Reklam

"SÖZÜMÜZ VAR YURTOĞLU'NA"

Yurtoğlu Mahallesi Muhtar adayı Songül Eren, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in sorularını yanıtlayarak, mahallesinde yapmak istedi projeleri açıkladı.

"SÖZÜMÜZ VAR YURTOĞLU'NA"

Yurtoğlu Mahallesi Muhtar adayı Songül Eren, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in sorularını yanıtlayarak, mahallesinde yapmak istedi projeleri açıkladı.

25 Şubat 2019 - 08:32

31 Mart yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarının yanı sıra mahallelerinde muhtar olmak için çalışmalara başlayan muhtar adayları hazırladıkları projelerle ön plana çıkıyorlar. Bu anlamda yaklaşık 500 binlik nüfusuyla İzmir’in en büyük ilçeleri arasında 2’nci sırada bulunan Karabağlar ilçesinin yaklaşık Yurtoğlu Mahallesi muhtar adayı Songül Eren, hazırladığı projelerle ön plana çıkıyor.
Kadın olmasıyla da ön plana çıkan Eren, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in sorularını yanıtlayarak, mahallesinde yapmak istedi projeleri açıkladı.

Salih Erkek: Öncelikle Songül Eren kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
Songül Eren: 1972 yılında Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğdum. 1975’te ailemle birlikte İzmir’e geldim. 1997 yılından bu yana Yurtoğlu mahallesinde yaşamaktayım. Lise eğitimimi, İzmir Atatürk Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümünde tamamladım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümü 3. Sınıfa kadar okudum, sonrasında ile ailevi sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. 26yıldır evliyim ve 2 çocuğum bulunuyor. Bu süre zarfında birkaç özel firmanın muhasebe departmanında çalıştım. Son 3 yıldır da Şehit Lütfü Gülşen Eğitim-İş Uygulama okulunda çalışmaktayım.

Salih Erkek: Sizce muhtar adayı mahallesinin nesidir?
Songül Eren: Muhtar adayı mahallesinin bekçisi, valisi, belediye başkanıdır. Kaymakamı, emniyet müdürüdür. Muhtar mahallesinin beşikten mezara kadar her şeyidir.
Salih Erkek: Muhtar olduğunuz takdirde mahallenizde hayata geçirmeyi planladığınız projeler nelerdir?
Songül Eren: Mahallemizde ki çocuk ve gençlerimizin kaliteli zaman geçirebilecekleri kültür ve eğitim-etüt merkezi yapmak istiyoruz. Sonrasında ise pazaryerimizin düzenlenmesi, üstünün kapatılması gibi çalışmalar yapacağız. Mahallemizde bankamatik ve PTT şubesi bulunmuyor. Onun için çaba göstereceğiz. Çocuklarımız parklarımızda oynuyor fakat buralarda hiçbir kamera sistemi bulunmuyor. Bunun yapımı için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Parklarımızda çocuklarımızın huzurlu bir şekilde vakit geçireceği ortamların yaratılması sağlanacaktır. Çöp konteynerlerinin yer düzeni ve yenilenmesi, çeşitli sanatsal; tiyatro, konser, açık hava sineması gibi etkinliklerin sık sık gerçekleştirilmesi, Mahallemizin sakinlerine özel şehir içi-şehir dışı gezilerin düzenlenmesi, Mahalle sakinleri ve mahalle muhtarının buluştuğu her 3 ayda bir gerçekleşecek toplantılar ile mahallenin güncel sorunlarının konuşulup, çözüm üretilmesi gibi çalışmalar yapacağız. Sokak hayvanlarımızın düzenli veteriner kontrolü ve takibiyle mahallenin belirli bölgelerinde su ve mama tedariğinin sağlanması için çalışmalar yürüteceğiz. Bu görev bize layık gördüğü takdirde muhtarlıktan alınacak evraklardan hiçbir ücret talep edilmeyecek. Ayrıca yukarıda anlatmış olduğum projelerin yerine getirilmesi için çalmamız gereken tüm kurumların kapılarını bıkmadan usanmadan çalacağız. Mahallemizde huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için her zaman hep beraber hareket edeceğiz. Büyük bir ailenin ferdi olarak her daim yanınızda olacağımıza söz veriyoruz. Sevgili Yurtoğlu Mahallesi sakinlerine sözüm olsun…

Salih ERKEK: Niyet iyi olursa akıbette iyi olur. Bizde bu anlamda elimizden gelen tüm desteği vermek isteriz. Genç ve aktif bir insansınız. İnanıyorum ki mahallenize de en güzel hizmeti vereceğinize inanıyorum. Gazetem İzmir ailesi olarak bizlerde sizlerin yanındayız.
Songül Eren: Bende çok teşekkür ediyorum. Halkın ve mahallemizin desteğiyle onlar isterse bunlar olacak. Vatandaşımız isterse ben kendilerine hizmet edeceğim. Onlar isterse ben bu projelerimi sunacağım.




YORUMLAR

  • 0 Yorum