Reklam

Salih Erkek yazdı...

MİLLİ MÜCADELER ŞART

Salih Erkek yazdı...

MİLLİ MÜCADELER ŞART

Salih Erkek yazdı...
28 Kasım 2020 - 22:14

Yeni yıl geldiğinden beri yurdumuz başta olmak üzere dünya genelinde sorunlar yaşamaktayız.
Yaşanan sorunlar yetmediği gibi birde Türkiye’de kirli siyaset polemiği aldı başını gidiyor.
Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; ülkemizde yapılan kirli siyaset polemiğine son verdirin, yurdumuzda yaşanan sorunlara yönelin.
Biz millet olarak AK Parti CHP, MHP, İYİ Parti, HDP ve diğer ufak tefek partilerin basına yansıyan polemiklerinden bıktık.
Şöyle bir gerçek var ki devlet büyüklerimizin deyim yerindeyse tuzları kuru.
Devlet babanın milletinden aldığı vergilerle devlet büyükleri, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, müsteşarlar, valiler, genel müdürler vs. okkalı maaşlarınızı alıyorsunuz. Eyvallah, Devlet yönetiyorsunuz, alın lakin maalesef ki adaletli yönetmiyorsunuz!
Adaletli yönetilme adına yukarıda makamlarını belirttiklerim sizler başta olmak üzere maaşlarınızı asgari ücret üzerinden alın. Ondan sonra görelim bakalım nasıl geçineceksiniz?
Ev kirası, öğrenci masrafı, sabah-öğle-akşam yeme ve içme giderleri, elektrik-su-yakacak-giyecek masrafları daha bilumum gideri 2200 TL olan asgari ücretle (kaldı ki kısa ödenekle asgari ücret alamayan çalışanlar var) geçinebilecek misiniz?
Buyurun sizler bu gelirle bu masrafların altından kalkın ve yurdum insanlarına örnek olun tabii ki olabilirseniz, adaleti göz önüne serebilirseniz…
Şimdi gelelim yazımın başlığı olan “Milli Mücadele Şart” konusuna ve konunun detaylarına…
Sayın Cumhurbaşkanım korona belasının ülkemize bulaştığı zamandan sonra sizlere hitaben birkaç yazı kaleme almış, sizlere 15 tam gün sıkıyönetim uygulamanız açısından öneride bulunmuş, 2 konu hakkında da telkinlerimi iletmiştim.
Şuan sizlere bazı önerilerim daha olacak…
Sesime kulak verirseniz bu korona belasından kurtulmamız yakındır.
Öncelikli ve olası gereken ilk önerim ülke genelinde 20 gün sokağa çıkma yasağı getirilmesidir. Bu yasağı getirirken de tabii ki yurdumuz insanlarının çıkarları gözetilmeli, 3 ay boyunca esnafı ve esnaf statüsünde bulunanları her türlü vergiden muaf tutmalısınız.
Bunun yanında Türkiye genelindeki belediyeler vatandaşlardan aldığı gelirleri 3 ay boyunca almayacak, maddi durumu belli olan vatandaşlar gıda yardımıyla desteklenecek, doğal zorunluluk olan elektrik-su ve ısınma giderleri alınmayacak, tarım üreticilerinin borçları af olacak, kendilerine katkı koyulacak, ev sahipleri kiracılarından kira almayacak, başka gelirleri yoksa devlet tarafından ev sahipleri desteklenecek, işletme sahipleri işçilerin maaşını ödeyecek lakin sigorta masraflarını devlet karşılayacak, sanayi, ticaret ve esnaf odaları aidat almayacak, kredi ödemesi olanlar faiz ödemekten muaf olacak.
En önemlisi ise devlet baba, babalığını gösterecek ve esnaftan tüm alacaklarını silecek!
Tabii ki bu söylemlerim 3 ayla sınırlı kalacak, daha sonrası ekonomi normale döneceği için esnaf, işçi, kiracı vs herkes üstüne düşeni yapmaya devam edecek.
Bu ülkede yaptığı ticaret ile milyonların sahibi olan işinsanları ise yurdum insanlarına desteğini esirgemeyecek…
Ezcümle; olan olmayana verecek bilmem anlatabildim mi?
Bakanlar, vekiller, müsteşarlar, genel müdürler, yetkili devlet büyükleri 3 aylık maaşlarını devlet kasasına aktarsa, devlette milletin refahı için bu zor süreçte kendisine dağıtsa, dar zamanda herkes birbirine yardımcı olsa, bağışını yapsa ne olur yani?
Unutulmaması gereken bir konuya daha değinmek istiyorum.
Bir nevi amme hizmeti gören gazetecilere, gazete sahiplerine (şahsım hariç olarak söylüyorum) destek olunması gerekiyor.
Demem o ki bu korona belasından sadece devlet kanalıyla değil devlet ve millet birlik olarak kurtulabiliriz. Herkes elini taşın altına koyar, önerilerim uygulanır ise 2020 yılı bitmeden, dünyada vaka sayısı en yüksek ülke olma vasfından kurtulur, dünyada korona belasından kurtulan ilk ülke oluruz.
Evet Sayın Cumhurbaşkanım ne demişler millet var oldukça devlet yaşar…
Bu dar günde devlet ve millet el ele, güzel günleri görmek dileğiyle.

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için



YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • M çetin
    3 yıl önce
    Sevgili kardeşim bu yazdıkları güzel şeyler lakin bunlar Avrupa ülkelerine has bizim ülkemizde de olur inşallah diyelim saygılar