Koymaz Bize Bu Darbeler...
Reklam
Gökhan Kayar

Gökhan Kayar

Koymaz Bize Bu Darbeler...

08 Ağustos 2016 - 12:41

Dün güzel memleketim İzmir,Küba'da bir pazar sabahı taklidi yaptı sanki. Kim yaptıysa, kim vesile olduysa binlerce kez Allah razı olsun onlardan. Otobüse,metro'ya ücretsiz bindik.Bütün işlerimizi masraf yapmadan hallettik ya güçlü bir ülkenin vatandaşı olduğumu hissettim bir kez daha. Pazar pazar bizi böylesine şımartan kim veya kimlerse hepsine teşekkür ederim.Böyle şeylere çok ihtiyacımız var :)
Bir gün değil her gün olsa diye bir hayal kurdum.Derken 20-25 dakika otobüs beklemiş olmamız sebebiyle hayallerimizin başına güneş geçti. Yönümüzü değiştirip başka bir otobüse binelim dedik mecbur.Herhalde ücretsiz olunca sefer sayıları azalmış.Neyse bu kadar kusur kadı kızında da olur.
Geçelim, zaten konumuz bu değil. Asıl konu ülke olarak aştığımız zorlu sınav...Bir olmak, bütün olmak gerektiği takdirde nasıl aynı mevzi de konuşlanıyoruz? İşte tüm mesele bu.Bütün siyasi kesimlerin üzerindeki formayı çıkarıp, hep birlikte, aynı safta,aynı dava uğruna,aynı şeye karşı duruşu tüm dünya ülkelerine karşı çizmiş olduğumuz kapak fotoğrafı oldu. Bu aynı zamanda Türk tarihine yazılan önemli bir referanstır fikrimce.Ben siyasetçi değilim ama bir Türk vatandaşı olarak nacizane görüşlerim bunlar.
Oynanan tüm kirli senaryolara karşı devlet olarak, millet olarak hazırlıklı oluşumuz,tüm İslam ülkelerini karıştıran üst akılın elini boş çevirmiş oldu. Oynanan bu büyük oyunu yekvücut olup aştık ya işte zafer diye ben buna derim...
Artık hem biz hemde düşmanlarımız biliyor ki,biz ayık bir devletin ayık bir milletiyiz! Ölmekten korkmayan, tarihini kanıyla sulamış,bedel ödemiş bir ülkeyiz biz. Az ötede oynasınlar bu saatten sonra.
Ama artık evlere dağılma vakti gelmedi mi? Turizmin kalbi Bodrum da işler bozuk diye ağlayan Yılmaz kardeşim, darbe teşebbüsü olduğundan beri işler bitik diyen Üzeyir ustam,bakkal Hasan, tamirci Ünsal,emlakçı Hakan artık rahat etmesin mi ?
Öğrendik ki biz hazırız
Öğrendiler ki biz hazırız!
Artık işimizin başına dönme vakti gelmedi mi ?
Hani bugün toplu taşımayı ücretsiz yapan abiler, halk böylesine dar boğazda iken bunu devamlı hale getirmezler mi ? Biz bu kadar güçlü bu kadar zengin bir devlet değil miyiz? Bence daha fazlasıyız. Kimileri kızar belki söylediğim şeyler için ama yazının içinde kesinlikle siyasi bir sataşma yok. Ama siyasî kesimin bu ara halkın yaralarını sarmak için atması gereken adım bir hayli çok. Kimsenin güvenmediği yargının verdiği kararlar tekrar gözden geçirilmesi gerek bunu da atlamayalım.
Hep birlikte bir öz eleştiri yapma günü bence bugün. Hadi bu yeni hafta yeni bir milat olsun ülkemize inşallah. Herşey normale dönsün, esnafın yüzü gülsün inşallah. Tekrar söylüyorum biz tarih boyunca bedel ödemiş bir ülkeyiz.Ve bir kez daha ödedik.Gerekirse yine öderiz! Bunu biz bütün dünyaya gösterdik. Hadi şimdi işimize bakalım. Biraz da piyasa şenlensin :)
Yazılarımızda günlük hayatın karmaşasından uzaklaşacağız demiştik ama böyle bir dönem yaşamış iken yorum yapmadan geçemedim.
Herkese hayırlı haftalar,hayırlı işler,bol alışverişler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum