Reklam

Tugay: İthamlarının tamamını şiddetle reddediyorum

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü’nde bugün gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Tugay: İthamlarının tamamını şiddetle reddediyorum

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü’nde bugün gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Tugay: İthamlarının tamamını şiddetle reddediyorum
09 Kasım 2019 - 21:50

Başkan Tugay yaptığı yazılı açıklamada:

“Bugün Karşıyaka ilçemizde 10 mahallede partimizin demokratik yapısının temeli olan mahalle delege seçimleri yapılmış ve ne yazık ki birçok mahallede taraflar arasında tartışmalar ve yer yer fiziksel yaralanmalara neden olacak boyutlarda fiziksel saldırılar olduğu bilgisi ulaşmıştır.

Bu kavgaların ve tartışmaların neden olduğu ve kimlerin sorumlu olduğu eminim ki il yönetimimiz ve genel merkezimizce değerlendirilecek ve gereği yapılacaktır. Tüm iyiniyetli Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri gibi bu yaşananlar beni de derinden üzmüştür. Bu açıklamayı yapmama neden olan şey, hiç bir aşamasında sorumlu tutulamayacağım bir süreçle ilgili kendi ilçe başkanımızca suçlanmış olmamdır.

Sayın ilçe başkanının ithamlarının tamamını şiddetle reddediyorum. Belediye çalışanlarının bu olaylarda sorumlu olmadığından eminim. Değişik mahallelerde parti üyesi belediye çalışanları vardır ve yıllardır bu kişiler mahalle seçimlerinde aday olabilmekte ve kendi mahallelerinde çalışmalar yapmaktadırlar. Ancak bu kişiler örgütün içerisinde küçük bir gruptur ve farklı liste tercihleri olabilmektedir. Öğrenebildiğimiz kadarı ile sorunlar seçimlerin adil ve şeffaf bir biçimde yapılmayacağına dair mahalle üyelerinde oluşan hassasiyet nedeniyle ortaya çıkmıştır. Sandıklarda mavi kiste temsilcilerine yeterli gözlem fırsatı verilmemiştir. Buna karşı çıkan mavi liste üyeleri darp edilmişlerdir. Parti üyesi kadınlar dövülmüş ve hakarete uğramışlardır. Bütün bunlar çok üzücüdür ve taraflı davranan il ve ilçe yöneticilerinin eseridir.

Sayın ilçe başkanı, kendi partisinin belediye başkanını suçlarken sınırları oldukça aşmıştır ve bugüne kadar gizli yapmaya çalıştığı hasmane tutumunu aleni hale getirmiş durumdadır. Oysa kendisine düşen şey, kendi sorumluluğunda olan mahalle delege seçimlerini adil ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirmektir. İlçe yöneticilerinin uluorta üyelere saldırdığı, kadınların darp edildiği, kendisinin gergin bir şekilde insanlara sataştığı bu ortamın tüm sorumlusu kendisidir. Herkesin beklediği seçimlerin adil, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi konusunda önlemlerin alınmasıdır. Bu önlemleri ilçe yönetiminin alamayacağı ortadadır. İleriki günlerde sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için il başkanımızı önlem almaya, sandıklarda tarafsız il yöneticilerinin görevlendirilmesi için gereğini yapmaya, sayın ilçe başkanımızı da kullandığı dil konusunda dikkatli olmaya ve ortamı daha fazla germemeye davet ediyorum. Saygılarımla.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum