İzmir Elini Hızlı Tutmalı
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

İzmir Elini Hızlı Tutmalı

23 Kasım 2015 - 09:34

Mithatpaşa'da başlayan yolu yeraltına alma çalışmalarını keyifle izlerken benzer bir proje haberi Üçkuyular Marina'dan geldi. Bölgeye dev bir meydan kazandırma gayreti içerisindeki Büyükşehir, burada da araç trafiğini yeraltına almayı düşünüyor.

Avrupalı'nın sıkça kullandığı bir deyim vardır; Meydanlar ne kadar güzel olursa şehirler o denli kusursuz olur.

Turizm sektörünü de bu anlayışla sırtlayan Avrupa'nın bir çok turistik şehri bugün dev meydanları ile anılır hale geldi. Demem o ki, İzmir'de fazlasıyla eksikliğini hissettiğimiz meydanlar, Büyükşehir'in yeni çalışmaları sonrası kenti süsleyecek.

Fakat ne Mithatpaşa'daki muhteşem proje ne de Üçkuyular'daki yeni fikir bugünlerde benim ilgimi çeker durumda değil. Başkan Kocaoğlu'na yerel seçimler öncesi verdiği bir sözü hatırlatmak istiyorum ben. Kentin trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı bölgelerin başında gelen Alsancak'ta trafiği yeraltına alacaklarını belirten Aziz Başkan'a “Şimdi tam zamanı” demek istiyorum. İzmir'in tarihini hala kusursuzca üzerinde barındıran Alsancak Garı önünü söz verdiğiniz üzere yeraltına alma zamanı geldi Başkan. Tarihi İzmir evlerinin elde kalmış son örneklerini korumak için bu projeye ihtiyaç var. Bölgenin trafiğinin rahatlaması için bu projeye ihtiyaç var. Kruvaziyer turistin uğrak yerlerinden biri olan Alsancak'ın bu projeye ihtiyacı var. Aziz Kocaoğlu'nun son dönemindeki çalışma azmini göz önünde bulundurursak Başkan bu projeyi de kısa zamanda hayata geçirecek diyorum.

Son PKK eylemlerinin ardından Kadifekale'nin İzmir'in gündeminden düşmüş olmasına üzüldüm. Tıpkı Alsancak gibi, tıpkı Karşıyaka gibi orası da bizim. Yine yerel seçimler öncesi gündeme gelen Agora-Kadifekale arası teleferik projesi acil olarak konuşulmaya başlanmalı. Kente kruvaziyer gemilerle gelen turisti İkiçeşmelik yolu üzerinde vakit kaybettirmeden Kadifekale'ye havadan taşıyabilmeliyiz.

Şimdi söyleyeceklerimi üzerine kim alınır bilmem ama Basmane'nin tarihi bölgesi hala müdahale bekliyor. Agora'da çalışmalar durdu, Agora'nın üzerindeki tarihi tiyatronun kapılarını kapatıp gittik. Alsancak'ın çöktü çökecek tarihi cumbalıları ona keza. Karataş'ın ara sokakları yıkılmış Rum evleri ile dolu. Ne zaman müdahale edeceksiniz arkadaşlar, yıkılınca mı aklımız başımıza gelecek?

Bunları hayata geçiremezsek kimi ağırlamayı düşünüyorsunuz bu şehirde?

YORUMLAR

  • 0 Yorum