Reklam

Urfalı'ların İzmir'de ödül coşkusu

Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret edip hemşerileri ile kucaklaşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi coşku ile karşılandı. Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek’in de katılım gösterdiği buluşmada dernek Başkanı Reşat Çardak ve yönetim kurulu üyeleri yanı sıra İzmir’de yaşayan Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi

Urfalı'ların İzmir'de ödül coşkusu

Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret edip hemşerileri ile kucaklaşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi coşku ile karşılandı. Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek’in de katılım gösterdiği buluşmada dernek Başkanı Reşat Çardak ve yönetim kurulu üyeleri yanı sıra İzmir’de yaşayan Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi

Urfalı'ların İzmir'de ödül coşkusu
03 Ekim 2017 - 09:21

İzmir’e Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehir Komitesi tarafından düzenlenen 'Şehir Ödülleri' gecesinde 'Kültür' dalında ödül almaya gelen Av. Nihat Çiftçi İzmir’e gelmişken hemşerileri ile hasret giderdi, yoğun ilgi aldı. İzmir'de yaşayan Şanlıurfalılarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Çiftçi, " Şanlıurfa'nın sokağı, çarşısı, hanları, bedestanları, inanç merkezleri, şehri çok güzel bir şekilde yaşatıyor. Bizim bu değerleri Türkiye ve ülke sınırları dışına taşımamız gerekiyor" dedi. Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Ege Bölge Başkanlığı Balçova Lokali'nde Şanlıurfalılarla buluşan Başkan Çiftçi İzmir'de yaşayan Şanlıurfalıları 7-8 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa'da ilki yapılacak olan URFES İsot Festivaline davet etti.

'ŞANLIURFA MERAK EDİLEN VE MERAK UYANDIRAN BİR ŞEHİRDİR'
11 bin 500 yıllık tarihiyle bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa'nın merak edilen ve merak uyandıran bir şehir olduğunu anlatan Başkan Çiftçi, "Bizim için çok kıymetli bir değere sahip olan derneklerimiz Şanlıurfa'nın kültürünü, sanatını ve toplumsal tüm özelliklerini büyükşehirlerimize taşıyan derneklerimizin başkan ve yönetim kurulu üyelerini mutlaka ziyaret ediyoruz. Bugünde bunun huzuru içersindeyim, kendi ailem ve kendi evime gelmiş gibi kendimi mutlu hissediyorum. Karşımızda gelişen ve büyüyen bir Şanlıurfa var ve bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. 11 bin 500 yıllık bir geçmişiyle tarihte, sanatta, kültürde, müzikte ve mutfakta hepimiz için apayrı bir yeri olan bir şehirdir. Bu kadar kadim ve geçmişi derin olan, bir çok medeniyetin üzerinde yaşadığı ve iz bırakmış olduğu böyle güzel bir şehire de büyükşehir belediye başkanı olmanın omuzlarımızda sorumluluğu da var. Onun mesuliyetinin kolay olmadığını düşünüyorum. Şanlıurfa merak edilen ve merak uyandıran bir şehirdir. Ankara, Bursa ve bugün de İzmir'deyiz, yarında inşallah İstanbul'daki hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz. Amacımız sizlersiniz ve insan önemli, herşey gelip geçicidir. İnsanı etkileyen insani duygulardır, kültürel birikimler ve bizlerin birbirine karşı olan şahsi münasebetlerimizdir. Bir kardeşiniz ve bir evladınız olarak her fırsatta muhakkak Şanlıurfa'nın dışarıdaki dayanışmasına önem veriyorum" diye konuştu.


'AMACIMIZ ŞANLIURFA'YI ÜLKE SINIRLARI DIŞINA TANITMAKTIR'

Konuşmasında kültür ve inanç turizmine de değinenen ve kültür ve inanç turizmi bakımından Şanlıurfa'nın dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade eden Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa büyükşehir sürecinde güzel bir süreci geçiriyor. 13 ilçe bütünleşen ve 13 ilçedeki tüm değerleri artık merkez anlamında yaşatmaya çalışan ve bir ayağı Şanlıurfa merkezde olup diğer tüm ayağı 13 ilçeyi gezen bir sorumlulukla hareket ediyoruz. Zaten her ilçemiz ve merkezimiz her şekli ile çok zengin bir konumdadır. İnsan bizim için önemli ve Şanlıurfa, insanı hep yaşatmıştır. Aile bizim için çok önemli bir kavramdır. Bizi bir arada tutan ve sıcaklığımızı yansıtan aile kavramı Allah'a şükürler olsun şehrimizde çok güzel yaşatılıyor. Şanlıurfa'nın sokağı, çarşısı, hanları, bedestanları, inanç merkezleri şehri çok güzel bir şekilde yaşatıyor. Bizim bu değerleri Türkiye ve ülke sınırları dışına taşımamız gerekiyor. Şanlıurfa aslında Hristiyan, Müslüman, Musevi'nin kutsal kabul ettiği bir yer, kendine ait olarak hissettiği bir yer ve işte böyle bir şehir elinizde bir dünya mirasıdır. Zaten hem kültür anlamında UNESCO'yü başvurumuz var ve aday listesindeyiz. Gastronomi anlamında başvurularımız var ve müzik şehri anlamında ön başvurularımız kabul görüldü ve şimdi mutevelli heyet, daimi temsilciler heyeti tarafından şu anda değerlendirme aşamasındadır. Şehrimizi gerek festivallerle, müzik programları, Halil İbrahim buluşmaları, Eyyüp Peygamber sabır etkinlikleriyle hem duyurmak hem de en az Şanlıurfa nüfusu kadar dışarıda yaşayan hemşehrilerimiz var onları da Şanlıurfa'ya bir moral ve bir motivasyon sağlamak için Şanlıurfa'da onlara güzel bir ev sahipliği yapmak ve onların evinde onları Şanlıurfa'ya davet etmek istiyorum. Şehir yaşayan bir varlık, şehir herkesi kucaklayan bir mekan ve bu eda ve bu bakış açısıyla bakıyoruz" dedi.


'URFA DIŞINDA YAŞAYAN ŞANLIURFALILAR URFES İSOT FESTİVALİNE DAVETLİ'
İzmir'de Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Ege Bölge Başkanlığını ziyaret ederek Şanlıurfalılarla bir araya gelen Başkan Çiftçi, hemşehrilerini Şanlıurfa'da düzenlenecek olan URFES İsot Festivaline davet etti. Başkan Çiftçi, "7-8 Ekim tarihleri arasında URFES İsot festivali yapılacak. Şanlıurfalı tüm sanatçılarımız Şanlıurfa'da olacak. Büyükşehir belediyemizin ev sahipliğinde durumu müsait olan tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimizi Gazetem İzmir aracılığı ile davet etmek istiyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşat Çardak, günün anısına Başkan Çiftçi'ye plaket verdi. Çiftçi ayrıca Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek’e Şanlıurfa’ya özgü olan İsot’tan hediye etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum