Reklam

Salih Erkek yazdı...

"Aylan Bebeği Unuttunuz Mu?"

Salih Erkek yazdı...

"Aylan Bebeği Unuttunuz Mu?"

Salih Erkek yazdı...
29 Temmuz 2021 - 13:57

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “mültecilerin su faturasına ve vergisine 10 kat zam yapacağını” açıklaması ile mülteci sorununun tekrar gündeme geldiği bugünlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı bir televizyon programında mültecilerle alakalı verdiği insanlığını ve vicdanını gösteren cevabı üzerine bazı kendini bilmezler sosyal medya mecralarında Tunç Başkan’ı haksız bir şekilde eleştirmeye başladı.

Şehrinde yaşayan her vatandaşa kucak açtığı gibi mültecilerin taleplerine de destek vermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir daire başkanlığı kurduğunu söyleyen ve düşüncelerini “İzmir’de 150 bin civarında göçmenimiz var. Kentsel Adalet Daire Başkanlığı kurduk, gündelik hayatlarında kolaylaştırıcı olmak, entegrasyon sağlamak için. Adalet arayışları, sağlık sorunları ne varsa bunlarla ilgilenen özel bir dairemiz var. Hayatın içinde onlarla beraber yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla yaşamayı öğrenmemiz lazım” şeklinde dile getiren Tunç Başkan’ı eleştirenlere soruyorum; “Mültecileri İzmir’e Tunç Başkan mı getirdi? Tunç Başkan bu ilde yaşayan, ikamet alan her insanın belediye başkanı değil mi? Bu insanları yok sayması yakışık alır mı? Cansız bedeni sahil kıyısına vuran Aylan Bebeği unuttunuz mu? Bu kadar vicdansız olmayın, yaptığınızın ırkçılıktan başka bir şey olmadığının farkına varın.

Bu anlamda gelen eleştiriler üzerine sinmeyerek doğru bildiğinin arkasında duran ve son olarak sosyal medya hesabından “Gündemdeki konuya yönelik şahsıma eleştirilerin geldiğini görüyorum. Açık sınır politikası ile ülke sınırlarımız yok sayılıyor ve milyonlarca insan sınırlarımızdan giriyor. Benim görevim ise İzmir'de toplumsal barışı korumak ve her insana eşit hizmet vermeye devam etmektir.
Din, dil, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten yoksun bırakmam, bırakamam. Bu her şeyden önce uygulanan yanlış politikalara değil, insanlığa kesilen bir ceza olur. Yönetememenin sonucu olarak da görsek masumlara kesilen hiçbir ceza bize ait olamaz.”
Şeklinde bir açıklama daha yapan Tunç Başkan’ı kutluyor, Bolu Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm yöneticilere örnek olmasını diliyorum.
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ÖMER DİNÇER
    2 yıl önce
    Eline yüregine kalemine sağlık Salih abi insanlık vicdan Allah’ın İnsanoğluna verdiği en büyük erdemdir tabii ki bunu senin gibi yüreği olanlar kaleme alabilir Seni cani yürekten kutluyorum yazdığın her kelime ile bir defa da Yüceldiğini görüyorum selamlar sevgiler saygılarımla