Çatı adayı değil çatı kurbanı
Reklam
Barış Aydın

Barış Aydın

Barış'ın kalemi

Çatı adayı değil çatı kurbanı

04 Ağustos 2014 - 12:35

Türkiye tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı'nı halk seçecek. AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP-MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş, bu seçimde yarışacak.

10 Ağustos'ta seçim var. Büyük ihtimalle Başbakan Erdoğan 12. Cumhurbaşkanımız olacak. AK Parti seçmeninde ve yönetim kademesinde sorun yok. Büyük heyecanla adaylarını destekliyorlar.

CHP seçmeninde ise sorun var. Hala adaylarını benimseyemediler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek başına belirlediği bu aday CHP seçmeninde kontrolsüz bir öfke oluşturmuş durumda. Dışarıdan bakıldığında 'azılı Erdoğan karşıt'ı gibi gözüken bu kitlenin temel rahatsızlığı Erdoğan değil. Bu kitle sürekli yenilmekten bıkmış bezmiş. CHP'nin siyaset üretememesi, vizyonsuz, çapsız idarecilerin elinde oyuncak olması bu kitleyi önümüzdeki süreçte vandallaştırabilir.

Bu kitleye göre Atatürk'ün partisi CHP asla eleştirilemez, bu sebepten dolayı bizi her meşru seçimde milletten aldığı oylarla 2.'liğe abone eden Başbakan Erdoğan'a saldıralım onu eleştirelim. Bu kitle aklını başına almalıdır. Seçime girme cesaretine sahipsen yenilince saygı duyma erdemine de sahip olmak zorundasın. Kemal Kılıçdaroğlu bu kitleyi kullanıyor. Başbakan Erdoğan'a ahlaki ve insani değerleri ayaklar alıp küfrediyor, hakaret ediyor, iftira atıyor, bu kitlenin daha çok kudurmasının önünü açıyor.

Aldığım duyumlar ve önemli iddiaları sizlerle paylaşayım. MHP Lideri Devlet Bahçeli de bağırıp çağırarak gerçekleri gizlemeye çalışıyor. Tabanlarında büyük huzursuzluk olmasına rağmen Meral Akşener gibi hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerine renk katacak hem de seçmenleri üzerinde olumlu etki yaratacak bir ismi dışlayarak aynen Kılıçdaroğlu gibi kendisini parti içerisinde alternatifsiz hale getirdi.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, müthiş bir plana imza attılar. Hem kendi tabanlarını hem Türkiye'yi kandırmaya çalışıyorlar. Şimdi bu gizli ittifakı konuşalım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP kendi adayını, MHP kendi adayını çıkarmış olsaydı ne olurdu? Bu isimler Türkiye çapında tanınacaklarından dolayı 10 Ağustos'tan sonra ilk kurultayda genel başkan adayı olabilirlerdi, bu tehlikeyi göze alamadıkları için korktular ve aday çıkarmadılar.

Kılıçdaroğlu MPQ liderine, eğer MHP içerisinden bir isim Cumhurbaşkanı adayı olursa CHP olarak destek vereceklerini söyledi mi? Bahçeli bu tuzağa düşmeyip reddetti mi? Aynı şekilde CHP kendi içerisinden aday çıkarsın biz destek verelim dedi mi? Bu seçeneğin de kabul görmemesinin nedeni çok açıktır. İki güzide lider kendi partilerinden hiçbir ismin vizyona çıkmasını istemiyorlar.

Sayın Bahçeli ve sayın Kılıçdaroğlu son olarak nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalıyız noktasında ortak mutabakat sağladılar. Bu anlaşmaya göre;

1- Aday ne CHP'li ne MHP'li olacak

2-Yaşlı olacak

3-Hiç tanınmayacak

4-Miting yapamayacak,

5-Siyasetten anlamayacak

6-Etkili konuşamayacak

7 - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ortalıklarda görünmeyecek

8-CHP ve MHP tabanlarında karşılığı olmayacak.

MHP ve CHP lideri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday yaparak koltuklarını sağlama almışlardır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum