Karşıyaka'mız Hakettiği Konuma Gelsin!
Reklam
A. Hamit Erden

A. Hamit Erden

Karşıyaka'mız Hakettiği Konuma Gelsin!

07 Aralık 2015 - 12:06

Karşıyaka’nın nüfusu 350.000 olup, 81 İlimizin otuzundan (30) fazlasının nüfusundan fazladır. Buda gösteriyor ki o illerde olanın Karşıyaka’da olmamasının yarattığı üzüntü…

Yolu Manisa’ya düşenler görmüştür…Belediye tarafından yapılan yerin altında on bir katlı oto park, hemen yanında ise yedi katlı otomatik (anahtar ve araç teslim) otoparkın varlığı kendini hissettirmektedir.Üst geçitleri alt geçitleri ve şehrin güzelliğine güzellik katan botanik bahçeleri ve parkları ise işin diğer güzel yanı.Trafik lambaların varlığını ise hissetmek neredeyse mümkün değil.

Konu neden Manisa olduğunu İzmir’e yakın olması müsebbip oldu.Bugün Karşıyaka’nın trafik ve otopark sorunu ayyuka çıkmış bir durumda.Sabahları Girne bulvarından Anadolu caddesine çıkmaya bir çalışın…daha önce dört şerit olan bulvar iki şeride düşmüş durumda.Bunun nedeni ise sağlı sollu yapılan “olimpik” kaldırımlar ola gerek.Sizler bir iki metre yerine beş on metre kaldırım payı bırakırsanız ,aradaki refüjü/teretuarı da bir metreden fazla bırakırsanız trafiği batırmış olursunuz.

Bu İşin birde Bostanlı yüzü var.Tramvay diye bir proje çılgınlığı kendini baş göstermiştir.Çiğli sanayi bölgesi tarafına öylesi bir trafik yoğunluğu yaşanmasına rağmen, o güzergahın çoğu yerinde trafik bir şeride düşmektedir.Kırk yıldır Karşıyaka’da yaşamama rağmen böylesi bir basiretsizliğe denk gelmedim.İnsanlar resmen çile çekiyor.

Sene 1999 Belediye başkan adayı Sn; M.Ali Sarızeybek, seçim çalışmalarına hızla devam etmektedir.Bir toplantısında seçmene hitaben başkan olması durumunda otopark sorununun “beş bulvarda” yapacağı yer altı otoparklar ile çözeceğini deklere etti.Kimileri tarafından (teknolojiden haberi olmayanlar ) inandırıcı bulunmayan bu şahaser yapı/proje işte (bugün) onun eseri. Her bulvardan geçtiğimde kendilerini minnetle anıyorum

Yine, M.Ali Sarızeybek ayrıca projelerine ,Karşıyaka’da var olmayan otele, Üniversite’ ye, yakışır bir stada verdiği sözleri bugün gibi hatırlıyorum.Haksızda değildi.Eksikliği görüp çözüme ulaştırma adına başkanlığı talep etmişti.Verdiği sözlerden biride dar alanda hizmet veren Yelken kulübünün tam teşekküllü ve donanımlı bir konuma ulaştırılması, park ve bahçelerin alabildiğince Karşıyaka’ya yakışır bir düzenleme getirilmesi ve halka açık bir şekilde sunulması, gençlerin sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerini rahatça ve gönüllerince yapabilecekleri entegrelerin ve tesislerin kurulması…...Tüm bunlar yapmak istediklerinden birkaç tanesi.Şu an; K.Yaka otopark konusunda bir nebze olsun rahat nefes alabiliyorsa, M.Ali Sarızeybek’in o günkü fikirlerinden yola çıkılarak hayata geçmesi ile mümkün olmuştur.

Gerçekten de Karşıyaka’mızın diğer illerden eksiği olmaması gerek. Yatılı bir misafiriniz gelip de, müsait olamadığınız durumlarda, gecenin geç saatlerinde soluğu “Basman’de “almak zorun kalırsınız. Memleketim olan Siirt’te bile Üniversite ve Yüksek Okul bulunmaktadır. Seneye Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi de açılacaktır.Beş yıldızlı otel sayısı üç olup, üç ve dört yıldızlı otel sayısı ona (10) yakındır.

İster istemez sormak gerekir..Neden Güzelim Karşıyaka’mız tüm bu imkanlardan yoksun bırakıldı?.On altı sene önce seçim döneminde M. Ali Sarızeybek tarafından dile getirilen bu eksikliklere,neden bugüne değin el atılmamıştır.Kırk yıldır Karşıyaka’da yaşıyorum… bir arpa boyu uzamasına şahit olamadık… ama yollar nerdeyse bir metreye yakın (uzayıp) boy vermesine şahit olduk.Köklü bir yol çalışması yerine, yama üstüne yama yaparak yoldan bir metre yüksekte olan ev ve işyerleri şimdi boydaş olmuş durumdadır.Bu nedenle kışın yağan yağmurlarla ev ve işyerleri sular altında kalmaktadır..Karşıyaka’nın sorunu bol bol mevsimlikler ekerek, nikah, sergi, açılış ve törenlere katılarak giderilemez.Yeni başkanın özverili çabalarına şahit olmaktayız.Umarım kendileri de tüm bu eksikliklerin farkına varıp, bir an önce K.Yakayı hakkettiği konuma getirir. Sn.Hüseyin Mutlu Akpınar’ın “halen yürüttüğü” özverili çalışmalarından ötürü de şahsım adına teşekkürlerimizi bildiririz..

YORUMLAR

  • 0 Yorum