyecek olursanız; yöneticilerimize tavsiyem bu duyarsız insanların ağır para cezası ve de adli makamlara sevkleri olacaktır. Tabii adli makamlar da gereken cezayı vermelidir. Çünkü bu duyarsızlar yüzünden ölümlerle karşı karşıya kalacağız.
Şöyle bir misal vereyim… Biri seni öldürmeye geliyor ne yapman gerek, kaçacaksın veya kendini müdafa edeceksin. Lakin bu gizli düşmana hiç bir şey yapamayız. Çünkü; düşman olup olmadığını bilmiyoruz. İşte bu anlamda böylesi tedbirler almamız gerek.
Tekrardan tüm yöneticilerimizden Allah razı olsun.
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

NOT:
Karşıyaka'da bir ilkokul otopark yapılsın diye mi yıkıldı? Bu okulu araştıracağım ve kalemime alacağım. Bakalım altında kim veya kimler çıkacak?




İşte bu duyarsızların yüzünden korona virüsü belasını atlatmamız mümkün değildir.