Reklam

'Siyaseti sert değil sakin üslupla yapın'

CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacaksınız. Sert değil, sakin ve kararlı üslup kullanacaksınız, tartışmayacaksınız” öğütlerinde bulundu.

'Siyaseti sert değil sakin üslupla yapın'

CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacaksınız. Sert değil, sakin ve kararlı üslup kullanacaksınız, tartışmayacaksınız” öğütlerinde bulundu.

'Siyaseti sert değil sakin üslupla yapın'
08 Kasım 2021 - 09:10

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gençlik Kolları 16. Olağan Kurultayı’nda gençlere, saha tavsiye ve talimatları verdi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

SİYASET ANLAYIŞIMIZ ESKİSİ GİBİ DEĞİL: Toplumun her kesimiyle sıcak, samimi ilişki kurmak zorundayız. Siyaset anlayışımız eskisi gibi değil, sosyal kimlikleri üzerinden toplumun her kesimine nüfuz etmeye çalışıyoruz... İnanmadığınız bir çözümü sakın anlatmayın. Sorunu çözme kararlılığınızı gözlerinizden okumalı kişi. Ama bunu yaparken sert bir üslupla “Biz böyle yapacağız” değil, kararlı, sakin ve güzel bir üslupla anlatacaksınız.

UMUTSUZLUĞU KABUL ETMİYORUM: Herhangi bir kesimin umutsuzluğu olabilir ama gençlerin özellikle de Kuvayimilliye geleneğinden gelen gençlerin umutsuzluğunu kabul etmiyorum. Toplumun her kesimine heyecanınızı ve umudunuzu ulaştıracaksınız. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni yayınladık. Her gencin cebinde olacak, ezberleyeceksiniz bunu. Ana hedefimiz cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak.

TORPİLİ BİTİRECEĞİZ: Dayısı olan işe giriyor. Torpili bitireceğimizi söyleyeceksiniz. Kadına yönelik şiddet kesinlikle önleyeceğiz. Bir hafta için de İstanbul Sözleşmesini tekrar yürürlüğe koyacağız. Gençlerin örgütlenmelerinin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Size ucuz, hızlı ve sansürsüz internet olanağını getireceğiz. Bu dediklerimi gittiğiniz yerde anlatacaksınız... Alçakgönüllü olacaksınız, kişiye tepeden bakmayacaksınız, “her şeyi bilirim havası” içinde kimseye yaklaşmayacaksınız ve tartışmayacaksınız.

“HAYIR” DEMEK ZORUNDAYIZ: Suriye tezkeresine ‘hayır’ dedik. Doğrusunu yaptık. Eğer Kuvayimilliye geleneğinden geliyorsak, yabancı asker postallarını bu ülkeden atmışsak ve ülkemize yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak zaten tezkereye ‘hayır’ demek zorundayız. Biz Kuvayimilliyeciyiz. Daha önce gelen tezkereye ‘evet’ demiştik. Ne oldu? 33 askerimiz şehit edildiğinde hesabını sormak yerine gittiler başka bir ülkenin, bir egemen gücün liderinin kapısında dakikalarca beklediler. Benim ağrıma gidiyor. Bunu da anlatın her yerde...

İNANÇ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN: Sakın ola kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayın. Eleştiriden çok çözümü anlatacaksınız. Az kaldı gidecekler, göndereceğiz. Geliyor gelmekte olan, meraklanmayın.

Öte yandan 414 delegenin oy kullandığı kurultayda, 383 oy alan Gençosman Killik, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığına seçildi.

Türk Dünyası buluşması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da Türk Dünyası ülkelerinin 30. Bağımsızlık yılı kutlama etkinliğine katıldı.

Cemal Reşit Rey Gösteri Merkezi’nden düzenlenen programda konuşan Kılıçdaroğlu, “Altı büyük Türk devleti bir araya gelip gücünü ortaklaştırdığı zaman emin olun dünya tarihine yeni ve görkemli imzayı hep beraber atmış oluruz” dedi.

Akşener de altı Türk devletinin ortak değerlerinin sanat yoluyla öğretildiği bir programın yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.