İyi Gün Dostu Bülent Delican
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

İyi Gün Dostu Bülent Delican

21 Mayıs 2016 - 12:57

Bazı zamane siyasetçilerinin yeni bir geleneği var; o da iyi gün dostu olmak.
Buna en yakın örneği son günlerde AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bülent Delican sergiliyor.
Biliyorsunuz, Sayın Delican 7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralına takıldığı için aday olmayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’mız Sayın Binali Yıldırım’ın hiçbir programına katılmıyor, katılım olmasına da el altından mani oluyordu.
Ve kendi kafasının dikine giderek girdiği seçim sonucunda AK Parti İzmir’de sınıfta kalmıştı.
Sayın Bakan’ımızın yerel seçimlerde ulaştığı oy oranının çok altında kalan AK Parti İzmir başarısızlığını örtmek için bin takla atmıştı.
Ve 7 Haziran seçimleri sonucunda tek başına iktidara gelinememiş yurdumuz dış mihrakların da müdahalesiyle çıkmaza sürüklenmeye başlanmıştı.
Hükümet kurulamıyor, Türkiye istikrardan uzaklaşıyordu.

Bunu gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçim dedi partiler tekrar alana indi.
1 Kasım tarihinde yapılacağı duyurulan yeni seçim için aday listeleri hazırlanmaya başlandığı günlerde İzmir’de 7 Haziran tarihinde oluşmayan heyecan Binali Yıldırım isminin geçmesiyle oluşmuştu.
Ve gün geldi çattı, aday listeleri açıklandı.
7 Haziran seçimlerinde Bülent Delican tarafından ismi dahi anılmayan Binali Yıldırım, 1 Kasım’da Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurtarması için yolladığı İzmir’de Delican tarafından “Efsane Bakan” pankartlarıyla karşılandı.
Yani Delican deyim yerindeyse 180 derece dönüş yaptı.
Ve Delican bu hamlesiyle iyi gün dostu olduğunu belli etti.
(Sayın Yıldırım kurt siyasetçidir, Türkiye’de devrim niteliğinde icraatlar yapan bir kişidir, kimin ne mal olduğunu da iyi bilir.)
İzmir’de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın en güvendiği isimlerin başında gelen Binli Yıldırım fırtınası esmeye başladı.
Bülent Delican’ın çekemediği isimlerin başında gelen eski teşkilat başkanı Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan ve teşkilat içinden olan isimlerden hazırlanan liste İzmir’de durmadı, tek başına iş başına sloganıyla çıkılan yolda belirlenen hedefe ulaşılmasında en büyük katkıyı sağladı.
Bu başarının en büyük mimarı Ak Parti’nin doğal genel başkanı, partinin kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve Yıldırım’ın kurduğu ekiptir; kesinlikle AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican değildir.
Şimdiki günlerde Sayın Yıldırım’ın Genel Başkan adayı olmasından dolayı destek açıklamaları yapan iyi gün dostu Bülent Delican’ın tek amacı koltuğunu korumaktır.
Şimdi Sayın Delican’a bir çift kelam etmek istiyorum: Sayın Delican sen istediğin kadar çırpın, iyi gün dostu tavırlarını takın. Kongreye 300 değil 3 milyon otobüs de götürsen senin geçmişte yaptıkların, ahde vefasızlığın İzmir’in değil Türkiye’nin malumudur. Sen Türkiye’de devrim niteliğinde projeleri hayata geçiren, AK Parti dinamiği olan bir insanı zamanında yok saydın. Oturduğun koltuğun hakkını veremedin bari kendiliğinden görevden istifa et ki arkandan en azından bir dik duruşa sahipmiş diyebilelim bilmem anlatabildim mi iyi gün dostu Sayın Bülent Delican?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum