Teşkilata Çıray dizaynı…
Reklam
Eyüphan Gündoğdu

Eyüphan Gündoğdu

Teşkilata Çıray dizaynı…

10 Haziran 2014 - 08:35

2014 Mart Yerel Seçimleri’nde 30 ilçe artı Büyükşehir hedefiyle yola çıkan ancak hedefi tutturamayan CHP'de değerlendirmeler yapmak üzere İl Danışma Kurulu geçtiğimiz gün toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray'ın yanı sıra vekiller, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri de toplantıda bulundular.

CHP İzmir’e dair önemli konuların masaya yatırıldığı ve çarpıcı mesajların verildiği zirvede bazı ayrıntılar dikkatimi çekti.

Daha önce Ali Engin'e "Sen Ali kıran baş kesen misin?" diyerek yüklenen İzmir İl Disiplin Kurulu üyesi Birol Soylu, İl Danışma Kurulu’nda söz isteyerek İzmir İl Başkanı Ali Engin'i sert dille eleştirmiş.

Parti içerisindeki eleştirilerini hız kesmeden sürdüren Birol Soylu, toplantının basına kapalı olan bölümünde partinin il çapında başarısız olduğunu tekrar dile getirmiş.

Ali Engin'i başarısız olduğu için tekrar istifaya davet etmiş Soylu.

Aytun Çıray geldi, CHP İzmir’de parti içi demokrasi çalışmaya başladı gibi gözüküyor.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Yardımcıları değişikliğindeki sert hamlesi İzmir’de “korku gruplarının” ağız tatlarını kaçırmışa benziyor.

Birol Soylu’nun Engin’e eleştirisindeki en önemli kısım “Hayır işlerini seviyorsunuz, Soma’daki ölen ailelerin çocuklarına, Gezi olaylarında ölen ya da yaralanan kişilere bu hayırları neden yapmıyorsunuz?” sorusu eleştirinin en ağır bölümüydü bence.

CHP tam kadro bu eleştirileri dinlemiş kurulda.

Benim merak ettiğim nedir biliyor musunuz?

İl Başkan Yardımcısı Barış Erel muhalif olacak konuşmacılara 5 dakika konuşma süreleri varken daha üçüncü dakikada konuşmayı toparlayın diyerek dengeler üstünde oyun oynadığı iddiaları toplantı esnasında fısıldaşmalara neden olmuş.

Sabah saat 11’de konuşma isteyen Sumru Karaer ise salon boşaldıktan sonra konuşma fırsatı bulabilmiş.

Yani anlayacağınız denge bozulmuş.

Bugün ise Aytun Çıray CHP İzmir İl Başkanı’na bildiri göndermiş.

“Ramazan ayında bir iftar yemeğinde en az 2 bin kişiden oluşan Sivil Toplum Örgütleri’ni içeren iftar sofrası için bir çalışma yapın” diye.

Eh artık, “El mi yaman, Bey mi yaman” siz partililer karar verin.

http://gazeteyenigun.com.tr/koseyazilari/29164/teskilata-ciray-dizayni…

YORUMLAR

  • 0 Yorum