Reklam

Soyer İzmirli bisikletçilere ödüllerini verdi

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 29 Avrupa kentiyle aynı anda İzmir’de yapılan Sosyal Bisiklet Yarışması’nın ödül töreni bugün yapıldı.

Soyer İzmirli bisikletçilere ödüllerini verdi

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 29 Avrupa kentiyle aynı anda İzmir’de yapılan Sosyal Bisiklet Yarışması’nın ödül töreni bugün yapıldı.

Soyer İzmirli bisikletçilere ödüllerini verdi
19 Şubat 2020 - 09:49

Avrupa Hareketlilik Haftası (EuropeanMobilityWeek) kapsamında Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Sosyal Bisiklet Yarışması’nın ödül töreni bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldı. Yarışmada dereceye giren İzmirli bisikletçilere ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği yarışma 29 Avrupa kentiyle aynı anda16 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı. Bisiklet kullanmayı sosyal bir aktivite haline getirmeyi amaçlayan yarışmaya İzmir’de 297 bisiklet kullanıcısı katılmıştı. Tekler, çiftler ve gruplar olarak üç kategoride düzenlenen organizasyonda yarışmacılar, mobil telefonlarına indirdikleriBikePrints uygulaması sayesinde kat ettikleri mesafeleri kaydetmişti.



Amaç bisikleti ulaşım aracı olarak teşvik etmek

Törende Tunç Soyer İzmir’de bisikleti ulaşım aracı olarak teşvik etmek istediklerini söyledi. İzmir’in yaşam kalitesini arttırmak için ulaşımla ilgili iki temel hedeften bahseden Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Bu hedeflerden ilki sağlıklı, güvenilir, erişilebilir, ucuz toplu taşıma ve bisiklet kullanımını teşvik etmek. İkincisiyse akıllı trafik sistemini aktif bir şekilde İzmir’in her yerinde yaygınlaştırmak. Temel yaklaşımımız her geçen gün daha da büyüyen şehirlerde bireysel araç kullanımını azaltarak, toplu taşıma ve bisiklet gibi doğa dostu, güvenli ve sağlıklı alternatif ulaşım seçeneklerini yaygınlaştırmak.”

Hediye bisikletlerin ilk kullanıcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Soyer tekler kategorisinin birincisiİlhami Emre Karacivan’a, çiftler kategorisinin birincileri Mustafa Kemal Kara ve Züleyha Dikbaş’a ve grup kategorisinin birincileri Kıvanç Dükkancı, Yiğit Yılmaz, Canan Ocak ve Berdan Arslan’a katlanır bisiklet hediyeetti. Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi’nin yaptığı çekilişle belirlenen 30 katılımcıya da bisiklet çantası hediye edildi.