Amaç Üzüm Yemek
Reklam
A. Hamit Erden

A. Hamit Erden

Amaç Üzüm Yemek

30 Kasım 2015 - 11:33

Yine yağmurlar yağdı, yine her tarafı sel aldı. Karşıyaka’nın bilhassa Girne, Bostanlı, Aksoy ve civar semtlerinin ev ve işyerleri sular altında kaldı. Bu makus talih Karşıyaka’nın kaderi olmasa gerek.

Hüseyin Mutlu Akpınar beyden önceki belediye başkanı “Cevat Durak” zamanından beri her sene kış gelmeden belediyeye e-mail yollayarak dikkatleri çekiyorum. “Önümüzde kış var. Lütfen şu yağmur mazgallarını temizleyin” Ama tüm çalışmalarım ve çabam beyhude. Su baskınlarının en büyük nedenine parmak basmama rağmen yıllardır bu temizlik işlemi gerçekleştirilemedi. Umarım bu yazıdan sonra Sayın Akpınar bey bu konuya el atar ve konu ile ilgili birimlerin dikkatini çeker.

Birde engelli vatandaşların rahat yürüyebilmesi için yapılan çok güzel bir çalışma olan “yol ve yön” çizgilerinin umulmadık ve beklenmedik engellerle karşı karşıya kalmalarıdır. Bunu da hatırlatmamıza rağmen (kendim şahit olduğum) birkaç noktada ya bir ağaca ya da bir direğe denk gelmesidir. Alınacak önlemler ile bu nadide çalışma hayat bulacaktır.

Geçen gün kulak misafiri oldum. Kat kaloriferinden doğal gaza dönüşenlerin belediyeye beyan vermeleri ve para ödemeleri gerektiğini işittim. İnandırıcı olmaması temennisi ile kulakları kapattım. Lakin bir gün sonra (yani 26.11.2015) belediyeye gidip, konu ile ilgili bilgi almak istediğimi ilettim. Söylenen aynen şu. Evet 2009 Yılından bu yana kat kaloriferinden Doğalgaza dönenlerin beyanı şart. Neymiş efendim rayiç bedeli (yani değeri) artıyormuş. Bir soru daha sordum. Kat kaloriferinde de petek ve kombi vardır. Doğal gazda da petek ve kombi vardır. Aradaki değer farkını açıklar mısınız? Bu soru karşısında ilgiliden cevap alamadığım gibi oradaki birim amirinden de tatmin edici cevap alamamanın üzüntüsü ile 89.-Tl yi ödemeyi sineye çektim. Ödememem durumunda yıl başında cezai işlem ile karşı karşıya geleceğimi ifade ettikleri için elbette. En komik olanını hemen söyleyeyim. Kanun geçen ay yürülüğe girmesine rağmen, geriye dönük yedi yıllık para cezası alındı. Benim bildiğim kanun yürülüğe girdikten sonra geçerli olur. Bu yedi yıllık haksız ödemeye de maalesef yetkililerden cevap alamdım. Üç soru üç boş savunma.

Bir ironi daha aktarayım. Geçen sene bu dönemde eve bir tebligat geldi. Karşıyaka belediyesinin mahallemizde yaptırdığı (ya da yenilediği) kaldırım için 59.-TL’ nin ödenmesi istenmektedir. Ben bu yaşa geldim böylesi bir çalışmanın bedelinin halktan alındığına dair ilk kez şahit oluyorum. Bizler gibi vergiyi namus borcu addedip ödemeyi yapanların, yarın bu tür haksızlıklara karşı açılacak olan bir mahkeme ile böylesi saçma bir karardan geri dönülmesi durumunda (doğrusu) “keriz/enayi” yerine girmenin ayıbını ve şaşkınlığını yaşamak istemem

Burada amaç ve niyet; Çiçeği burnunda ve çalışkanlığı ile bir şeyler yapmaya çabalayan Sayın Akpınar’ı eleştirmek asla değildir. Eminim ki birileri kendilerine bu aksaklılıkları hatırlatması durumunda mutlaka gereğini en güzel şekilde yapacağını gönülden inanıyorum. Lakin yaptığı çalışmaları yakından takip edenlerdenim.Kendilerine başarılarının devamını dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum