SATIYORUM... SATTTTT...TIIIIIIIMMMMM!...
Reklam
Avni Erboy

Avni Erboy

SATIYORUM... SATTTTT...TIIIIIIIMMMMM!...

11 Haziran 2014 - 14:05

Müzayede nedir?
Bilmeyeniniz yoktur diye düşünüyorum.
"Müzayede" ya da "Mezat", taşınır ya da taşınmaz malların açık artırma yoluyla alım ya da satımıdır."

Belki, dimağlarımızda yer etmemiştir. Bu nedenle de hemen tarih sayfalarını karıştırarak, bilgilerimizi güncellemekte yarar var.
İsterseniz, sayfadan birlikte okuyalım:
"Tarihte mal ve araziden başka köleler de müzayede yoluyla satılmıştır. Eski Yunan'da kölelerin müzayedeyle satılması Homeros döneminde bile vardı. Bu uygulama Roma İmparatorluğu'nda da Hristiyanlığın ilk dönemlerinde sürdü. Avrupa'da ortaçağ sonlarında serflik kaldırılınca yeniden canlandı. 18. ve 19. yüzyıllarda Amerikan kolonilerine Afrika'dan getirilen köleler müzayedeyle büyük toprak sahiplerine satılırdı. Günümüzde müzayedecilik; emlak, otomobil, mobilya, iş makinaları sektörlerinin yanı sıra antika ve sanat eserleri alanında yapılmaktadır."
Şimdi ne alaka diyebilirsiniz.
Evet yazacaklarımız çok alakalı. Bugün çeşitli spor kulüpleri, özellikle de belediye spor kulüpleri satışa çıkarılmaktadır.
İçinde lisanslı sporcusu da bulunduğuna, onlar da insan olduğuna göre satış, hiç yakışmasa da yukarıdaki yazıyla bağdaşmaktadır.

** ** ** **

Çok iyi niyetle, halkın spor ücretsiz veya cüzi bir ücretle spor yapabilmesi amacıyla kurulan belediye spor kulüpleri, geçen zamanlar içinde hırs ve ihtiraslarla birlikte yarışmacı takımlara dönüşmüş ve bütçeleri de büyük boyutlara ulaşmıştır.
Son yasayla spora ayrılacak miktadırn önce binde dokuza, itirazların ardından da binde 12'ye çıkarılmasıyla "Yandım Allah" feryatlarında bulunan belediye spor kulüpleri birer birer kapanmaya başladı... Futbol, basketbol, voleybol, hentbol gibi üst liglerde oynayan takımlarında alt kümelerden talipleri çıkınca bu kez, yukarıda yazdıklarımız iddia olmaktan çıktı, gerçeğe dönüştü...

** ** ** **

Öncelikle kulülme yoluna giden İzmir Büyükşehir Belediyespor, maaşları ya kesti veya asgariye indirdi. Pek çok yarışmacı ekibi küçültü. Karşıyaka Belediyespor önce süper amatör ligdeki takımını çekti. basketbol bölgesel lige nokta koydu. B yıl da sırada bölgesel bayan voleybol takımı var... İstanbul Büyükşehir Belediyespor Süper Lige çıkan futbol takımını belediye bünyesinden ayırdı, ismini İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü yaptı. Bunlara örnek vermek o kadar fazla yazmaktan yoruluruz...

Konak Belediyespor ile Balçova Belediyespor yarışmacı takımlarını (futbol, basketbol, voleybol, hentbol) talipleri artınca devretme yoluna gitti. İşte bu aşamada satış devreye girdi...

Talipler çoğaldıkça fiyatlarda artıyor...

Şimdi müzayedeci elinde tokmak, masaya vurmaya hazırlanıyor...
Satıyorum... Satıyorum... Sattttttt...tııııııııımmmmmmmmmmmmmmm!..

YORUMLAR

  • 0 Yorum