AK Parti'de Kongre Heyecanı ve Adaylar
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

AK Parti'de Kongre Heyecanı ve Adaylar

16 Mayıs 2016 - 15:17

Herkesin cevabını merakla beklediği bir soru var; "22 Mayıs'taki kongrede AK Parti hangi ismi aday gösterecek?"

Tüm adaylar birbirinden değerli, çalışkan ve özverili kişiler. Ekip ruhu içinde, birbirlerine bağlı bir şekilde çalışıyorlar.

Ancak şöyle bir gerçek var ki vatan – millet tutkuları aynı olan Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan yıllardır istişareli ve uyumlu ekip çizgisinde beraber yürüyor.

Güçlü Cumhurbaşkanı – Uyumlu Başbakan ayarı bu ikilide gerçekleşebilir.

Bu konumda olmasa bile ikilinin arasında bu uyum yıllardır sergileniyor zaten.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarıyla Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde görülmemiş başarılar elde eden Sayın Binali Yıldırım'ın bu başarılı icraatlarındaki en büyük desteği çalışkan ekibi ve tabii ki de Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Bu asla gözardı edilemez.

Binali Yıldırım'ın, Marmaray, üçüncü köprü, çevre yolları, tüneller, İzmir için yapmak istediği ve olmazsa olmazımız körfez tüp geçidi gibi bazı icraatları Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devrim niteliğinde projelerdir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne güç katacak havaalanı projesinin ne kadar büyük olduğu ve dünyanın gözü bu projeyle yurdumuza döndüğü herkesce aşikardır. Bu yatırımlar Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan ikilisinin korkusuz ve uyumlu çalışmaları sonucu hayata geçen yatırımlardır.

Binali Yıldırım'ın olumlu çalışmalarının ötesine bakalım...

Kendisini yakından tanırım, zengin – fakir, küçük – büyük ayrımı yapmaz, herkesi kucaklar, ahde vefa sahibidir; saygın bir şahsiyettir. Yurdumuzun her köşesinde tanınır, sayılan ve sevilen biridir.

Çalışkanlığının yanı sıra bu özellikleriyle de yurdumuza yakışacak bir Başbakan ve Genel Başkan adayıdır...

Gelelim Binali Yıldırım'ın Genel Başkan ve Başbakan olması halinde Ulaştırma Bakanlığı görevini kimin üstleneceğine.

O da çok kolay.

Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı görevinde devrim niteliğinde işler yaptı ancak bu başarıya sadece kendi özverisiyle değil; ekibinin sağlam ve kararlı olmasıyla ulaştı.

Bunları bir insanın tek başına yapması mümkün değildir.

Ne demişler; "Kuş kanatlarıyla uçar."

Ve Binali Bey Başbakanlık görevini üstlenir ise Ulaştırma Bakanlığı görevine ekibinde bulunan, kendisi gibi çalışkan birini getirecektir ve tüm projeler kendi kontrolünde devam edebilir.

Ve son olarak; 46 yıldan beri İzmir'de ikamet eden bir Mardinli olarak ilk defa İzmir'e kıymet veren, değer gösteren bir bakan gördüm.

Binali Yıldırım'ın Başbakan olması İzmir'e ayrı bir şanstır bunun altını özellikle çiziyorum...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için

Not 1 : Başbakan Sayın ahmet Davutoğlu'nu gözardı etmek mümkün değildir. Vatanı – milleti adına yaptığı çalışmalar herkesin malumudur. Kendisinin bir ekip adamı olduğunu yakından bilen biri olarak yurdum insanları adına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, gelecekteki görevlerinde şimdiden başarılar diliyorum.

Not 2 : 30 yıllık siyaset hayatım boyunca milletvekilliği ve belediye başkanlığı hariç tüm görevlerde bulundum, şahsıma verilen görevlerin hepsini layıkıyla yerine getirdim. Çok siyasetçi gördüm ancak Binali Yıldırım gibi icraatçı ve çalışkanına denk gelmedim. Bu anlamda bu yazımda kendisini kaleme aldım.

Bu vesile ile üzerimize düşen bir şey var ise her zaman yapmaya hazır olduğumu bildiriyor, tüm yurdum insanlarını vatanı ve milleti için görevler üstlenen Sayın Binali Yıldırım'a destek olmaya davet ediyorum...

YORUMLAR

  • 0 Yorum