Reklam

Salih Erkek yazdı...

"MERKEZİ HÜKÜMETE SESLENİYORUM"

Salih Erkek yazdı...

"MERKEZİ HÜKÜMETE SESLENİYORUM"

Salih Erkek yazdı...
25 Kasım 2022 - 12:01

Şahsını sever veya sevmezsiniz Ana Vatan Partisi kurucusu, Başbakan ve daha sonra Cumhurbaşkanı olan Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hemen hemen tüm icraatlarını takdir eder, beğeniyle takip ederdim.
Lakin iki konu hariç…
Şahsımı tanıyanlar bilir, her daim halk diliyle konuşur, kamuoyunu anlaşılan bir dil ile aydınlatırım.
Merhum Özal’ın desteklediği serbest piyasa kanununu bileniniz, bilmeyeniniz vardır.
Peki; nedir bu serbest piyasa kanunu?
Örnekle anlatmak istiyorum…
Pazara gidersiniz domates, biber etiketleri 5 TL, 10 TL.
Manava gidersiniz domates, biber etiketleri 8 TL, 10 TL başka bir yerde ise aynı mal 15 TL fiyata satılır.
Merkezi hükümetin anlaması açısından bir örnek daha vereyim.
Akaryakıt istasyonlarına gidiyoruz fiyatlar birbirini tutmuyor.
Bu olumsuzluktan dolayı fırsatçıların ekmeğine yağ, bal sürülüyor. Onlarda zıkkımla yiyip şiş göbeklerini daha da şişiriyor.
Şimdi gelelim esas konuya…
Ülkemizde 82 milyondan fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşıyor. Bu nüfusun % 10’luk kısmı tam anlamıyla zengin, %15’lik kısım orta derecede zengin. Bu ortalamaya göre ülkemizin %75’lik nüfusu kıt kanaat geçinen, ay sonunu zor getiren işçi ve memur kesimi…
Merhum Özal’ın benimsemediğim bir diğer sözü daha var “Ben zengini severim” derdi.
Ülkemizde esnaflık yapan manav, lokantacı, Pazar esnafı, berber, terzi, mobilyacı, seyyar satıcı, tamirci, çiftçi, küçük esnaf, kamuda taşeron çalışan ve daha sayıları artırabileceğimiz ülkemizin %75’lik kesimini oluşturan ve kıt kanaat geçinen, evlerine ekmek götüren, götürmekte zorluk çeken nüfus için bir önerim olacak.
Zaten yaşamlarını idame ettirmek için zorluk çeken bu vatandaşların sırtındaki vergi yükünü azaltın.
Bu insanlar cüzi miktarda gelirleriyle yaşamaya çalışırken bir de stopaj, gelir vergisi gibi sayabileceğimiz birçok vergi yüküyle eziliyor. İşçinin maaşından gelir vergisini, zor geçinen esnaftan kira stopajını kaldırın, fakirden, garibandan değil de zenginden alın.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı 850 bin esnafa vergi affı getirdiğiniz gibi kira stopajı yükünü garibanın sırtından alın, işçileri gelir vergisinden muaf edin. Vatandaş çıkış noktası bulamaz oldu. Kira stopajını garibanın sırtına yüklemek yerine mal – mülk sahibine ödettirin, ayrıca serbest piyasayı da sonlandırın. Her şeyin fiyatı devletin belirlediği kar marjıyla satılsın. Artık zengini değil fakiri, garibanın düşünün…
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için
NOT:
Ülke genelinde birçok akaryakıt istasyonu olan bir dostumu arayarak “sektördeki fiyat istikrarsızlığını, fiyatlar birbirini tutmuyor, hayırdır neden böyle” diye sordum. Dostumda “ağabey dürüst esnaf ucuza akaryakıt satamaz, satılanlar ya kaçak ya da kayıt dışıdır. Onlar ucuz alıp ucuza satabilirler ama bizler bu konuda bir şey yapamıyoruz. Bu noktada biz dürüst esnaf olarak zaten mağduruz” dedi. Ben de siz okurlarıma tavsiye ediyorum, ucuz yakıt almayın arabanızın her türlü aksamının bozulmasına sebep olmayın. Ne diyelim umarım yöneticilerimiz bu yazımı okur ve gerekeni yaparlar.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Saim Yilmaz
    3 yıl önce
    Ben yillar once Edremit Belediyesi .nde Zabita Servisi .nde gorev yaptim...Ayrica Hal Memuru olarak gorev yaptim..O yillarda hergun belediyece fiyat etiket kontrolleri devamli yapilirdi..Yani tam olarak serbest piyasa politikasi henuz baslamamisti..Dar gelirli vatandasin alisveris yaparken sikinti yasamamasi hedefi esas amacti...Fakat bugun oyle degil..Fiyatlar her yerde degisik.. ve vatandasin yararina degil...Fiyat kontrolleri mutlaka yapilmali . Vatandasin kaziklanmasi kesinlikle engellenmeli..Bu konuda ki calismalar ivedilikle hiz kazanmali...Sayin Salih Erkek bu konudaki yaziniz icin tesekkur ederim. Bence cok ama cok onemli..Umarim dikkate alinir ve gerekli calismalar bir an once baslatilir....