Aziz Mi, Binali Mi?
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Aziz Mi, Binali Mi?

26 Ocak 2016 - 13:45

Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesi sebebiyle büyükşehir belediyesinin çalışmalarıyla ilgili ufak bir kamuoyu araştırması yapmaya karar verdim; Karşıyaka’dan başlayarak Bayraklı, Bornova, Buca, Gaziemir ve Narlıdere’ye kadar gezdim, karşılaştığım gence, yaşlıya, bayana ve erkeğe Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarından memnun musunuz, yarın büyükşehir belediye başkanlığı seçimi olsa Aziz Kocaoğlu’na mı yoksa Binali Yıldırım’a mı oy atarsınız diye sordum.

Tabii ki bu soruları yöneltmeden önce görüştüğüm kişilerin siyasi görüşünü de öğrendim. Aralarında Ak Parti’li, CHP’li, MHP’li ve diğer siyasi görüşlü kişiler vardı.

Yaptığım araştırmadan sonra anladım ki İzmirli vatandaşlar artık ideolojiyi bir kenarı bırakmış, İzmir’in kalkınmasını, marka kent olmasını, İzmir’i uçuracak projelerin hayata geçmesini istiyor. Ve bu düşüncelerini de Ak Parti’nin hayata geçirebileceğine inanıyor.

Kimisi altyapı çalışmalarından / su baskınlarından, kimisi hava kirliliğinden, büyük bir kısmı ulaşımdan, İzmir’e yapılmayan / yapılması engellenen statlardan dolayı belediyeye öfke duyuyor.

Bir dokun bin ah işit misali, soruma her vatandaş uzunca cevap verdi…

Oyunuzu kimden yana kullanırsınız diye sorduğumda yaklaşık %70’lik kısım tercihini Binali Yıldırım’dan, %30’luk kısım da Aziz Kocaoğlu’ndan yana kullanabileceğini söyledi.

Tercih nedenlerini de sordum tabii ki…

“Aziz Bey 13 yıldır İzmir’de başkan, İzmir’in hali ortada, Binli Yıldırım 12 yıl Ulaştırma Bakanlığı yaptı, icraatlarını görüyoruz dedi siyaseti yakından takip ettiğini söyleyen bir CHP’li…”

Yiğidi öldür hakkını yeme, böyle bir adaylık söz konusu olursa bu defa tercihim Binali Yıldırım’dır diye devam etti…

İdeolojiyi bir kenarı bıraksalar konuştuklarımın hepsi Binali Yıldırım diyebilirdi ama maalesef bazı vatandaşlarımız hala yerel seçimle genel seçimi karıştırmaya devam ediyor. Eğer hizmet bekliyorsak yerel seçimde hizmet edeceğine inandığımız kişiye oy vermeliyiz.

Aziz Bey 13 yıldır İzmir’de başkan, kendisini bir 13 yıl daha o koltukta tutsak Konak Tünelleri gibi bir projeye imza atamaz. Ama Binali Yıldırım Aziz Kocaoğlu ve Sema Pektaş’ın engellemeye çalışmasına rağmen projeyi tamamladı, şimdiki hedefi de Körfez Tüp Geçit Projesi’ni hayata geçirmek.

Bir şey söylesem şaşırırmısınız bilmiyorum, Aziz Kocaoğlu Konak Tünelleri’ne, İzmir’e yapılacak statlara karşı çıktığı gibi bu projeye de karşı çıkıyor. Ama bu araştırmadan sonra gönlüm rahatladı, fazla değil birkaç yıl daha tahammül etmek zorundayız kendisine, bir dahaki seçimde aday olsa da olmasa da gidici nasılsa.

İzmirli kararını vermiş, şimdiden hepimizin gözü aydın…

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

YORUMLAR

  • 0 Yorum