Kocaoğlu'na Madalya Takacağım
Reklam
Salih Erkek

Salih Erkek

Salih Erkekle Erkekçe

Kocaoğlu'na Madalya Takacağım

12 Ocak 2016 - 09:29

Evet sevgili okurlarım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu bir davadan zaferle ayrılması sebebiyle madalyayı hak etti; ama ne yazıktır ki kazandığı bu davaya kendisinden başka kimse sevinemedi…

Neden mi?

Çünkü o kazanmış olabilir ancak İzmir yine kaybetti…

Kamuoyunun ve İzmir’de yaşayan halkımızın malumudur ki İzmir’de bir stat ayıbı var. Asırlık çınarlarımız Karşıyaka ve Göztepe Spor Kulüpleri’nin kendilerine ait kullanılabilir durumda olan statları yok.

Ak Parti’nin değerli kurmayları, İzmir Milletvekilleri ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım bu ayıba dur demek istedi, Karşıyaka ve Göztepe Spor Kulüpleri’nin kullanılmaz halde olan statlarını yıkarak yerlerine yeni stat yapma kararı alındı. İzmirliler, kulüp yöneticileri ve taraftar grupları bu kararı sevinçle karşılamış olsa dahi çekemeyen, istemezükçülük yapanlarda çıktı haliyle.

Ve buların başını İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Başkanları çekiyordu.

Stat yapma kararını aldıktan sonra uygulamaya koyulan hükümet ihaleleri açtı, kazanan firmalar derhal çalışmaya başladı. Tabi bu arada bahsettiğim başkanlar Aziz Kocaoğlu ile Hüseyin Mutlu Akpınar boş durmadı, İzmir kulüplerine yapılacak bu yatırımları kendileri yapamadıkları gibi yapanları da engellemeye çalıştı. Bu kapsamda ihale iptali için dava açan Aziz Kocaoğlu muradına erdi, mahkemeden ihale iptal kararı çıktı.

Mahkemeden çıkan bu karar üstüne kamuoyundan büyük tepki toplayan Aziz’imiz daha fazla tepki çekmemek adına bir açıklama yaptı ve yeni dava açmayacağı yönünde beyan verdi.

Şimdi bu yazım aracılığıyla çene suyu çorba Aziz’imize iki kelam etmek istiyorum…

Bilmenizi isterim ki İzmir halkı aptal değil, artık bu şekilde davranmaktan vazgeçin. Kendinizi temize çıkarmayı düşüneceğinize İzmir’e bir taş koyulması için ne yapabilirim, hangi yatırımcıdan neyi talep edebilirim, merkezi hükümetten hangi konularda yardım talep etmeliyim diye düşünün. Şunun şurasında birkaç yılınız kaldı, bari bundan sonra İzmir için çalışın; stat konusundaki davalarınızdan da bir an evvel feragat edin. Bu dediğimi yapmazsanız sizi tarih de İzmirli vatandaşlarda asla affetmez bilmem anlatabildim mi?

Şimdi gelelim stat yapılacak ilçelerin belediye başkanlarına…

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sizi sevgili başkanınız Aziz Bey Konak ilçeye belediye başkanı olarak atamış olabilir; ancak o koltukta oturma yetkisini Konaklı seçmenden aldığınızı unutmayın.

İlçenizin kalkınmasına katkısı olacak, Göztepe’ye gönül verenleri sevindirecek bir projenin iptal edilmesine nasıl olurda sesiz, duyarsız kalırsınız?

Yoksa sizin maaşınızı Kocaoğlu mu veriyor?

Siz onun memuru musunuz?

Peki ya Hüseyin Mutlu Akpınar’a ne demeli?

Hani halkın yanında olacaktınız?

Sokağa çıkıp hiç nabız yoklamadınız mı?

Karşıyakalı stadını istiyor mu diye araştırdınız mı?

İlçe halkı büyük özlem içinde stadını beklerken nasıl olurda bu statlara engel olmaya çalışırsınız?

Nasıl olurda Karşıyakalıların özlemle beklediği stadın yapımını durdurabilmek için Aziz Kocaoğlu'yla kolkola girip uğraş verirsiniz?

Sizi de Karşıyaka Belediye Başkanı olarak atadılar ama oyları Karşıyaka halkından aldınız, o makama oturdunuz. Bir eliniz yağda bir eliniz balda, yediğiniz önünüzde, yemediğiniz arkanızda, altınızda forslu makam araçları, etrafınızda korumalarınız var. Bu sefayı Aziz Kocaoğlu veyahutta sizi Konak ilçeden Karşıyaka ilçeye belediye başkanı olarak atayan dayınız değil Karşıyakalı vatandaşlar sayesinde yaşadığınızı unutmayın.

Bu halk size daha ne versin?

Böylesi imkanları sunan halk hizmeti hak etmiyor mu?

Size tavsiyem ağanıza gidin ve bir an evvel bu davadan feragat etmesi için elinizden geleni yapın, bu ayıba bir son verin...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

YORUMLAR

  • 0 Yorum