Sahipsiz İzmir'im
Reklam
Abidin Tekin

Abidin Tekin

Sahipsiz İzmir'im

01 Haziran 2014 - 14:12

Kocaman bir şehir düşünün. Vakti zamanında sportif başarılara imza atmış, ülke futboluna efsane isimler armağan etmiş, sonra şu ya da bu sebeplerle gerileme devrine geçmiş.

Ve şimdi, o kulüpler var yok arasında bir çizgi seyretmekte. Özellikle yerel iktidarın iktidarsızlığı yüzünden bu halde. Evet, bu şehir İzmir...

Ezeli rekabet anlamında İki tane hala birbirlerine diş geçirmeye çalışan kulübü var bu şehrin.

Birisi 1nci ligde en kıdemli takım Karşıyaka, diğeri 2nci ligde hop oturup hop kalkan Göztepe! 2. lig maçında seyirci bakımında dünya rekoru kırdılar karşılaştıkları bir maçta. 80 bin kişiye karşı oynadı 22 futbolcu. Dünyada eşi benzeri yok, görülmeside imkansız gibi bir şey...

Şimdi ikisinin de stadı yok! İkisinin de tesis anlamında elle tutulur yanı yok!

Geçenlerde, yani 27 Mayıs'ta Göztepe'nin hayati önem taşıyan bir maçı vardı.

Olmadı.. Başaramadı ve kaybetti.

Belki seneye olur, belki diğer seneye. Mesele o değil...

Mesele; böylesi hayati bir maç sırasında, camia ve taraftar protokolde şehrin belediye başkanını aradı.

Yok! Belediye Başkanı tribünlerde yok! Ve en vahimi belki de maçtan haberi bile yok. Pınar Karşıyaka Avrupa kupasında kendi evinde maç yaptı; ona da gelmedi İzmir'in belediye başkanı. Yani Aziz Kocaoğlu o maça da duyarsız kalmıştı. Yabana atılacak maç değildi. Bakın ne diyorum, Avrupa kupası maçı. Yani ezeli rekabet içinde olduğu takım taraftalarını bile arkasına aldığı maçtı, milli bir maçtı!

Eğer Elazığ, Sivas ya da Tokatspor'un böylesi maçları olsaydı, emin olun o şehrin bütün devlet erkanı tam saha pres tribünlerde yerini alırlardı.

Bu durum, vatandaşa verilen değerle ilgilidir, hissetmekle ilgilidir.

İzmir'in Belediye Başkanı'nın, Göztepe'nin bu hayati maçı sırasında Yalova'daki seçim çalışmalarına odaklanması, bu şehre stad yapılıp yapılmayacağı konusunda verilen ipuçlarıdır!

Elbette penaltıyı Belediye Başkanı atacak değil. Elbette kulüplere maddi yardım yapıyorsa, nankörlük edilecek değil amma, şehrin insanı buram buram ter döküyorsa stadlarda, oy verdiği insanları da arasında görmek istiyor önemli anlarda, değer verildiğini görmek istiyor.

Bunun aksini görünce diyoruz ki; Birileri İzmir'i CHP üzerinden yiyip bitiriyor!

Çok yazık! Sahipsiz İzmir!

YORUMLAR

  • 0 Yorum