Reklam

Salih Erkek Yazdı...

Mülk Sahipleri ve Kiracılar

Salih Erkek Yazdı...

Mülk Sahipleri ve Kiracılar

Salih Erkek Yazdı...
01 Temmuz 2022 - 12:30

Yazımın başında belirtmek istiyorum, gündeme getireceğim konuda dürüst, namuslu mülk sahiplerini tenzih ederek fırsatçı, çıkarcı, oyunbaz, dalevereci mülk sahiplerine sesleneceğim...
Yahu siz utanmaz, Allah'tan korkmaz insanlar, kiracılarınızın kira bedellerini 2 – 3 katına çıkardınız, devlet bu olumsuzluğa dur diyerek kira artış bedellerini maksimum yüzde 25 oranında artırılacağı yönde kanun çıkardı.
Siz bu artışı beğenmeyerek kurnazlık yapmaya başladınız, hileye başvurdunuz.
Neymiş efendim kızı gelecekmiş, neymiş efendim evini satacakmış, neymiş efendim kiracının evi boşaltması lazımmış!
Bu gibi birçok oyunlar oynayarak kiracıları yıldırmaya çalışan fırsatçılara karşı kanuni haklarınızı kullanın, çok sıkışırsanız lütfen avukatınıza danışın.
Ve şahsım Salih Erkek olarak tekrar söylüyorum, bu olumsuzlukların sebebi serbest piyasa ekonomisidir.
Serbest piyasa kaldırılırsa hiç kimse fırsatçılık, sahtekarlık, faizcilik yapamayacak, yurdumuz bu konuda refaha kavuşacak, en önemlisi de stokçulukta yapılmayacak.
Şimdi gelelim kira stopajlarına...
Esnafın belini büken kira stopajı, neden maddi durumu iyi olan mülk sahibinden değil de kiracıdan alınıyor? Bu stopajın ya mülk sahibinden alınması ya da kiracı ile mülk sabinin yarı yarıya karşılaması gerekiyor. Bu anlamda bahsettiğim konunun Cumhurbaşkanımız tarafından gözden geçirilmesi gerekiyor.
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...