İzmir siyasetinin kazananı CHP ve MHP olacaktır
Reklam
Deniz Kezer

Deniz Kezer

İzmir siyasetinin kazananı CHP ve MHP olacaktır

20 Nisan 2015 - 10:36

8 Haziran sabahında TBMM'nin İzmir ayağında biraz ilginç sonuçlar bekliyor bizi.

Örneğin;

AKP'nin İzmir'den talep ettiğini alabilmesi bu dönemde de çok zor. Hatta Savcı Sayan'ın 7. sıradan milletvekili seçileceğine inananlar durumun tam aksi biçimde gelişeceğini bir köşeye yazsınlar, 8 Haziran'da seçimlerin kritiğini yapabilmek için ellerinde malzeme olur.

CHP'nin dünkü toplantı sonrası Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de oylarını artırmaması için hiçbir neden yok. Aday tanıtım töreninde konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun içine resmen “Başbakanlık” kaçmış. Daha önce bu denli akıcı ve bu denli halka hitap eden bir konuşmasına rastlamadım. AKP ile kavgayı artık gereksiz gören Kılıçdaroğlu seçimlerin nasıl kazanılacağı dersini iyi çalışmış olsa gerek. “Yoksulu olamayan bir Türkiye” ile “Emekli ve asgari ücretlinin maaşı en az bin 500 TL” sloganları dünyanın tüm ülkelerinde muhalefete seçim kazandırır.

Gelelim MHP'ye... Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünlerde HDP'ye olan tavrı net gibi görünse de, daha dün Habur'da davul zurna ile karşılanan teröristler, ateşkes esnasında asker ile PKK'lıların yanyana geçişleri, Kürt açılımı gibi konular MHP'den AKP'ye kaçan oyları çoktan geri çağırdı bile.

MHP'nin İzmir'de ciddi bir atak yapacağına inanıyorum. Milletvekilleri Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun yerini koruyacağı yönünde bir şüphe tabi ki yok. Türkiye'nin içinde bulunduğu mevcut durumun, insanların milliyetçilik damarlarına pompalayacağı adrenalin, MHP'nin İzmir'den 5 milletvekili çıkarmasına büyük katkı sağlayacaktır. Aslan Savaşan ve Murat Koç'un seçilmek adına bir sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum. Güçlü oldukları kadar İzmir'de tüm partiler arasında adaylık için en çok çalışan isimlerin başındalar. İzmir siyasetinin sürprizini ise Senem Kılıç, MHP 1. Bölge'den 3. sıra aday olarak seçilerek yapacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum