CHP ve MHP'de siyaHset
Reklam
Deniz Kezer

Deniz Kezer

CHP ve MHP'de siyaHset

23 Kasım 2015 - 09:38

Partililere “iktidar sözü” verip iktidar olmamak için elinden geleni yapan Devlet Bahçeli, MHP'li seçmenin karşısında siyasi suçludur bence.

Gitmelidir.

Bir dahaki seçimlerde de “Biz koalisyonda yer almayacağız, seçim tekrarlansın” deme olasılığı yüksek olduğu için gitmelidir. MHP'nin oyunu yerle bir ettiği için gitmelidir. MHP'nin yıllardır süren iktidar mücadelesine ihanet ettiği için gitmelidir. Meclis'te HDP'nin gerisine düştüğü için gitmelidir. Ülkücü gençlere yol gösteremediği için gitmelidir. Daha 100 yıl o koltukta otursa değil iktidar, ana muhalefet olamayacağı için gitmelidir.

Ya Kılıçdaroğlu...

Bilmem kaçıncı seçiminden de mağlubiyet ile çıktığı için gitmelidir. Elinde olan şehirleri kaybettiği için gitmelidir. Kırk yıl uğraşsa CHP'ye yüzde 25 duvarını atlatamayacağı için gitmelidir. Siyaset anlayışını sadece “AKP'nin yaptıklarını” halka anlatma telaşı ile sınırlı tuttuğu için gitmelidir.

En basiti “Sadece emekli ve asgari ücret zammı” için 7-8 milyon oy alıyorsa AKP, bu vaadini AKP'nin üzerinde tutan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin halk nezdinde güvenilirliği kalmamıştır, gitmelidir.

Ama siyaset erki sever. Partilerin “Küçük” siyasetçileri, büyük düzenin bozulmasını istemez.

“Gitmesin” derler. “Başarılıydı” derler. Kafada “En azından milletvekili oldum, falanca ilçeye başkan oldum” biatı hep diri tutulur.

Sonuç olarak;

Bilinmeli ki kimse unutulmaz değildir. Bugün Deniz Baykal'ın CHP'nin bir önceki Genel Başkanı olduğunu hatırlamayan milyonlarca insan var bu ülkede. Gelen gideni aratmaz yani. Ve bunu liderler çok iyi bilirler; Gidecekleri gün unutulacaklardır. Oturabildikleri kadar orada otururlar ve bugünkü tabloda yaşatabildikleri kadar başarısızlık yaşatırlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum