Reklam

Selçuk Yaşar vefat etti

Yaşar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar 98 yaşında hayatını kaybetti. Yaşar'ın cenazesinin pazartesi günü toprağa verileceği öğrenildi.

Selçuk Yaşar vefat etti

Yaşar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar 98 yaşında hayatını kaybetti. Yaşar'ın cenazesinin pazartesi günü toprağa verileceği öğrenildi.

Selçuk Yaşar vefat etti
11 Şubat 2023 - 22:00

Yaşar Holding'in kurucusu Selçuk Yaşar 98 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenilen Yaşar için pazartesi günü öğle namazına müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenecek cenaze namazı sonrası naaşı Soğukkuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Selçuk Yaşar'ın ölümü ile ilgili Yaşar Holding'ten yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Vizyonuyla, girişimciliğiyle, sanayiciliğiyle, topluma katkısıyla, Türkiye sevdasıyla hepimize örnek olan, fikirleriyle yol göstericimiz Kurumsal ve Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet dileriz. Başımız sağ olsun."

SELÇUK YAŞAR KİMDİR?

17 Ocak 1925 tarihinde Rodos’ta doğan Selçuk Yaşar, ortaokulu İzmir Saint Joseph Lisesi’nde bitirdi, lise tahsilini İstanbul’daki FransızSaint JosephLisesi’nde tamamladı. 1948 yılında İzmir Ticari İlimler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Ölümüne kadar Yaşar Topluluğu ve 2001 yılında kurulan ve bugün 10.000’ i aşkın öğrencisi bulunan Yaşar Üniversitesi’nin kurucusu ve Onursal Başkanı olarak görevini sürdürdü.

Babasının dükkanında iş hayatına atılan Selçuk Yaşar, 1954 yılında Türkiye’nin ilk boya fabrikası DYO’nun kurucuları arasında yer aldı. Bundan sonraki yıllarda Türkiye’de öncülük ettiği birçok sanayi dalında yatırım yaptı. İzmir'de SEK'in süt toplama ve işleme kapasitesinin yetersiz olduğunu gözlemleyen Yaşar, yatırım kararı alınıp 1973 yılında temeli atılan ve 1975 yılında faaliyete geçen Pınar Süt ile Türkiye de ilk defa Tetra Pak kutular içinde, UHT teknolojisiyle üretilmiş uzun ömürlü sütü üretmeye başladı.

Yaşar, et ve süt hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla birçok önemli proje hazırladı ve uygulamaya geçirdi. Yaşar bir dönem Ege Ekspres Gazetesi’ni ve Devir Dergisi’ni ve Gazete Ege’yi çıkardı, Ege TV’nin de kurucuları arasında yer aldı.

TÜSİAD Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği ile ESİAD Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği, DESAD Deniz Ürünleri Sanayicileri Derneği’nin kurucularından olan Selçuk Yaşar, BOSAD Boya Sanayicileri Derneği Danışma Kurulu üyesiydi.

Selçuk Yaşar, uzun yıllar Danimarka’nın İzmir Fahri Konsolosluğu görevini de yürüttü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum