“Azınlık” CHP'ye muhtaç edildi
Reklam
Deniz Kezer

Deniz Kezer

“Azınlık” CHP'ye muhtaç edildi

29 Eylül 2014 - 09:57

9 yaşındaki çocukların saçından tahrik olabilme adiliği bir yana sizin özgürlük mücadeleniz tamam da bizimkine ne olacak?

Tamam kininizi unutmuyor, içinizde saklıyorsunuz. Tamam Atatürk'ün kurumlarından ve bizzat kendisinden intikam alıyorsunuz. Bizim gibi giyinmiyor, giyinen ile sıkıntı yaşıyorsunuz. Yılların öcünü alıyor, almaya da devam ediyorsunuz.

Hakim güçsünüz, yüzde 50'den fazlasınız. Kabul azınlığız. Azınlığız da siz her türlü özgürlüğümüze karşı savaş tam tamları çalarken, verdiğiniz mücadelenin adını nasıl oluyor da özgürlük koyuyorsunuz?

Yeni Türkiye 2 grup insanın birbirine düşmanca baktığı, birbirlerinin özgürlüklerinden beslendiği bir ülke halini aldı. Bir kişi özgürlüğü için mücadele verirken mutlaka bir diğerininkini ayaklar altına alıyor, almak zorunda kalıyor. Kürt'ün ki Türk'ün, türbanlınınki başı açık olanın, dincininki laik adamın özgürlüğü ile aynı noktada çatışıyor.

Bu bir tuzaktır.

9 yaşında çocuğa türban taktırmak tuzaktır. Müslüman halkı, az Müslüman, çok Müslüman diye sınıflandırmak tuzaktır. Eski Türkiye çok kötüymüş gibi yenisini kurgulamak, yaratmak ve zikretmek tuzaktır. Bayramların yasaklanması, ağızların kapatılması, diyecek tek bir kelime bırakılmaması tuzaktır. Üniversitelerde 80'li yıllardaki yapıyı var etmek tuzaktır.

Bunlar bizim için yıllar önce sahnelenmiş düzmece bir tiyatrodur.

Türkiye 2015'te çok ciddi bir dönemece girecek. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2015 için atacak tek bir kurşunu, söyleyecek tek bir sözü, kandıracak, doğruya çekebilecek tek bir arkadaşı kalmamış olan bizler;

30 Mart seçimlerinden hezimetle çıkmış, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yerle bir edilmiş, tabanı ile oynanmış, ilkeleri sınanmış CHP'ye “Kurtarıcınız bu” sözleriyle muhtaç edilmişiz.

Hala birileri çıkıp birşeyler söylüyor ama Tayyip Erdoğan kadar güçlü olmayan bir Ahmet Davutoğlu karşısında CHP'nin hiç ama hiç şansı yok.

Sayın Kılıçdardoğlu'nun “Tamam artık çekiliyorum” fikrine resmen alıştığı 2015 seçimlerinin bir gün ertesi, vereceği tek bir savaşı kalmamış olan CHP, 70-80 vekille TBMM'de olsa ne olur, olmasa ne olur?

AKP için yarış çoktan başladı, CHP 2015'i konuşmuyor bile.

İyi uykular Türkiye...

YORUMLAR

  • 0 Yorum