Türkiye'nin muhalefet sorunu çözülür mü ?
Reklam
Barış Aydın

Barış Aydın

Barış'ın kalemi

Türkiye'nin muhalefet sorunu çözülür mü ?

18 Ağustos 2014 - 11:20

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktık. Başbakan Erdoğan tarihi bir başarıya imza atarak yüzde 52 gibi net bir oy oranıyla 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçildi. 10 Ağustos 2014 aynı zamanda Türkiye’de muhalefetin iflas tarihidir; Türkiye siyaseti kendisini yeniden dizayn etmek zorundadır. İflas eden muhalefet bitişini gerekçelendirmek adına her türlü çirkinliğe sarılmaktadır. Sayın Erdoğan sadece Ak Parti'nin değil bütün Türkiye'nin lideridir. Seçim sonuçları bunu gösteriyor. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında aldığı oy Ak Parti'nin son yerel seçimlerde aldığı oy oranının çok üstündedir. Buradan çıkan sonuç Sayın Erdoğan kendi partisini de yenebilecek tek güçtür.

Gelelim muhalefetin yaşadığı büyük hezimetin nedenlerine...
Öncelikle çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu isminin fikir babası Chp’den başlayalım... Kılıçdaroğlu Chp’yi Türkiye’lileştiremedi, milletle ortak dil oluşturamadı, duygu birlikteliği yaratamadı, Chp’nin dar bakış açısının, kısırlaşmış fikirlerinin değişen, gelişen, büyüyen Türkiye’de etkisiz olacağını göremedi. Muharrem İnce Yalova’da ezberleri bozan bir başarı yakaladı. Bu başarının sebepleri araştırılsa Chp için yol gösterici olabilir, Chp’yi prangalarından kurtabilir ve Chp’yi Türkiye partisi yapabilirdi. Kılıçdaroğlu Chp içinde ortak aklı oluşturmak yerine sadece kendi aklıyla hareket edince Chp her seçimde darmadağın oldu.

Sayın Erdoğan'ın gücü tartışılmaz; ancak Kılıçdaroğlu'nun bu güce katkısını da görmek zorundayız. Sayın Kılıçdaroğlu tek başına karar almasaydı, Chp'li vekiller, il başkanları, Myk üyelerini dinleseydi oy oranları belki farklı olabilirdi.

Chp’nin temel sorunu yarı inamışlıktır. Kılıçdaroğlu Chp'de kimseye güvenmiyor. Bu sebepten dolayı kendi içinde dönüşüm yapamıyor. Chp yamalı bohça gibi. Chp kendi içindeki genç ve dinamik yapıyı harekete geçirmek yerine Dyp, Anap ve Mhp’den ayrılmış siyasi mevta olmuş kişilere umut bağladı. Doğu ve Güneydoğu'da Chp'nin Mhp'den farkı yok . Bugünkü Chp'nin 6 ok'la ilgisi yok. Chp 6 sağlam sopa yemeden kendisine gelemez. 6 Ok'u bilmem ama neden 6 sopa yemesi gerektiğini söyleyebilirim. Eğer bunları yaparsa Chp 2015'te başarılı olabilir .

1-Cumhurbaşkanımız Erdoğan düşmanlığını derhal terk edin; çünkü ona söylediğiniz her söz ve hakareti kendisine yapılmış gibi kabul eden kitle sizin üç katınız.

2-Her seçim yenilgisinden sonra ortaya atlayıp bahane aramayın; rakibinizi kutlama erdemine sahip olun, milletin tercihine saygı duyun.

3-Diktatörlerin bile etrafında istişare edeceği 3 beş kişi varken Kılıçdaroğlu sizlere neden güvenmiyor bunu sorgulayın.

4-Çözüm sürecine destek verin. Pusu siyasetinden vazgeçin, Ak Parti karışacak biz iktidar olacağız rüyasını terk edin.

5-Partinizi gençleştirin, 3 dönem şartı getirmeniz bugünkü şartlarda zor ama en azından 6 dönem şartı getirin.

6-Türkiye'nin milli meselelerini siyaset malzemesi yapmayın. Halka dokunun, halkın değerleriyle kavga etmeyin.

7-Mahkeme kapılarında değil milletin kapısında iktidar arayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum