Reklam

Sarnıç Toplum Merkezi Kırmızı Bayrağına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yürütülen Engelsiz İzmir Projesi kapsamında, Gaziemir’in fiziki koşullarını engelli yurttaşların kullanımına uygun hale getirmek amacıyla yeniden düzenlenen Sarnıç Toplum Merkezi, Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu’nun değerlendirmeleri sonucunda Kırmızı Bayrak almaya hak kazandı.

Sarnıç Toplum Merkezi Kırmızı Bayrağına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yürütülen Engelsiz İzmir Projesi kapsamında, Gaziemir’in fiziki koşullarını engelli yurttaşların kullanımına uygun hale getirmek amacıyla yeniden düzenlenen Sarnıç Toplum Merkezi, Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu’nun değerlendirmeleri sonucunda Kırmızı Bayrak almaya hak kazandı.

Sarnıç Toplum Merkezi Kırmızı Bayrağına kavuştu
03 Aralık 2022 - 10:56

Bayrağın merkeze asıldığı törende konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu bayrak İzmir'in engelsiz kent vizyonunu kazanması için çok önemli bir gösterge. Erişilebilirlik için çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız Gaziemir'de dezavantajlı bireylerin sosyal hayata katılımının artması” dedi.

Erişebilirlik koşullarını en az yüzde 90’ını taşıyan Sarnıç Toplum Merkezi’ne 3 yıldızlı Kırmızı Bayrak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi Gaziemir Belediyesi'nin düzenlediği törenle asıldı. Sarnıç Toplum Merkezi'nde düzenlenen törene, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Engelsiz İzmir Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Neptün Soyer, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Dolunay Bayer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Anıl Kaçar, Gaziemir Belediyesi meclis üyeleri, Kırmızı Bayrak Komisyonu üyeleri, Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in eşi Fatma Yetişkin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi Lütfiye Karakayalı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi Fügen Selvitopu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin eşi Nilüfer İnce, Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Dilek Kaner, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar, İzmir Balkan Göçmenleri Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, Bal-Göç Gaziemir-Sarnıç Şubesi Başkanı Hazel Öztürk Işık, İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği Başkanı Hilmi Öztop, TEMAD Gaziemir Şubesi Başkanı Osman Selçuk, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Engelli bireylerin de katıldığı etkinlikte, onların erişebilecekleri özel boyutlu bistro masalar da kullanıldı.

Açılışta konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, amaçlarının kentte engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını arttırmak olduğunu belirterek, "Gaziemir'in sosyal hizmet bakış açısının örneği olan bu merkezin açılışını yaptıktan sonra kırmızı  bayrak töreniyle bugün buradayız. Bu bayrak İzmir'in engelsiz kent vizyonunu kazanması için çok önemli bir gösterge. Erişilebilirlik için çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız Gaziemir'de dezavantajlı bireylerin sosyal hayata katılımının artması ve uzman kadrosuyla desteğe ulaşmaları” dedi.

 

“BİNİN ÜZERİNDE HANEDE SAHA ÇALIŞMASI YAPTIK”

“Uzman kadromuzla yaklaşık binin  üzerinde hanede saha çalışması gerçekleştirdik. Toplum merkezini erişilebilir kılmak temel hedefimiz oldu. Bu dört ay içerisinde 435 vatandaş merkezimize müracaat etti. 135 çocuk ve 115 yetişkin kursiyerimiz var” diyen Başkan Halil Arda, “Merkezimizde dört aylık süreçte gerçekleştirilen bireysel görüşmeler, grup çalışmaları, oturumlar, atölyeler, kurslar, eğitimler ile fayda sağlandığını gördük. Vatandaşların bir arada iletişim kurabilmesini, ayrıştırılmadan birleştirilmesini hedefledik. Toplum merkezlerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.  

 

“İZMİR'İ HER ANLAMDA ENGELSİZ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Engelsiz İzmir Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Neptün Soyer, “Burada üç yıldızlı bayrağın hak edilmesi çok önemli. Bu bayrakları artırmanın gurunu yaşıyoruz. İzmir'in her anlamda engelsiz kent olabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanı Dolunay Bayer de engellilerin sosyal yaşama katılım ve haklarına erişimi kolaylaştırmak için yaptıkları çalışmaları sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Engelli vatandaşlarımıza ilişkin çalışmalarımızı  engelsiz İzmir vizyonuyla Gerçekleştiriyoruz. Demokratik gelişimlere örnek olmaya çalışıyoruz. Engellilerin topluma katılımını sağlamak, haklarına erişimini kolaylaştırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Engelli hakları söz konusu olduğunda sağlık, eğitim, ulaşım ve demokratik katılım olmak üzere engelsiz İzmir'i inşa etmek zorundayız. Bu, bizim asli görevimizdir. Engelli bireylerin erişimine uygun alanların artması hedeflenmektedir.”