Gazeteci Olmak
Reklam
Şirin Kurban

Şirin Kurban

Şirin'in Penceresi

Gazeteci Olmak

02 Ekim 2015 - 12:24

Hepimizin malumu olduğu üzere; çarşamba akşamı Doğan Grubu'na ait Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından, Sn. Ahmet Hakan Coşkun, neye ve kime hizmet ettiği meçhul şahıslarca evinin önünde saldırıya uğradı. Herşeyden önce meslektaşıma yapılan bu hain saldırıyı ve bu saldırıyı düzenleyen karanlık beyinleri ''amasız ve fakatsız'' lanetliyor , meslektaşıma da acil şifalar dileyerek geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Ne acıdır ki; bu ülkede gazeteci olmak, hep diyet ödemeyi gerektirmiştir. Sadece yazdıkları yazılardan dolayı Abdi İpekçiler, Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar ve daha niceleri, karanlık beyinler ve karanlık eller tarafından şehit edilmiş ve yine sadece yazdıkları yazılardan dolayı nice meslektaşım dayak yemiş , küfür hakaret işitmiş , bir şekilde fiili saldırıya maruz kalmıştır. İnsanın gerçekten isyan edesi geliyor...

Bir gazetecinin yazdıklarına katılmayabilirsiniz.Bir gazetecinin mesleğini layıkıyla yapmadığını düşünebilirsiniz. Bir gazetecinin yazılarını, analizlerini, bakış açısını beğenmeyebilirsiniz. Bunların hepsi normaldir, olması gerekendir, hatta olmazsa olmazdır..Zaten gazetecinin yaptığı bütün analizler herkes tarafından onaylanıyor, kabul görüyorsa, o iş de bir sıkıntı vardır. Farklı fikirlerin , farklı beyinlerin , farklı zevklerin ; bir yazıyı okuduğunda aynı şeyleri anlaması, aynı şeyleri hissetmesi,aynı derecede memnuniyet duyması nasıl mümkün olabilir?? Hal böyleyken elbette bir yazı, bir insanı son derece tatmin edebilirken, başka bir insan tarafından çok eksik bulunabilir. Bir insan bir yazıyı çok beğenirken, başka biri hiç beğenmeyebilir. Beğenenlerin methiyeler düzmesi gibi beğenmeyenlerin de eleştirmesi gayet doğaldır.

Ancak; eleştirme hakkı öldürme izni vermez! Eleştirme hakkı, saldırma ruhsatı vermez! Eleştirmek demek; dövmek, sövmek, öldürmek değildir!!! Bu vandallıklar ancak ve ancak; entellektüel birikimleri yetersiz, akli melekeleri kıt ve insani hasletleri gelişmemiş küçük ve karanlık insanların başvuracağı bir davranış türüdür, ve 2015 Türkiye'sine de yakışmayan bir görüntüdür.

En kısa sürede bu elim saldırıyı düzenleyen kim varsa ortaya çıkarılacağına ve hakettikleri cezaya çarptırılacaklarına yürekten inanıyor, bir kez daha bütün meslektaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Allah (c.c) ömür verirse, başımıza bir iş gelmezse haftaya görüşmek üzere Hoşçakalın ve sevgiyle kalın...

YORUMLAR

  • 0 Yorum