İzmir Müftülüğü'nün Anlamlı Organizasyonu
Reklam
Nazlı Saraç Orak

Nazlı Saraç Orak

''Naz'ca Bir Şeyler''

İzmir Müftülüğü'nün Anlamlı Organizasyonu

15 Temmuz 2015 - 12:42

İzmir Konak Meydanı'nda pazartesi akşamı iftar yemeğiyle başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren mükemmel bir Kadir Gecesi yaşandı.

''SECCADENİ AL KONAK CAMİİ'NE GEL!'' sloganıyla tüm İzmir halkını birlik ve beraberliğe davet eden İzmir İl Müftülüğü yaptığı bu mükemmel organizasyonla bir ilke imza attı. Binlerce insan aynı anda namaz kıldı dualarla bu güzel geceyi birlikte idrak etti.

Konak Camii ve Saat Kulesi etrafı omuz omuza binlerce kişiyle bir başka güzel, bir başka anlamlıydı o gece.

İftar öncesinde tasavvuf müziği eşliğinde Yunus Emre, Mevlana gibi mutasavvıflarımızın şiirleri okundu, söyleşiler yapıldı. Dualarla iftar yemeği yendikten sonra akşam namazı kılındı. Kur'andan bölümler ve Mevlidi Şerif okundu. Ardından İmam eşliğinde hep birlikte yatsı ve teravih namazı kılındı. Gönüllerin sesi yükseldi İzmir'den ilahi aşk ile.

Her türlü yiyecek ve içecek ihtiyacı sınırsız karşılanırken ilahiler ve kasidelerle görülmeye değer bir atmosfer yaşandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde tesbih namazı kılındı. Sahur vakti tıpkı iftar saati gibi aynı kalabalık ve çoskuyla geçti.

Müftülüğün düzenlediği özel otobüslerle her semte ücretsiz araçlar hareket ederek sahur sonrası evlere ulaşım sağladı.

Gecenin yarattğı ilahi atmosferin etkisi sabah namazı için kalan vatandaşlar nedeniyle etkinlik günün ilk ışıklarına kadar devam etti. Konak Camii içi ve etrafı belki ilk kez sabah namazında bu kadar kişinin ibadetiyle doldu taştı.

Bu anlamlı organizasyonuyla örnek bir çalışma yapan İzmir İl Müftülüğü umarız herkese ilham olur.

''VAKİT İYİLİK VAKTİ'' diyerek yola çıkan İzmir Etkinliği dileriz her ilde birlik ve beraberlik adına hızla yayılır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum