Reklam

Salih Erkek yazdı...

"BEYLER KONU ÇOK CİDDİ"

Salih Erkek yazdı...

"BEYLER KONU ÇOK CİDDİ"

Salih Erkek yazdı...
19 Nisan 2021 - 10:20

Biz insanların sorumsuzluğu yüzünden genç ve yaşlı yakınlarımız korona belasına yenik düşüyor, canlarını kaybediyor.
Türkiye korona haritasına bakıyoruz; kıpkırmızı!
Hastanelerde yer kalmadı, sıkı tedbirler alınmaz ise bu Allah'ın belası korona her evden can alacak, yurdum insanları koronaya yenik düşecek.
Ve hatta daha büyük bir iddiada bulunmak istiyorum, mezar yeri bulunamayacak, insanlar toplu mezarlara gömülecek.
Bu anlamda Reisi Cumhurumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a daha önceden yapmış olduğum nacizane tavsiyelerimi yinelemek istiyorum...
Sayın Cumhurbaşkanım sağlıkçılarımız, emniyet güçlerimiz ve çöp toplama işiyle meşgul olanlar haricindeki vatandaşları kapsayan 30 günlük tam kapanmayı bir an önce uygulayın.
Vatandaşların hanesine gıda takviyesi, hesaplarına belli miktarda nakit yardımı yapın, mal sahiplerinin kiracılarından bir ay kira almamasını sağlayın. Bir aylığına herkesi vergiden muaf edin, elektrik, su, internet, doğalgaz, telefon faturası gibi fatura işlemlerini devlet olarak karşılayın.
Diyeceğim o ki korona belasına karşı seferberlik ilan edin, ölümlerin artmasına, hastalığın hızla yayılmasına dur deyin!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımızın kayınbabasının sağlığı hakkında görüşmek üzere İzmir İl Sağlık Müdürü Sayın Mehmet Burak Öztop'tan randevu alarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne gittim.
Sekreteri beni bir hayli kalabalık olan bekleme salonuna buyur ettiğinde içerideki vatandaşlarında koronayı konuştuğunu işittim.
Kalabalığın içerisinde bulunan bir kişi tarafıma sorduğu "Salih bey merhaba, sizi uzun zamandan beri takip ediyorum. Dürüst bir gazeteci ve siysetçisiniz, korona dahil olmak üzere birçok önemli konu hakkında yazılar yazıyorsunuz. Şuan durum nasıl, pandemi gidişini nasıl görüyorsunuz" sorusu üzerine salondaki diğer vatandaşlara da döner verilebilecek tek cevabı verdim; " Beyler konu çok ciddi."

Randevu saatim geldiğinden dolayı yerimden kalktığımda bir başka vatandaşın sorduğu "tavsiyeniz nedir, ne yapmamız gerekiyor" sorusuna da "tedbiren zorunlu olmadıkça bulaş riskini artırmamak adına evimizden çıkmamalıyız" cevabını verdikten sonra müdür beyin odasına doğru ilerledim.
Kendisini vatandaşların sorunlarında aradığım ve her soruna çözüm bulan İl Sağlık Müdürü Özel Kalemi mütevazi ve çalışkan insan Özgür Karatas beni müdürün odasına davet etti.

Mehmet Öztop müdürümüz beni saygın bir şekilde karşlıladıktan sonra zamanında kısıtlı olması sebebiyle direk konuya girdim, "ağabey bir soluklan öyle konuşalım" diyen sevgili müdüre yoğunluğunuzu biliyorum bu sebeple hemen konuya girmek istiyorum diyerek bir hastamızın sorunlarını kendisine aktardım.

Daha sonrasında müdürümüze birkaç soru sorarak İzmir'in pandemiyle alakalı durumu hakkında bilgi alma fırsatı yakaladım.

Salih ERKEK: Sevgili müdürüm İzmir pandemi konusunda ne durumda?

Mehmet Burak Öztop: Salih ağabey İzmir olarak birçok ilden daha iyi durumdayız diyebilirim. Tedbirlerimizi aldık, en yakın zamanda inşallah daha iyi olacağız.

Salih ERKEK: Peki sevgili müdürüm Türkiye geneline bu süreç için ne söylemek istersiniz.

Mehmet Burak ÖZTOP: Salih ağabey Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Sağlık Bakanımız söylediği gibi tedbiri elden bırakmamalıyız. Pandemiyi bu şekilde bitirebiliriz.

Salih ERKEK: Hala korona diye bir hastalığın olmadığını savunanlar var, aşı olmak istemeyenler var. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Mehmet Burak ÖZTOP: Maalesef ki bu tarz düşünenler var. Ben herkesin sırası geldiğinde aşı olmasını öneriyorum. Bunun haricinde üç önemli kurala, maske, mesafe ve hijyene riayet etmelerini istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız sürekli açıklama yapıyorlar, TV kanallarında pandemiden kurtulma reçetesini sunuyorlar. Benimde görüşüm bu yönde. Maske – Mesafe – Hijyen ve sırası geldiğinde herkesin aşısını olması yönünde. Ve önemli bir durum olmadığı sürece evlerinde kalmalarını rica ediyorum.

Salih ERKEK: Sevgili müdürüm halk adına zamanınızı aldım, en yakın zamanda daha geniş oturalım ve sizi uygun olduğunuzda televizyon programıma davet etmek istiyorum...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Evet sevgili okurlarım aklın yolu birdir, Sayın müdürümüzle de korona belasından kurtulmak için aynı görüşleri savunuyorm. Dediğim gibi "beyler konu çok ciddi."

Lütfen herkes aşısını olsun, maske – mesafe ve hijyen kuralına uysun.

Pandemisiz günlerde görüşmek üzere.

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...


YORUMLAR

  • 2 Yorum