Beyler Polemik Değil İş Yapın!
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Beyler Polemik Değil İş Yapın!

19 Nisan 2016 - 16:27

İzmir büyükşehir belediyesi ve Eshot 2015 yılı faaliyet raporlarının görüşüldüğü Nisan ayı meclis toplantısında yazılı ve görsel medyaya da yansıyan, eşi benzeri görülmemiş bir polemik yaşandı. 5 yılı meclis başkanvekili olarak geçirdiğim 10 yıl meclis üyeliği dönemimde böyle bir şey görmedim, duymadım.
Neymiş efendim AK Parti grup sözcüsü Azat Fazla metruk mu demiş mekruh mu?
Bu polemiğe son vermeniz açısından sizlere geçmişe dönük ses kayıtlarını dinlemenizi ve polemik değil iş yapmanızı tavsiye ediyorum…
2015 yılı faaliyet raporları hakkından birinci ağızdan bilgi almak için AK Parti büyükşehir belediye meclis üyesi grup başkanvekili Bilal Doğan’ı arayarak bilgi aldım, konuları detaylı konuşmak için kendisini televizyon programıma da davet ettim.
Konuşmayı olduğu gibi sizlere aktarıyorum:
“Salih bey bu konu hakkında söylenecek tek kelime var ‘tam bir fiyasko.’
280 milyar bütçesi olan büyükşehirde yapılan icraatlar incikten, boncuktan, şarkıdan, türküden öteye geçemedi; 2015 yılı içerisinde taş üstüne taş konulamadı. Kalıcı hiçbir eser yok.
11 yılda anca esnafa kan ağlatan küçük bir metroyu bitirebildiler, İzban merkezi hükümetin katkılarıyla sonuçlandı, Türkiye’nin en pahalı fuarı ikinci sınıf malzemelerle faaliyete geçirildi.
Ayrıca bir ilçe belediyesinin bile rahatlıkla yapabileceği teleferiği sekiz yılda bitirebildiler. Söylenecek daha çok söz var.
280 milyar bütçeyle dünyanın sayılı kentleri arasına girebilecek olan İzmir’in iş bilmez yöneticiler yüzünden şu anki durumu gözler önünde. İzmirli hemşerilerimizde bunun farkındalar, onlara gerekli cevabı sandıkta verecekler.
Ayrıca sizin programınıza konuk olmak şahsıma onur verir, yakın zamanda görüşmek üzere…”
Kankaların arasına kara kedi mi girdi?
Esasına bakacak olursak Aziz Kocaoğlu’nun kankası Alaattin Yüksel’in Sayın Kocaoğlu için sarf ettiği “dün ne söylediysem bugünde söylerim. Aziz Kocaoğlu hizmet konusunda eksiktir, yanlıştır, bu kentin planlarını yapmamıştır” sözleri beni çok şaşırttı.
Ben de Sayın Yüksel’e soruyorum:
Sayın Yüksel merhum Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği zaman siz il başkanıydınız ve Aziz Beyi o koltuğa siz oturttunuz. Daha sonra o da sizi milletvekili yaptı. Bu denli kankalığınız vardı. İzmir’i beraber yönettiniz. İl başkanlığınız ve vekilliğiniz dönemlerinde Aziz beyi yazılı ve görsel medyada her daim pohpohladınız.
Neden o zamanlar Aziz beyi uyarmadınız?
Neden şimdi eleştiriyorsunuz?
Son kongrede size seçimi 6 oyla da olsa o kazandırmadı mı?
Kongrede mikrofonu eline alıp esip gürlemedi mi?
Tüm samimiyetimle soruyorum, sizden de cevap bekliyorum, gözünüzü büyükşehir belediye başkanlığına mı diktiniz?
Benden size tavsiye, öyle bir hayaliniz var ise derhal uyanın, çünkü ne CHP’liler ne de İzmir halkı ikinize de geçit vermeyecek bilmem anlatabildim mi?
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…
Not:
Ayrıca aldığım duyumlara göre büyükşehir belediyesi Yükseliş’ten araç alıyormuş, maşallah alışveriş güzelmiş. Neyse alışverişi şimdilik gündemime almıyorum, sıra ona da gelecek…

YORUMLAR

  • 0 Yorum