Ömer Dinçer yazdı...
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

Ömer Dinçer yazdı...

08 Haziran 2015 - 11:44

Evet Türkiye için önemli bir seçimdi. Kazanan her demokratik seçimin sonucunda olduğu gibi yine vatandaş oldu. En başından beri söylerim. Genel Başkanların yorumları değil, halkın teveccühü galibi belirler. Genel Başkanların projeleri değil, halkın buna ne kadar inandığı şampiyonu ortaya çıkarır. Dün de aynen böyle oldu. Yalnız ilgimi çeken çok önemli bir nokta vardı dün. AK Parti'de yaşanan düşüşe rağmen kendini en büyük alternatif olarak gösteren CHP'de oylar yerinde saydı. Durum tahmin edilenden öylesine uzaktı ki değil yüzde 35'ler, kamuoyunda sıklıkla dile getirilen yüzde 27-28'ler de “ulaşılamaz dalın meyveleri” olup çıkıverdi.

AK Parti ve CHP'de yaşanan düşüşü bir yana koyacak olursak sanırım seçimlerden en karlı çıkan partiler MHP ve HDP oldu. “Emanet” oylarla seçmen kitlesini ciddi bir biçimde geliştiren ve çok ciddi bir oy oranı ile seçim barajını yıkıp geçen HDP Selahattin Demirtaş'ın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yakaladığı 2. başarı ile TBMM'deki yerini aldı. Umarım artık Kürt sorunu yasal bir çerçeve içerisinde çözüme kavuşur, federal bir yapı iddiaları kapanır gider.

Şu açık ki, Selahattin Demirtaş liderliğindeki MHP'nin bundan sonraki talepleri içerisinde keskin görüşler ve düşünceler katiyen kendine vücut bulamayacaktır. TBMM'ye girmiş ve belki de koalisyonun ortağı olmuş bir HDP'nin Genel Başkanı olma sorumluluğu ile davranmasını beklediğim Demirtaş umarım siyasette gerilen taraflarında birleştiricisi bir rol oynar.

Gelelim MHP'ye...

Ben İzmir adaylarını görünce partinin bu kentten çok rahat bir şekilde 2+2 vekil çıkaracağına inanmıştım. Nitekim de öyle oldu. Hem Aslan Savaşan hem de Murat Koç çok değerli insanlar. Senem Kılıç ve Neslihan Çelik'in partiye İzmir'in bakış açısını önemli ölçüde değiştirdiğini düşünüyorum. Sonuçta Devlet Bahçeli'nin işi sıkı tutması, doğru ve yerinde söylemler MHP'nin oyunu artırmasına neden oldu.

Geçtiğimiz dönemlerde koalisyon hükümetleri ile yönetilmiş Türkiye yaklaşık 13 yıldır tek başına iktidarı AK Parti'ye layık görmüştü... Bu dönemde de halk ne isterse o oldu. Ben seçim sonuçlarının hiçbir parti yönetimi tarafından eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Gerçek şu ki, halkın eli asla ama asla yanılmaz. Bugün Türkiye şartları için doğru olan sonuç bu olduğu için sandıktan çıkan irade de bu oldu.

Umarım koalisyon uzun ömürlü olur. Başta ekonomik geleceğimiz olmak üzere pek çok önemli konuda gerekli adımlar acilen atılır.

İyi haftalar Türkiye.

YORUMLAR

  • 0 Yorum