Hendek Halkı Vurdu!
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Hendek Halkı Vurdu!

05 Ocak 2016 - 18:38

Son aylarda Güneydoğu bölgemizde yaşananları hepimiz korku içerisinde izliyoruz. 90'lı yıllarda yaşanan sokağa çıkma yasaklarının 2015 yılı sonlarında tekrar yaşanması ve hatta 2016'nın ilk günlerinde de devam etmesi kocaman bir ayıptır.

Bölgede kazılan hendeklerle özerlik / özyönetim ilan edilmesi de bölge halkına zarar veriyor. Bakın son 3 ayda 200 bine yakın vatandaşımız evini barkını bırakarak yaşadığı şehirden göç etmek zorunda kaldı. İşyerleri açılmıyor, borcu olan esnaf ne yapacağını şaşırmış durumda. Ayrıca çocuklar eğitim göremiyor, suçu günahı olmayan insanlar can veriyor. Okullara ve ibadet yerlerine molotoflu saldırılar düzenleniyor. Bunun açıklanabilir yanı yok.

Halbuki yüzyıllardan beri kardeşçe yaşayan, birbirinden kız alıp kız veren, dayı, amca yeğen olan Türk ve Kürt halkı bu birlikteliğin bozulmasını istemiyor; sermayenin ve dış mihrakların oyunları yüzünden akan kanın bir an evvel son bulmasını temenni ediyor.

Ben de bu yazım aracılığıyla çağrıda bulunmak istiyorum...

Seçilip meclise girmeye hak kazananlardadır bu vebal. Bu saatten sonra silahla, çatışmayla bir yol katedilmeyeceğini herkes gördü. Yeter, taleplerin mecliste gündeme gelmesi lazım.

Bakın, yeni anayasa yazılması gündemde.

Mademki Kürt halkını bu kadar düşünüyorsunuz yeni anayasada yeni hakların kazanılmasına öncülük edin; halkın isteğini orada dile getirin. Ak Parti iktidarında daha önce konuşulması bile hayal olan kazanımları var Kürt halkının.

Yani Ak Parti bu konuda samimi...

Ama örgütün eylemlerini artırması, hendeklerin kazılması ve kolluk güçlerinin bölgeye girmesinin engellemesi hiçbir ülkede kabul edilemeyecek eylemlerdir.

Bir konuda hemfikir olunması gerekiyor, kim ne istiyor. Gelin bunu meclis gündemine alın, kürsüden talepleri dile getirin. Kaç yıldır kan akmıyor, ocaklara ateş düşmüyordu. Ben bir insan olarak kimsenin ölmesini istemem. Allah'ın verdiği canı Allah alır, haricinde sebep olanlar ahirette bu vebalin altından nasıl kalkacak.

Hiç mi Allah korkunuz yok?

Irak'ta, Suriye'de ve diğer Ortadoğu ülkelerinde yaşananları hepimiz görüyoruz. Oynanan oyunlar milyonlarca insanı etkiledi, bizler bizi o durumlara düşürmeye çalışanlara en güzel cevabı birlikteliğimizi göstererek verebiliriz.

Diyeceğim odur ki yapmayın, etmeyin, akan kardeş kanına artık dur deyin. Ülkemiz dünyanın en güzel yurdudur ve hepimize yeter. Artık Doğu ve Güneydoğu'nun kanla, silahla, örgütle değil de yapılan yatırımlarla gündeme gelmesi gerekiyor bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum