Reklam

Vali Köşger'den bayram mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hem İzmirli hemşehrilerinin hem de tüm islam aleminin Kurban Bayramını yayınladığı mesajla kutladı.

Vali Köşger'den bayram mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hem İzmirli hemşehrilerinin hem de tüm islam aleminin Kurban Bayramını yayınladığı mesajla kutladı.

Vali Köşger'den bayram mesajı
30 Temmuz 2020 - 09:05

Vali Köşger, İzmirliler başta olmak üzere İslam Âleminin kurban bayramını kutladı ve aynı zamanda koronavirüs tedbirlerine uyulması gerektiğinin de altını çizdi.

Vali Köşger'in bayram mesajı şöyle;

Milletçe ve tüm İslam Âlemince bizleri aynı din ve inancın neşesinde birleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren, kırgınlıkları onaran, dayanışma ruhumuzu en üst noktada tutan, bayramlarımızdan olan Kurban Bayramına bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İzmirli hemşerilerimiz başta olmak üzere İslam Âleminin dini bayramı olan Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, tüm kardeşlerimize bayramın hayır getirmesini, rahmetinin ve bereketinin de sıkıntılardan kurtuluşa vesile olmasını diliyorum.

Ancak; bu yıl Ramazan Bayramı'ndan sonra Kurban Bayramı'nı da etkisi altına alan korona virüs salgınının gölgesinde kutlayacağız. Bu bayram, salgın nedeniyle geçmiş yıllarda olduğu gibi belki büyüklerimizin elini öperek, sevdiklerimizi kucaklayarak geçiremeyeceğiz. Bu yıl kalplerimizle ve gönüllerimizle bayramlaşacağız. Umarım, bu zor günleri de birlikte geride bırakacak ve gelecek bayramları dilediğimiz gibi kucaklaşarak kutlayacağız.

Sosyal Mesafe, Maske Kullanımı ve Hijyen Kurallarına Uymayı Unutmayalım

Gerek kendi sağlığımız gerek sevdiklerimizin sağlığı için bayram süresince maske, hijyen ve sosyal mesafe gibi kurallara daha fazla dikkat edelim. Tedbirlere uymayanların, sadece kendi sağlığını değil tüm toplumun sağlığını tehlikeye atacağını unutmasın.

Virüs ile topyekûn mücadele ettiğimiz bu günlerde bayram ziyaretlerimizi oldukça kısıtlı tutmalı hatta bu ziyaretlerden olabildiğince kaçınmalı; büyüklerimizi ve sevdiklerimizi ziyaret etmek yerine, onlarla telefonla konuşmayı, görüntülü bayramlaşmayı tercih etmeliyiz.

Kurban Kesme Merasimini Bayramın İkinci ve Üçüncü Gününe Yayalım

Özellikle kurban kesim yerlerinde, kesim sırasında hijyen ve mesafe kurallarına uyalım. Bayramın birinci gününde kurban kesmeye yoğunlaşmayıp bayramın ikinci ve üçüncü gününü de kullanabileceğimizi hatırlayalım.

Bayramın Ülkemize, güzel İzmir’imize, önce sağlık sonra mutluluk, huzur ve barış dolu güzel günler getirmesini dilerim.
Birlik ve beraberlikten, barış ve mutluluktan yana tüm değerlerimizi koruduğumuz nice bayramlar dileğiyle Kurban Bayramı'nızı kutlarım.