Reklam

Savur’da Tekstil Yatırımına 2500 Kişilik İstihdam Çağrısı

Mardin’in Savur ilçesinde Akar Tekstil tarafından yapılarak 2500 kişiye istihdam sağlayacak olan tekstil fabrikasının istihdam çağrısına yönelik basın toplantısı DİKA'da gerçekleştirildi.

Savur’da Tekstil Yatırımına 2500 Kişilik İstihdam Çağrısı

Mardin’in Savur ilçesinde Akar Tekstil tarafından yapılarak 2500 kişiye istihdam sağlayacak olan tekstil fabrikasının istihdam çağrısına yönelik basın toplantısı DİKA'da gerçekleştirildi.

Savur’da Tekstil Yatırımına 2500 Kişilik İstihdam Çağrısı
13 Şubat 2020 - 13:42

Mardin’in Savur ilçesinde Akar Tekstil tarafından yapılarak 2500 kişiye istihdam sağlayacak olan tekstil fabrikasının istihdam çağrısına yönelik basın toplantısı DİKA'da gerçekleştirildi. Ajanstan yapılan açıklamada, 'Ajansımız yönlendirme, bilgilendirme faaliyetleri ve teknik desteği aracılığıyla 47,5 Milyon TL tutarındaki bu yatırımın Yatırım Teşvik Belgesi başvurusu yapılmış, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Başvuru onayının alınmasının ardından Mardin’in Savur İlçesi Kayatepe Köyü’nde seçilen uygun yatırım yerinde 30 Bin m2 kapalı alana sahip fabrikanın inşaatı tamamlandı. Üç ay içerisinde istihdam edilecek personelin eğitimleri tamamlandıktan sonra mayıs ayı itibariyle tesisin aktif olarak faaliyete geçmesi öngörülmektedir. Yatırım yeri Savur’a 7 km, Ömerli’ye 20 km, Midyat’a 45 km ve Mardin Artuklu’ ya 45 km mesafededir' denildi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi için belirlenen İstihdamın Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında entegre hazır giyim yatırımları başta olmak üzere büyük ölçekli yatırımların bölgemize çekilmesinin amaçlandığını söyledi. Bu doğrultuda ulusal ve uluslararası potansiyel yatırımcıların belirlenmesi ve bu yatırımcıların bölgeye çekilmesine yönelik yatırımcılara bilgi sağlamak, onları yönlendirmek, bölgemizin iş ve yatırım ortamını tanıtmak ve bölgemize yatırımcı çekme faaliyetleri yapıldığını ifade etti. İstihdam yaratma yönü göz önüne alınarak bölgemizin lojistik avantajı ve sahip olduğumuz genç nüfus potansiyeli doğrultusunda istihdam yoğun sektörlerden biri olan tekstil yatırımlarını bölgemize çekmek için sektörde önde gelen ve ihracat potansiyeli yüksek firmalar başta olmak üzere ilgili alanda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

DİKA teknik desteğiyle alınan teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırımda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından firmaya çeşitli destekler sağlanacaktır. Bunlar KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Sigorta Primi İşçi ve İşveren Hissesi Desteği, Faiz Desteği, KDV İadesi ve Gelir Vergisi Stopaj Desteğidir. Ayrıca Firma ilk yıl için İŞKUR tarafından sağlanan işbaşı eğitim programından da yararlanacaktır.

Bu yatırım ile birlikte gerçekleştirilecek olan 2500 kişilik yeni istihdam ile yılda 25 milyon adet kapasiteli örme konfeksiyon ürünleri imalatı ile ihracat ekonomimize katkısı yılda 62,9 Milyon Euro olarak hedeflenmektedir. Üretim tesisinde kesim, dikim, kalite kontrol, ütü, paketleme, kolileme işlemleri yapılacaktır. İhracat yapmaya hazır, bay, bayan ve çocuk grubuna yönelik, t-shirt, atlet, şort, tayt, bluz, sweatshirt, ceket gibi örme konfeksiyon ürünleri üretilecektir.

2500 kişilik istihdam için müracaat etmek isteyen adaylar, Akar Tekstil'in Savur ilçesinde bulunan ofisi ile Ömerli Belediyesi'ne başvuru yaparak ilgili formları doldurmaları gerekmektedir.