İzmir Siyasetindeki Son Çırpınışlarında Kocaoğlu'nun 2019...
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

İzmir Siyasetindeki Son Çırpınışlarında Kocaoğlu'nun 2019 Planı

22 Aralık 2015 - 18:56

Değerli okurlarım, bu haftaki yazımda körfeze tüp geçit yapılsın mı başlıklı anketimi kaleme alacaktım; lakin CHP İzmir il kongresi ve Aziz Kocaoğlu’nu yazma gereği duydum. Anketimi daha sonra kaleme alacağım…

İzmirli seçmenleri "İşimiz İzmir Gücümüz İzmir" sloganıyla kandıran, işi ve gücü sadece siyaset olan belediye başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirli seçmene sözü olan sloganının arkasında durdu mu? 12 yıldan beri belediye başkanlığı yapıyor, hangi icraatını gördünüz? Bırakın icraatı İzmir’e yapılacak hizmetlere bile engel oluyor. Bakın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kararlı duruşu olmasaydı Konak Tüneli’nin yapımına bile mani olacaktı. Ancak Allah’tan Binali Bey Aziz Kocaoğlu’na pabuç bırakmayarak İzmirlilere verdiği sözü tuttu, Konak Tünelleri’ni açtı. Bu geçitle İzmir trafiği bir nebze de olsa rahatladı.

Peki, Aziz Bey ne iş yapıyor? Kocaman bir hiç dersek yalan olur. Aziz Bey CHP’yi İzmir ve Ankara’da dizayn etmeye çalışıyor. Kendisi CHP İzmir il kongresinde de rahat durmadı ve ilk önce sahaya sürdüğü sonradan kendisinden vazgeçtiği Nevzat Kavalar'a karşı Alaattin Yüksel'i seçtirebilmek için son dakikaya kadar var gücüyle çalıştı, onlarca telefon trafiğine girerek il delegelerini ikna etmeye çalıştı. Kocaoğlu var gücüyle çalıştı çalışmasına ama sonuç ortaya çıkınca Kocaoğlu'nun İzmir siyasetindeki gücü de ortaya çıktı. Kocaoğlu destekli Alaattin Yüksel 400'e yakın imzayla il başkanlığına aday oldu ancak sandıktan 281 oy almayı başarabildi; rakibi Kavalar'ı 12 oyla kıl payı geçti.

Bu tablo karşısında CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olan Muharrem İnce geldi aklıma. Aldığı imza sayısından fazla oy alan Muharrem İnce hakkında "bence kurultayın kazananı kendisidir" demiştim.

İzmir'de yapılan kongrenin kazananı da benim gözümde Nevzat Kavalar'dır; sınıfta kalan ise Kocaoğlu'dur...

Bir diğer sınıfta kalan kişiyse Kemal Kılıçdaroğlu'dur...

Zamanında tehditlerine boyun eğdiği belediye başkanı genel başkanının sözünü yine dinlemedi ve kendi bildiğini okudu.
Ve görünen o ki 16-17 Ocak tarihlerinde yapılacak CHP kurultayında Kocaoğlu ve Yüksel ekibi partiye yön verecek girişimlerde bulunacak. Ekip belki genel başkanın arkasında duracak ama gerek tehdit, gerekse isteklerine boyun eğmesi şartıyla kendi önlerini açacak. Bu saatten sonra da Kemal Kılıçdaroğlu şapkasını önüne koyup düşünsün.

Kocaoğlu'nun Utanç Kongresi

Kürsüdeki konuşmasında CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan'ı üstü kapalı hedef gösteren ve onlara saygım yok diyen Kocaoğlu sözleri sebebiyle kendi destekçilerini Özkan'a karşı kışkırttı. Neticesinde kendisine söz hakkı doğan Özkan kürsüden Kocaoğlu'nun yüzüne korkusuzca eleştirisini dile getirdi. Özkan bu çıkışıyla belli bir grup tarafından yumruklanmaya kalktı ve 20 Aralık kongresi Kocaoğlu'nun utanç kongresine dönüştü. Ne yazıktır ki CHP'nin İzmir siyaseti Kocaoğlu'na bir kez daha boyun eğdi; Kocaoğlu 2019 planlarını hayata geçirmek için bir kez daha sahnedeki yerini aldı. Bu tablo karşısında örgütün değil de gücün yanında duran delegelerin ben ne yaptım diye düşünmesi gerekiyor bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not 1: Buca'nın genç ve dinamik başkanı Levent Piriştina il kongresinde en yüksek oyla kurultay delegesi seçilmeyi başardı. Sayın Piriştina'yı bu başarısından dolayı tebrik ediyorum.

Not 2: Yazımda da belirttiğim gibi, bu seçimin galibi Sayın Nevzat Kavalar ve onurlu, omurgalı duruş sağlayan delegelerdir.

Not 3: Aziz Beye sesleniyorum. Hala daha bu manevraları yapabiliyorken vakit kaybetmeyin, kurultayda genel başkanlığa aday olun. Belki seçimi kazanırsınız…

Not 4: Dostum Bedri Seter’i ikaz etmiş, seni bir daha il başkanı yapmazlar demiştim. Söylediğim çıktı. Dostum Bedri Serter’e geçmiş olsun.


YORUMLAR

  • 0 Yorum