Adam Olun Adam!
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Adam Olun Adam!

26 Nisan 2016 - 14:42

Güzel kentimiz İzmir'de yaşayarak adamlığını bir kenarı bırakan, işi gücü işadamlarına, belediye başkanlarına yalakalık olan kişiler bu güzel kente hiç ama hiç yakışmıyor.
Bu tarz kişileri kemik peşinde koşan köpeklerden ayırmak mümkün değil.

Vatanına ve milletine zerre kadar faydaları yok, tek dertleri kendi çıkarları.

Benim gözümde bu yalakalara geçit verenler, onlara göz yumanlar da en az onlar kadar suçlular.

Sözlerimi anlayan anlamış, üzerine alması gerekenler almıştır.

Şimdi gelelim başka bir konuya...

Geçtiğimiz günlerde bir inşaat firması hakkında yaptığım haberde firmaya 6 maddelik soru yöneltmiş ve cevap beklemiştim. Bu firma sahipleri şahsımı iyi tanır, aldığım ihbarları iyi araştırırım; peşini bırakmam. Bu sebepten olacak ki gerek firma sahibi gerekse firma yetkilileri tarafıma dönüş yapmadı, sanırım olayın dallanıp budaklanmamasını istedi.

Firmadan ses çıkmadı ama bu firmanın avukatlığına soyunan bir zat, firmanın web sayfası gibi kullanılan haber portalından tarafımıza saçma sapan bir yazı kaleme almış. Kendilerine konu hakkında cevap verdim, sonra oradan da ses kesildi ama son kez yazma gereği duydum. Reklamı olmasın diye haber portalının ismini yazmayacağım, sorularımı tekrar kendilerine yöneltiyorum, ya cevap verin ya da ömür boyu susun bilmem anlatabildim mi?

1) Mali değeri yüksek arsa binanın kaba inşaatı yapımı karşılığında neden sadece hayırsever olarak adlandırdığınız kişilere verildi?

2) Sadece kaba inşaatın yapılacağı yerle ilgili kamuoyu araştırması yapıldı mı?

3) Bu projeyi anahtar teslim yapmayı kabul edecek başka firma yok muydu?

4) 2014 yılında hazineden İçişleri Bakanlığı'na Kaymakamlık binası yapılması için tahsis edilen, kamu yararına olmasından dolayı da Bayraklı Belediyesi'nden emsali arttırılan Kaymakamlık binası şu an nerede?

5) Bayraklı'daki bürokratın bu inşaat firmasıyla herhangi bir alışverişi var mı?

6) Bu firmanın geçmişten günümüze yaptığı projelerle ilgili devam eden davası var mı?

Firmanın avukatlığını üstlenen haberci arkadaş ile ilgili mücadelem söz konusu değil; araştırmalarım sadece firma hakkında devam ediyor. Bu haberci arkadaşa da tavsiyem çivi doğrultarak milyonların sahibi olan kişileri gözü kapalı korumayı bırakın, yıllardır yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiğim Erkekçe programımda ve köşe yazılarımda her zaman olumsuzlukların üzerine gittim, kanıtsız, belgesiz haber yapmadım. Bir olayın üstüne gidiyorsam bilin ki altında bir şey vardır. Sizin için yaptığım tavsiyemi yineliyorum; kişileri veya kurumları hemşericilik bilinciyle korumayı bırakın, eğer kişiler kendileri değil de kamu yararı için bir iş yapıyorlarsa sorularımın cevabını belgeleriyle bize ulaştırın biz de kendilerini yere göğe sığdıramayalım...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için

Not: Geçirdiği kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuşan AK Parti büyükşehir belediye meclis üyesi Azat Fazla'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Mekanı cennet olsun...

YORUMLAR

  • 0 Yorum