İkinci El Kitaplar
Reklam
Nazlı Saraç Orak

Nazlı Saraç Orak

''Naz'ca Bir Şeyler''

İkinci El Kitaplar

19 Ocak 2015 - 15:02

Merhaba sevgili okurlarım,

Okumayı pek sevmeyen bir toplumda yazmak ve hele kitapları konu almak pek akıllıca olmasa da, delilik kısmıyla seviyorum ben sanatın her dalıyla uğraşmayı. ''Hem az emek vermedim bu delilik için'' diye içimden geçirip, gülümsüyorum biraz da.

Şimdi gelelim ikinci el kitaplara;

Onlar ayrı bir anlam taşır benim için.Farklı bir heyecanla alırım elime.

Kitabın ilgimi çeken bir konuyu kapsıyor olmasının yanısıra,benden önce okuyanın anılarıdır diğer ilgi alanım. Daha alırken hızla karıştırıp bakarım sayfalarına ve kapağın içine,bir kaç not var mı diye .Eğer gördüysem alma kararım hemen oluşmuştur. Okumaya başlayınca da çıktığım yolculukta değmeyin keyfime.Öyle renkli ve heyecanlıdır ki bu yolculuk, ikinci el bir kitap okumadıysanız hemen bu serüveni yaşamanızı öneririm.

En az bir kişi gezinmiştir bu sayfalarda. Belki iki ya da üç. Yaşımız ,cinsiyetimiz, yaptığımız iş, oturduğumuz şehir farklı olabilir ama '' benzer yanımız vardır ki aynı kitabı okuyoruz'' diye düşünürüm hemen. O kişi ya da kişiler yaşlanmış bile olabilir benim kitabı okuduğum sırada. Hem kitabın hem de daha önce okuyanın hikayesinde bir yolculuğa çıkarım. Bu benim hayal ve yaratıcı gücümü arttırarak kendimde yeni ufuklar açmama neden olur.

Söylenemeyenlerin, eskiden ödünç kitaplar verilirken arasına konulan not kağıtları ve sayfalara yazılan sözlerle ifade edildiğini öğrenirim. Kimbilir kaç elde ve rafta dolaşıp, yıllar sonra başka ellerde ve yeni hikayelerde buluşmuştur o yazılar, yazarın satırları yanında. Belki de bir çay bahçesinde çayını yudumlarken sevdiğine hasretini yazmıştır okuyan. Ayraç yerine kullandığı kağıt parçası ödenmiş bir faturadan tutun gazete parçasından bile olabilir. Sayfaların arasında unutulan sinema, otobüs, vapur biletlerini de düşünürsek, tarihe belgeli tanıklık etmiş olurum bir anlamda.

İkinci el kitapların bir faydası da oldukça ucuz olmasıdır. Kitapların pahalı olduğundan yakınanlar, benim gibi okumayı sevenler ve özellikle öğrenciler için çok iyi bir olanaktır. Üstelik bu kitaplar korsan değildir. Bu yüzden eksik sayfa ve silik yazılara rastlamayız.

Hangi şehirde olursanız olun mutlaka eski adıyla ''sahaf'' denilen ikinci el kitap satan dükkanları bulabilirsiniz. Çoğunda tarih kokan bir zamanın içinde bulursunuz kendinizi. Bu yolculuğunuz bile okuma öncesi keyifli anlar yaşatacaktır size. Ve yaptığınız alışverişle yeni bir kitap fiyatına hem bir kaç kitap hem de anılar satın alacağınızı unutmayın.

Hazır okumak ve kitap demişken bir önemli konuya daha değinmeden geçemeyeceğim. Okumaktan hoşlanmayan ama dizi izlemeyi oldukça seven bir toplum olarak klasik romanları ve tarihimizi, dizilerden öğrenir olduk ne yazık ki.

Bundan bir kaç yıl önce Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü klasik romanını kitapçıda gören gencin ''AŞK-I MEMNU'nun kitabı çıkmış'' dediği haberini sizler de duymuşsunuzdur sanırım. Benim gibi bir çok kişinin içinin sızladığını tahmin ediyorum bu acı gerçekle.

Ünlü bir yazarımızın ilk baskısı yıllar önce çıkmış kitabıyla aynı ismi taşıyan bir dizi başlamıştı 2014 yılının ilk aylarında. O günlerde Naz'ca sayfama şöyle bir yazı yazmıştım.Son olarak onu paylaşıyorum sizlerle.

Bir kitabı okumak ordaki hikayenin dizisini izlemekten çok daha iyidir.

Kitabı okurken karakterleri ve yerleri siz hayal edersiniz.

Filmde ise size resmedilmiş halde sunulan hikayeye BAKARSINIZ!..

Kitabın adı: KURT SEYT ve SHURA

Yazarı : Nermin Bezmen

Kurt Seyt Nermin Bezmen'in dedesidir.Ve hikaye gerçek hayattan alınmıştır

Yazarın usta kaleminden bu kitabı okuyun lütfen!..

Nazlı Saraç Orak (Naz'ca)

YORUMLAR

  • 0 Yorum