Genel seçimin kazananı mutlaka İzmir olmalı
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

Genel seçimin kazananı mutlaka İzmir olmalı

18 Mayıs 2015 - 09:38

Genel seçimler öncesi pek çok anketle karşımıza çıkan partiler, anket firmalarının güvenilirliği ile oynadı. İş öylesine bir 'bireysel çabanın' içerisine girdi ki, genel başkanların masalarına konan anketler hep o partinin hitap ettiği muhitlerde yapılır oldu. Aslında bizim bildiğimiz kadarıyla anketler seçmenin, seçimin hemen ertesi günü oluşabilecek yapıyı çok daha önceden görebilmesi için yapılırdı. Sandıklar açılır ertesi gün anket firmalarının çok küçük yanılmalarla seçimi nasıl tahmin ettiğini görürdük. Benim bu dönemde anketler üzerinden yürütülen kampanyaların çok da olumlu sonuç vereceğine inancım yok. Bu seçimi manipüle etmekten başka bir anlam taşımaz hale geldi. 7 Haziran'da sandıklar açıldığında hep birlikte göreceğiz, seçimi anket firmalarının istediği veya belirlediği değil, halkın beklentilerine cevap veren partiler kazanacaktır.

Gelelim İzmir'e...

Afişlerle süslenen caddeler, bizim kültürümüzün tam da içinde kendisine bir yer edindi. Vatandaşa gidip sorsanız, “Bu bayraklar sizin oyunuzu etkiler mi?” diye... Bir Allah'ın kulundan “En çok kim bayrak astıysa ona oy vereceğim” yanıtını alamazsınız. Bayrak oy değiştirmez, sokaklarda bangır bangır bağıran arabalar oy değiştirmez. Ama halkın seçim dönemi beklentilerinin arasında kendine yer edinmiştir, bu tip seçim çalışmaları. Her ne kadar oy oranlarını etkilemese de beklenti o bayrağın oraya asılması yönündedir.

7 Haziran geldiğinde göreceksiniz... Ben İzmir'in önceki seçimlere oranla iyi bir katılım göstereceğini umuyorum sandığa. Çorbada tuzu olsun isteyenler gönül verdiği partiye oy atmak için o gün okulların yolunu tutacaklar. Aşağı yukarı İzmir genelinde oluşan milletvekili adayı tablosu vatandaşın gözüne hoş geldi. Hem CHP'de, hem AK Parti'de, hem MHP'de, hem de HDP'de İzmirlilerin oyunu alabilecek değerli isimler var. Bu demek değil ki diğer partiler kaliteli isimleri barındırmıyor. Anadolu'dan Yunus Yunusoğlu, Vatan'dan Ümit Zileli, Şule Perinçek, Hulki Cevizoğlu İzmirli seçmene hitap edebilecek isimler. Tabi buna Milli İttifak, DSP ve diğer partileri de eklememiz mümkün.

Seçimlere 3 haftadan az bir zaman kaldı. Talebim, 8 Haziran'da nasıl bir tablo çıkarsa çıksın karşımıza, milletvekili seçilmiş isimlerin İzmir'i kalkındırmak adına çalışmasını istiyorum. Bir kere de olsa İzmirlilerin sesine kulak verin çoktan mezara girmesi gereken sağ-sol, CHP'li-AK Partili gibi saçma çatışmalara bir son verip seçimin hemen ertesi günü İzmir için çalışmaya odaklanın.

İyi haftalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum